Οι προσπάθειες των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής να μπλοκάρουν την επανέναρξη της δίκης φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη φαίνεται αποφασισμένη για την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας.
Χθες στην αίθουσα του Κορυδαλλού αποδέχτηκαν τον διορισμό τους και οι δύο από τους τέσσερις συνηγόρους που αποφάσισε να διορίσει η έδρα για τους κατηγορούμενους Ι. Αγγο και Γ. Σταμπέλο, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.
Αυτό σημαίνει ότι τώρα και οι δύο έχουν από έναν συνήγορο και άρα η δίκη μπορεί να συνεχιστεί. Οι νέοι συνήγοροι λοιπόν ζήτησαν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στη δικογραφία και το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 30 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία έφτασαν σε σημείο να αμφισβητήσουν και τις άδειες που τελικά παρείχαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά στην πολιτική αγωγή και οι οποίες καλύπτουν βέβαια και την υπεράσπιση.
«Η συνέχιση των μεθοδεύσεων των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών για την παρέλκυση της δίκης, με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τον υποκριτικό χαρακτήρα των παλαιότερων δηλώσεών τους περί της δήθεν διακαούς επιθυμίας και απαίτησής τους για την επιτάχυνσή της, ώστε να αναδειχτεί η αλήθεια», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας