Η Βασιλική Κατριβάνου παραιτήθηκε με μια επιστολή υπόδειγμα για οποιοδήποτε βουλευτή που αφού έδωσε την προσωπική και συλλογική του μάχη ένοιωσε ότι ξεπέρασε τα προσωπικά του όρια. Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγκάστηκε να παραιτηθεί όπως έσπευσαν να πουν διάφοροι καλοθελητές των ΜΜΕ που δεν γνωρίζουν προφανώς ούτε το τί σημαίνει αρχές, ούτε το τί σημαίνει σεβασμός σε αξίες.
Συνηθισμένοι σε άλλου είδους τακτικές όπως διαγραφές, ανεξαρτητοποιήσεις και συμπράξεις ευκαιρίας, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η μόνη επιλογή της Βασιλικής Κατριβάνου ήταν δεδομένο ότι θα ήταν η παραίτηση. Μια παραίτηση καθαρή που δεν συνοδεύεται ούτε από υπαινιγμούς ούτε πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε προσπάθεια στιγματισμού των συντρόφων της που έχουν επιλέξει να δώσουν τη δική τους σκληρή μάχη μέχρι τέλους.
Η Βασιλική Κατριβάνου είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα σταθεί δίπλα στην οποιαδήποτε μάχη δοθεί υπέρ των ευάλωτων, υπέρ των φυλακισμένων, υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών αλλά θα είναι παρούσα και δραστήρια δίπλα τους.
Όσοι τέλος προσπαθήσουν μικρόψυχα να την εγκαλέσουν για τη μέχρι τώρα συμπόρευσή της με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας -κατά τη συνήθειά τους- το δάχτυλο, ας κάνουν πρώτα τον κόπο να κοιτάξουν απέναντι το δικό τους καθρέφτη.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας