• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.5°C / 27.8°C
  3 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 29.4°C
  2 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.0°C / 28.0°C
  3 BF
  48%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.0°C / 26.9°C
  1 BF
  41%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  3 BF
  49%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.0°C / 27.0°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.4°C / 23.4°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.3°C / 26.3°C
  2 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.2°C / 25.8°C
  4 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.3°C / 23.9°C
  3 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.8°C / 25.4°C
  5 BF
  44%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  4 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 24.0°C
  0 BF
  53%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.5°C / 23.4°C
  0 BF
  43%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  2 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 24.7°C / 26.0°C
  0 BF
  44%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.0°C / 26.0°C
  2 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 27.8°C
  2 BF
  37%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.4°C / 22.4°C
  0 BF
  65%
EUROKINISSI

Κυρανάκης: μια... φιλεργατική διάνοια με ... «πηχτή» σκέψη!

 • A-
 • A+

«Λέω ότι η αριστερά που πάντα λέει ότι είναι με τον άνθρωπο και ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από τους αριθμούς, ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με τους αριθμούς, δηλαδή με το θέμα τσέπη, ακρίβεια, πορτοφόλι και λοιπά και ελάχιστα με την ανθρωπιστική καταστροφή που έχει επέλθει στην Ουκρανία με αυτό τον πόλεμο», δήλωσε o βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον σταθμό Blue Sky.

Όποιος, λοιπόν, ασχολείται από το πρωί ως το βράδυ με τους αριθμούς, δηλαδή με το θέμα τσέπη, ακρίβεια, πορτοφόλι και λοιπά δεν ασχολείται πραγματικά με τον άνθρωπο, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Παράδοξο; Εμείς λέμε όχι. Και λέμε όχι γιατί ο νέος (και στην ηλικία) αυτός βουλευτής της ΝΔ έχει και με άλλες ευκαιρίες ξεδιπλώσει βαθυστόχαστες  σκέψεις.

Για παράδειγμα πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει ότι «είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και λένε ότι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει αυτή τη στιγμή από προγράμματα». 

Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά, τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας».

Να λοιπόν ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι, σύμφωνα με τον Κυρανάκη και τη Νέα Δημοκρατία, για την ανεργία: «Δεν ψάχνουν στο ίντερνετ» σωστά και «δεν κάνουν μια σωστή δόμηση του βιογραφικού τους».

Καταλάβατε εσείς οι άνεργοι;

Μάλιστα, ο ίδιος περήφανος για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη δήλωσε:  «Το μάζεμα των ελιών  μπορεί να είναι αστείο για εσάς, ενδεχομένως να μην το θεωρείτε σοβαρό. Τι γίνεται αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας, του ίδιου ή της οικογένειάς του (ή ένα οικογενειακό θέμα) και του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ, όχι η Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία του δίνει την ευκαιρία να δουλέψει κατ' επιλογήν, κατ' επιθυμίαν, περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο; ...Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου για αυτούς;»

Σε μια τελευταία του συνέντευξη στο ρ/σ "ΘΕΜΑ" δήλωσε ότι «δεν υπάρχει lockdown», «απλά είναι κλειστά  τα εμπορικά καταστήματα, τα σχολεία οι δραστηριότητες που έχουν συνωστισμό».

Αλλά και για τα επιδόματα είχε άποψη. Ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να ζουν με επιδόματα όχι γιατί το θέλουν αλλά γιατί είναι αναγκασμένοι να κλείσουν τα καταστήματά τους, ο βουλευτής της ΝΔ έχει το θράσος να μιλάει για «κουλτούρα επιδομάτων»!

«Πρέπει να ανοίξουμε, πρέπει να ξενοδουλέψει ο κόσμος. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την κουλτούρα που πάει να παγιωθεί, του επιδόματος. Διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια ολόκληρη κοινωνία η οποία ζει με ένα επίδομα. Ναι τώρα είναι αναγκαίο, είναι όμως μην ξεχνάμε κάτι προσωρινό. Δεν μπορούμε να διδάξουμε μια ολόκληρη κοινωνία παγιώνοντας την κουλτούρα του επιδόματος».

Αυτά λέει ο κ. Κυρανάκης και καθόλου δεν ντρέπεται. Μαλώνει τους ανθρώπους που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με το επίδομα και η αγωνία του είναι να μην παγιωθεί η «κουλτούρα του επιδόματος»!

Είναι ο ίδιος βουλευτής που προχώρησε σε μια αδιανόητη ενέργεια ανακοινώνοντας στον «αέρα» του σταθμού OPEN τα στοιχεία του ανθρώπου που δέχθηκε άγρια, αναίτια αστυνομική επίθεση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Είναι ο ίδιος που με ωμό και προκλητικό τρόπο παραδέχθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας επέλεξε να νομοθετήσει το έκτρωμα με τις αλλαγές στα ΑΕΙ (ελάχιστη βάση εισαγωγής κα) και την εγκαθίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας γιατί ήταν "χρυσή ευκαιρία"!

Βρήκαμε τι δουλειά έκανε ο Κυρανάκης

«Που έχετε δουλέψει κ. Κυρανακη;» ρωτάει στον Alpha 98.9 τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρανάκη ο Τάκης Χατζής. «Δουλεύω από τα 19» απαντάει αυτός.

Και συνεχίζεται ένας διάλογος, τόσο απολαυστικά θλιβερός για τον βουλευτή, που στο τέλος μας έκανε να νιώσουμε οίκτο.

Ενδεικτικά αποσπάσματα:

Χατζής: Ναι, πού;

Κυρανάκης: Φτιάχνω ιστοσελίδες

Χατζής: Είστε προγραμματιστής;

Κυρανάκης: Όχι. Δεν προγραμματίζω.

Χατζής: Τότε;

Κυρανάκης: Ελάτε μια μέρα να σας δείξω. Αυτή είναι η δουλειά μου και έτσι με έχουν γνωρίσει και όλοι μου οι συνεργάτες τους οποίους εάν θέλετε να τους καλέσετε στην εκπομπή να ρωτήσετε εάν ήμουν και συνεπής και καλός στη δουλειά μου. Έτσι γνωρίστηκα και με τον κύριο Μητσοτάκη

Το πανηγύρι με τον βουλευτή είχε ήδη ξεκινήσει.

«Με έβαλε στη λίστα, μου έκανε ρουσφέτι, αυτό εννοείτε;» του λέει ο κ. Κυρανάκης, «ξέρω γω» η απάντηση του Τάκη Χατζή, ένα «ξέρω γω» που έμοιαζε σαν να του απάντησε «βεβαίως και σας έκανε ρουσφέτι».

«Τι είναι αυτά που λέτε, σοβαρά μιλάτε;» θίχτηκε ο κ. Κυρανάκης που έχει φάει τα χρόνια του φτιάχνοντας ιστοσελίδες χωρίς να ξέρει να φτιάχνει ιστοσελίδες.

«Στο τέλος αυτής της συζήτησης ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του», λέει ο Τάκης Χατζής.

Ευτυχώς που υπάρχει ο κ. Κυρανάκης και δεν χρειάζεται να τον εφεύρουμε...

 
Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Σήμερα γιορτάζει η Λαοκρατία
Το τι λέει ο Μητσοτάρχας και οι σειναμενοκουνάμενοι μέσα κι όξω απ’ την κυβέρνησή του έχουν μεν τη σημασία τους, είναι άνευ ουσίας δε. Πόσο ακόμα θα μηρυκάζουμε το τι γίνεται με την ακρίβεια και το τι λέει ο...
Σήμερα γιορτάζει η Λαοκρατία
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Από τα έξι έως τις... 6
Το ολοήμερο σχολείο έρχεται να εξυπηρετήσει και να νομιμοποιήσει «κοινωνικές ανάγκες» που είναι προϊόντα της επιβολής των πιο απάνθρωπων, σκληρών και εκμεταλλευτικών εργασιακών σχέσεων
Από τα έξι έως τις... 6
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Περί δημοσιονομικού χώρου και άλλα... αστεία για τα καύσιμα
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων χωρίς δημοσιονομικές επιπτώσεις και ελπίζω να τους γνωρίζουν όλους στο οικονομικό επιτελείο.
Περί δημοσιονομικού χώρου και άλλα... αστεία για τα καύσιμα
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Μόνο αν κοιμάται κάποιος όρθιος μπορεί να ονειρευτεί με τις ευχές σας κ. υπουργέ της Παιδείας
Τι νόημα έχουν οι ευχές τής υπουργού Παιδείας όταν οι πράξεις του Υπουργείου της τις τινάζουν στον αέρα;
Μόνο αν κοιμάται κάποιος όρθιος μπορεί να ονειρευτεί με τις ευχές σας κ. υπουργέ της Παιδείας
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Άκου κ. υπουργέ της Παιδείας...
To Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε αυταρχικές μεθόδους που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία πολύ πίσω.
Άκου κ. υπουργέ της Παιδείας...
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Αμασκάρευτος κυνισμός
Και η κυβέρνηση δεν βρίσκει μια κουβέντα για να τους επαναφέρει στην τάξη. Αντιθέτως με κούφια επιχειρήματα προσπαθεί να τους καλύψει.
Αμασκάρευτος κυνισμός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας