Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτικές σκοπιμότητες στην πλάτη των ΑμΕΑ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πολιτικές σκοπιμότητες στην πλάτη των ΑμΕΑ

  • A-
  • A+
Αν ο Π. Πολάκης ήθελε να στιγματίσει τη σαφέστατα υποκριτική πολιτική του αρχηγού της Ν.Δ., έπρεπε να το κάνει απευθυνόμενος προς τον ίδιο και να προστατεύσει απολύτως τον κ. Κυμπουρόπουλο. Η σαφής προσπάθεια να ανασκευάσει δεν αρκεί και όφειλε εδώ να παραδεχτεί καθαρά ότι είχε άδικο εκθέτοντας έναν άνθρωπο ακόμα κι αν ανήκει σε αντίπαλο πολιτικά χώρο.

Πολιτική και μιντιακή θύελλα ξεσήκωσε για εκατοστή φορά η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Τη φορά αυτή ο υπουργός, θέλοντας να καυτηριάσει την ταύτιση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Κυμπουρόπουλου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά την πρόθεση του δεύτερου να καταργήσει τα βοηθητικά επιδόματα, με τρόπο απρεπή τον κατέκρινε για χρήση ευνοϊκών ρυθμίσεων προκειμένου να διοριστεί στο ΕΣΥ.

Οσο κατακριτέα όμως είναι η εκ των υστέρων προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανασκευάσει τα όσα είπε για τα επιδόματα, το ίδιο κατακριτέα είναι και η ανάρτηση Πολάκη που μέμφεται τον κ. Κυμπουρόπουλο διότι ενώ ταυτίζεται με τον αρχηγό του κάνει χρήση ο ίδιος των ειδικών δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος στα άτομα με αναπηρία.

Η σημερινή κυβέρνηση με νόμους και μέτρα έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται τα άτομα με αναπηρίες στο σύνολό τους, παρέχοντας κάποιες μικρές ή μεγάλες διευκολύνσεις πέρα από τα ειδικά επιδόματα και τη μοριοδότηση. Κατόπιν αυτού, κανένας υπουργός και πολύ περισσότερο ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας, που τουλάχιστον θεωρητικά είναι φανατικά υπέρμαχος αυτών των μέτρων, δεν νομιμοποιείται να κάνει δημόσια δήλωση για κάποιον που ακριβώς λόγω της αναπηρίας του έκανε χρήση παρόμοιων μέτρων.

Αν ο Π. Πολάκης ήθελε να στιγματίσει τη σαφέστατα υποκριτική πολιτική του αρχηγού της Ν.Δ., έπρεπε να το κάνει απευθυνόμενος προς τον ίδιο και να προστατεύσει απολύτως τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Η σαφής προσπάθεια να ανασκευάσει δεν αρκεί και όφειλε εδώ να παραδεχτεί καθαρά ότι είχε άδικο εκθέτοντας έναν άνθρωπο ακόμα κι αν ανήκει σε αντίπαλο πολιτικά χώρο. Αυτή θα ήταν εξάλλου η απόλυτη απόδειξη ότι πράγματι η σημερινή κυβέρνηση προστατεύει χωρίς αστερίσκους τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ηταν επομένως φυσικό να αντιδράσουν ο ίδιος ο κ. Κυμπουρόπουλος αλλά και οι οργανώσεις των ΑμΕΑ και όχι μόνο να στιγματίσουν την αναφορά Πολάκη αλλά και να εξηγήσουν για χιλιοστή φορά ότι, αν δεν υπάρξει πλήρης ισότητα μεταξύ των πολιτών, είναι δεδομένο ότι θα χρειάζονται ειδικά μέτρα και νόμοι και επιδόματα που θα προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες.

Οι ίδιες εξάλλου οργανώσεις είχαν και έχουν στιγματίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τις αναφορές του αρχηγού τη Ν.Δ. για τα αυτιστικά παιδιά, όπως και ανάλογες ρατσιστικές δηλώσεις βουλευτών της Ν.Δ., όπως π.χ. η ακραία δήλωση του Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας είχε εκθέσει με απαράδεκτο τρόπο έναν διοικητή νοσοκομείου με αναπηρία: «Διορίστηκε υποδιοικητής... άνθρωπος 70 ετών με 92% αναπηρία που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγαίνει από το σπίτι του [...]». Βέβαια κι εκείνος στη συνέχεια και παρόλο που το θέμα δεν είχε γίνει μοναδική είδηση στα κανάλια, ανασκεύασε τις δηλώσεις του και ζήτησε συγγνώμη.

Το πλέον όμως ακραίο παράδειγμα «χρήσης» ενός ανθρώπου με αναπηρία αποκλειστικά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ήταν η κατάπτυστη δήλωση Μητσοτάκη (29/3/2019): πραγματικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. το ρητορικό ερώτημά του: «Εγώ είμαι με την “ελίτ” και τη διαπλοκή που προτείνω για υποψήφιο ευρωβουλευτή έναν άνθρωπο σαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και όχι αυτός που θέλει στην Ευρωβουλή τον Κόκκαλη;».

Μια δήλωση που αποκάλυψε πέρα για πέρα ότι ο μοναδικός λόγος που έβαλε στο ψηφοδέλτιό του έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες είναι αυτό που στην καθομιλούμενη ονομάζουμε «ξεκάρφωμα».

Οσο για τις προτάσεις μομφής της Ν.Δ. και το κλάμα των ΜΜΕ που κόπτονται για τα δικαιώματα θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν για ποιο λόγο αντιδρούσαν και αντιδρούν τόσο ακραία στο ειδικό μέτρο (του νόμου Παρασκευόπουλου) για την αποφυλάκιση βαριά αρρώστων και αναπήρων. Μήπως υπάρχουν και στην κατηγορία αυτή πολίτες δύο ταχυτήτων;

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής υποκαθιστούν τους δικαστές
Η λυσσώδης προσπάθεια ενοχοποίησης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη έχει αγγίξει πλέον τον σκληρό πυρήνα παραβίασης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής υποκαθιστούν τους δικαστές
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Ποιος νοιάζεται για πτυχία;
Η κυβέρνηση των αρίστων επέλεξε τους επικεφαλής των νοσοκομείων χωρίς να μπει καν στον κόπο να δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά τους ενώ το σύνολο σχεδόν των μέσων που διαθέτει κατάπιε αμάσητες τις επιλογές...
Ποιος νοιάζεται για πτυχία;
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Ο Άδωνις έλυσε την υπόθεση Novartis
Είναι προφανές ότι από το 2006 μέχρι το 2014 που η εταιρία θησαύριζε με αθέμιτες πρακτικές σε βάρος του Δημοσίου, κινητήριος μοχλός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! 
Ο Άδωνις έλυσε την υπόθεση Novartis
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες
Aφού ο ελληνικός λαός έδιωξε από τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα, η κυβέρνηση της Ν.Δ. με εγκύκλιό της έκανε πράξη ένα από τα «οράματα» της Χρυσής Αυγής! «ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες και Ελληνόπουλα».
ΑΜΚΑ μόνο για Ελληνες
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Ηταν το Μάτι ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο;
Τόση προεκλογική τυμβωρυχία μπορεί να βοήθησε στην εκλογή της Ν.Δ. αλλά άρκεσε μια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή προκειμένου ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης να αποδεχτεί την οδυνηρή πραγματικότητα του ακραίου...
Ηταν το Μάτι ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο;
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Τι κρύβει η πέμπτη αλήθεια του Κ. Μητσοτάκη;
Η πέμπτη αλήθεια του Κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού είναι η ολική επαναφορά του δόγματος Νόμου και Τάξης. Το είδαμε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, πριν ακόμα συγκροτηθεί η Βουλή.
Τι κρύβει η πέμπτη αλήθεια του Κ. Μητσοτάκη;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας