Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καταγγελία μεγαλογιατρού για φακελάκι από ασθενή!
dreamstime

Καταγγελία μεγαλογιατρού για φακελάκι από ασθενή!

  • A-
  • A+

Οι επιπτώσεις:

- Πρώτα πρώτα, θέση σε διαθεσιμότητα από τη Διοίκηση του δημόσιου νοσοκομείου!

- Αμεση ψυχιατρική εξέταση και ανάθεση σε ειδική πενταμελή επιστημονική επιτροπή για έρευνα σε βάθος!

- Αμεση αντίδραση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων, επί απειλή δολοφονίας του, σε περίπτωση μη ανάκλησης της καταγγελίας!

- Αμεση διάψευση από τον τοπικό και Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο!

- Αμεση απειλή ζωής από τους ασθενείς όλων των κατηγοριών και... τους υποψήφιους ασθενείς!

- Αυστηρή προτροπή-υπόδειξη αυτοκτονίας από τους άμεσους συνεργάτες του γιατρούς!

- Αρνηση εισαγγελέων-ανακριτών, για ανάληψη του απεχθούς ανακριτικού έργου (καθήκοντος) σε σχέση με την υπόθεση!

- Κλίμα αμφιβολίας και αναστάτωσης στα ανώτερα δικαστικά κλιμάκια.

- Αμεσες αντιδράσεις από τον φόβο γενίκευσης του φαινομένου και από άλλους γιατρούς και κλαδικές ενώσεις όπως κρεοπωλών, βιοτεχνών, εφοριακών, αστυνομικών, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών ταμείων όπως ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, ΤΣΑΥ κ.λπ.!

- Απειλή απεργίας και κλείσιμο επ’ αόριστον των φαρμακείων από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακοποιών!

- Απειλή αναστολής προμήθειας ιατρικών-χειρουργικών εργαλείων και μηχανημάτων από τους εισαγωγείς -αντιπροσώπους και μη- σε όλα τα νοσοκομεία, σε περίπτωση μη ανάκλησης της καταγγελίας!

- Απειλή άρνησης εισφοράς των ασφαλισμένων και είσπραξης εκ μέρους των ασφαλιστικών ταμείων επειδή θεωρούν μη συμβατή την πράξη του μεγαλογιατρού, με το ηδυπαθές άγχος που προκαλεί το φακελάκι!

- Απειλή αποχής από τα βουλευτικά καθήκοντα των Πατέρων του Εθνους στον κίνδυνο ανασκευής ή ψήφισης νέων σχετικών νόμων περί την πρόνοια, περίθαλψη και την υγείαν, γενικώς!

- Απειλή προσωρινής απόλυσης ή θέση σε διαθεσιμότητα του 30% των χειρουργών όλων των κατηγοριών αλλά και των άλλων ειδικοτήτων των δημόσιων νοσοκομείων.

- Απειλή λήψης προληπτικών μέτρων από το 65% του ελληνικού λαού... για αποφυγή ατυχημάτων και ασθενειών!

- Εξαγγελία δεκαήμερης απεργίας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους με τους οποίους συναρτάται η παροχή υπηρεσιών με το μπαξίσι -ελαφρό ή σκληρό λάδωμα!

- Εξαφάνιση των μελών της οικογένειας και των συγγενών του καταγγέλλοντος γιατρού, μέχρι και 4ου βαθμού, από τον τόπο κατοικίας τους, επ’ αόριστον!

- Καταγγελία σε διεθνείς στατιστικούς οργανισμούς και φόρα και έντονη επισήμανση διάδοσης του πρωτοφανούς φαινομένου για λήψη μέτρων με βαρύ παγκόσμιο κόστος!

- Θέση σε συναγερμό των μεγάλων διεθνών ταμείων και τραπεζών, για πιθανή αναθεώρηση... του φακελολαδοποιητικού μηχανισμού της Ελλάδας!

- Αμεση αντίδραση, με δέσμευση όλων των πιστώσεων της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, μέχρι της πλήρους διαλευκάνσεως του ειδεχθούς εγκλήματος του καταγγέλλοντος μεγαλογιατρού!

- Απειλή με παύση επ’ αόριστον όλων των τηλεοπτικών δικτύων και των άλλων ΜΜΕ της χώρας, ως αντιβαίνουσα η πρωτοφανής καταγγελία στη στρατηγική της ενημέρωσης και εσόδων τους!

- Αναταραχή στις πρυτανείες των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων της χώρας, με αναπροσδιορισμό της γενικής τους φιλοσοφίας σε σχέση με το φαινόμενο!

- Απειλή ομαδικής αυτοκτονίας ημιασθενών-ασθενών, που θεωρούν προσβολή την πράξη του μεγαλογιατρού στη φακελοσυνειδησιακή τους υπόσταση!

- Αμεση αντίδραση από όλους τους χώρους κατασκευής και εμπορίας τροφίμων με κίνδυνο της ποιοτικής τους αναβάθμισης προς όφελος των καταναλωτών και συνεπώς της απομάκρυνσής τους από την ευαγή τους πρόθεση για λάδωμα και φακελάκι!

- Και, τέλος, την άμεση αποδοχή της πρότασης του εκπροσώπου των ασθενών του Δαφνίου να ανακηρυχθεί ο εν λόγω μεγαλογιατρός εσαεί «Ανθρωπος», να ταριχευθεί και να τεθεί σε ειδικό μαυσωλείο, για να παραδειγματίζονται οι επόμενες γενεές!

ΥΓ. Είναι αυτονόητο, όπως συμβαίνει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης, ότι και στον ιατρικό χώρο υπάρχουν απαστράπτοντες επιστήμονες, άξιοι της αποστολής τους και είμαι σε θέση να γνωρίζω σημαντικό ποσοστό απ’ αυτούς.

Το κείμενο-καταγγελία μου έχει σκοπό να βοηθήσει σε μια βασανιστική απολύτρωση, σε σχέση πάντα με το γενικό και χρόνια αιωρούμενο αρνητικό κλίμα που, και προς το παρόν, επικρατεί!

*Στιχουργός- συγγραφέας

ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Ενας γιατρός ασθενής
Καταγράφω τις σκέψεις που γεννά επιστολή στην «Εφ.Συν.» ενός γιατρού του ΕΣΥ, που από θεράπων κατέληξε αβοήθητος ασθενής. Και που από την κατηγορία των -συγκριτικά- υψηλόμισθων βρίσκεται σήμερα σε αδυναμία να...
Ενας γιατρός ασθενής
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Ζούμε μια παράξενη εποχή
Πάντως, το μόνο που δεν χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι χειροκροτήματα στα μπαλκόνια. Αυτά τα χρειάζονται είτε αυτοί που τα εμπνέονται, είτε αυτοί που τους ακολουθούν για να αυτοχειροκροτηθούν μέσα από τον...
Ζούμε μια παράξενη εποχή
ΤΡΙΤΗ ΜΑΤΙΑ
Το σύμπτωμα*
Χρειάστηκε καιρός για να καταλάβω δύο πράγματα. Πρώτον, ότι υπάρχουν ασθένειες του κορμιού και της ψυχής που δεν έχουν κραυγαλέα συμπτώματα. Και ότι οι αρρώστιες αυτές που τους αρέσει να κρύβονται, χρειάζονται...
Το σύμπτωμα*
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μια συγκλονιστική μαρτυρία στη σκιά της Novartis
Δεν ξέρω πόσα νεφρά πρέπει να πουλήσουν, όσοι έχουν σοβαρό πρόβλημα και δεν έχουν ένσημα και πρέπει να κάνουν θεραπεία. Δεν ξέρω καν πώς, αυτές τις μέρες που κυριαρχεί το σκάνδαλο, ξυπνάνε το πρωί και...
Μια συγκλονιστική μαρτυρία στη σκιά της Novartis
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το σκάνδαλο Novartis μιλά για ολόκληρο το βιο-φαρμακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα
Χρειάστηκε να ξεσπάσει το «σκάνδαλο» με τη Novartis για να έλθουν στο κέντρο της προσοχής και να πάρουν δημοσιότητα και σ’ αυτή τη χώρα (άραγε για πόσο χρονικό διάστημα;) οι λεγόμενες «αθέμιτες» πρακτικές...
Το σκάνδαλο Novartis μιλά για ολόκληρο το βιο-φαρμακο-βιομηχανικό σύμπλεγμα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η αντιστροφή μιας εντροπίας
​Η συζήτηση για την οργάνωση της παροχής υγειονομικής φροντίδας στην Ελλάδα είναι αρκετά μπερδεμένη εξαιτίας της ευρείας σύγχυσης σχετικά με την έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Πολλοί θεωρούν κάθε...
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η αντιστροφή μιας εντροπίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας