• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.9°C / 30.2°C
  1 BF
  42%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.5°C / 28.0°C
  1 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 26.0°C
  1 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.0°C / 25.9°C
  2 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 18.4°C / 22.3°C
  2 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.5°C / 24.5°C
  1 BF
  41%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.0°C / 29.1°C
  4 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 22.9°C / 26.9°C
  1 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.8°C / 29.4°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 29.6°C
  1 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.5°C / 26.5°C
  1 BF
  58%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.9°C / 22.9°C
  0 BF
  68%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 20.5°C / 28.8°C
  1 BF
  38%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 27.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.2°C / 29.3°C
  1 BF
  41%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  27°C 21.3°C / 27.1°C
  2 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.7°C / 26.7°C
  2 BF
  49%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.1°C / 19.1°C
  0 BF
  72%
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αθρόες προσλήψεις

 • A-
 • A+
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.

Καταστροφή προοιωνίζεται ο αποκλεισμός και οι λοιποί περιορισμοί ελέω πανδημίας σε πολυποίκιλους τομείς της παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής ζωής με πρώτο θύμα την αγορά εργασίας. Αδιαμφισβήτητα και ενδελεχώς διασταυρωμένα στοιχεία της Γιούροστατ, των ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. και εγκυρότατων συναφών φορέων κατατείνουν στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι οι διεθνείς δείκτες ανεργίας θα εκτοξευθούν δραματικά τόσο στις προηγμένες χώρες της Δύσης όσο και στον χειμαζόμενο τρίτο κόσμο με δεινώς πληττόμενη την Ψωροκώσταινα. Νέες εκατόμβες ανέργων θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες συναπαρτίζοντας έναν ρακένδυτο και ξυπόλητο στρατό που δολιχοδρομεί τρεκλίζοντας στις καταχθόνιες ατραπούς των ορίων της φτώχειας.

Λαχαίνει να διαθέτουμε προνοητικούς και ακαταπόνητους κυβερνήτες, τέκνα φρονίμων, άτινα μαγειρεύουν τ’ άτιμα προτού πεινάσουμε, δοκιμάζουν αυτάρεσκα το φαΐ απ’ την πρώτη βράση, μοιράζοντας τους εκλεκτούς μεζέδες στα δικά τους παιδιά, ώσπου στο τέλος μένουν στον τέντζερη καρβουνιασμένα υπολείμματα για όλους εμάς τους υπολοίπους. Ονομα και πράμα το παρ’ ημίν επιτελικό κράτος της Δεξιάς, ξορκίζει τις εγγενείς του αδεξιότητες και με επικεφαλής τον «θεόσταλτο» κατά Μπογδάνο Κυριάκο –αποφεύγω επιμελώς να αναφέρω επώνυμο, καθότι προληπτικός– αναζητεί τις ενδεδειγμένες λύσεις σε προβλήματα που το ίδιο δημιουργεί.

Οπερ έδει δείξαι: Αμεση και δραστική κυβερνητική προτεραιότητα για την εξάλειψη της ειδεχθούς κοινωνικής μάστιγας αποτελεί δίχως άλλο η επινόηση καινοτόμων θέσεων εργασίας σε τομείς που, εκτός ίσως από τους σκοτεινούς καιρούς της χούντας, ουδεπώποτε προϋπήρξαν στο κοντινό και μακρύτερο παρελθόν. Μεγαλόπνοο σχέδιο εκπονεί και υλοποιεί το Μαξίμου, διορίζοντας με έναν νόμο και ένα άρθρο χίλιους πεντακόσιους πραίτορες του Χρυσοχοΐδη αυθωρεί και παραχρήμα στα ΑΕΙ. Ιδρύει, εν ολίγοις, ειδικό σώμα επιτήρησης των φοιτητών με δικαίωμα προσαγωγής, συλλήψεως και ανακρίσεως των απείθαρχων. Πρόκειται για απολύτως δυναμική παρέμβαση η οποία γεννά έναν ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο. Οι πάνδημες αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας προτού καν ψηφιστεί το μέτρο θα οδηγήσουν, άμα τη εφαρμογή του, στην ανάγκη νέων προσλήψεων για τη στελέχωση της υπηρεσίας, αφού αναμένεται –φως φανάρι– η πρόκληση εκρηκτικών καταστάσεων στις σχολές. Οι χίλιοι πεντακόσιοι θα γίνουν αναπόδραστα δύο, τρεις, πέντε χιλιάδες.

Μειώνεται με αριθμητική πρόοδο ο αριθμός των πρωτοετών και παραλλήλως διογκώνεται με γεωμετρική η εισαγωγή αστυνομικών στους ακαδημαϊκούς χώρους. Μονάχα εάν ξεπεράσουν το πλήθος των επιτηρούμενων, σε κάνα - δυο χρονάκια, θα ’ναι αποτελεσματικοί οι επιτηρητές. Ασε που οι συνεχείς διαδηλώσεις τις οποίες προξενεί η παρουσία τους φέρνουν αλυσιδωτή εκτίναξη της προσφοράς εργασίας σε απαξάπαντες τους μάχιμους βραχίονες της ΕΛ.ΑΣ. «Μ’ έναν σμπάρο κρότου - λάμψης μ’ άναψες και θα με κάψεις» άδουν εν χορώ οι πρυτάνεις στη σύνοδο, θεωρώντας πως το χτίσιμο στα γραφεία τους φαντάζει μητρικό χάδι μπροστά στα δεινά που δημιουργεί η Νου Δου στα ιδρύματα.

Παταγώδη κυβερνητική επιτυχία συνιστά αναμφιβόλως και ο απρόσκοπτος διορισμός μετακλητών και αμετακλήτως εκλύτων. Θανατηφόρο χτύπημα στο δοξαπατρί της ανεργίας. Το ’χουν χούι ανεξαιρέτως οι κατέχοντες τους θώκους να τοποθετούν στα πόστα ανίψια, τριτοξάδελφα, γαμπρούς, κουνιάδους, συνυφάδες και συρφετό παρατρεχάμενων, οίτινες σιτίζονται με δημόσιο χρήμα, χλευάζοντας με τυλωμένες κοιλιές, μαζί με την αξιοκρατία και την ίδια τη δημοκρατία. Κατακεραύνωνε την Κουμουνδούρου από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο σκέτος Κυριάκος, εγκαλώντας την πως το παράκανε. Η αφεντιά του θα νοικοκύρευε τάχα τα υπουργικά γραφεία. Αμ δε! Ρεκόρ δεκαετίας συγκαταριθμούν οι κοντά τρεις χιλιάδες μετακλητοί του που μας κοστίζουν 55% περισσότερα από το παρελθόν, ήτοι 65 εκατ. ευρώ ετησίως. Προσλήψεων αμόκ και ανεργία γιοκ.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Αγγλία γίναμε
Καίτοι σπουδαγμένος στην Αμερική, ο πρωθυπουργός φέρεται βαθύτατα επηρεασμένος από το βρετανικό πνεύμα. «Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει» διατράνωνε διαρκώς προεκλογικά.
Αγγλία γίναμε
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Μαρτυριάρης λύκος στα πρόβατα-ψηφοφόρους
Ο κυβερνητικός βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγακας προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου ή το πολύ στις 2 Οκτωβρίου. Από μικρό και επαρχιώτη...
Μαρτυριάρης λύκος στα πρόβατα-ψηφοφόρους
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Αλέξανδρος Μ. και μη χειρότερα
Ο ατυχής Αλέξανδρος Μ., γνωστός στο πανελλήνιο με το προσωνύμιοψ». Μπάτσοι, εισαγγελείς και ανακριτές –τα τρία κακά της μοίρας του, δηλαδή– του ’παιξαν ένα μακάβριο παιχνίδι.
Αλέξανδρος Μ. και μη χειρότερα
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Χάσικος άρτος
Ψωνίζω σπανίως ψωμί για το σπίτι. Ως εκ τούτου διατηρώ άριστες σχέσεις και με τους τρεις φουρναραίους της γειτονιάς μου. Μακριά κι αγαπημένοι, κατά την αλάνθαστη λαϊκή ρήση, αν εννοείτε.
Χάσικος άρτος
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Δυσοσμία
Καταφεύγοντας μονίμως σε ακρότητες, κερδίζει φανατικούς ψηφοφόρους και ορκισμένους εχθρούς, οι οποίοι του κάνουν ωστόσο υπερπολύτιμη και προπαντός τσάμπα ρεκλάμα.
Δυσοσμία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας