• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.9°C / 17.0°C
  2 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.0°C / 15.6°C
  2 BF
  93%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  12°C 8.3°C / 15.0°C
  3 BF
  93%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.2°C / 8.0°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.0°C / 10.0°C
  4 BF
  63%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  82%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.0°C / 15.0°C
  2 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.0°C / 18.3°C
  5 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.0°C / 16.7°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  3 BF
  62%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.5°C / 17.5°C
  1 BF
  73%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.0°C / 12.8°C
  0 BF
  87%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  14°C 11.1°C / 15.6°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.3°C / 19.0°C
  3 BF
  63%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  10°C 8.0°C / 11.7°C
  2 BF
  71%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.4°C / 13.3°C
  2 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.0°C / 9.0°C
  1 BF
  93%
Δεύτερο Κύμα ΛΒ΄
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεύτερο Κύμα ΛΒ΄

 • A-
 • A+
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυνισμός. Ενόχλησε τους γνωστούς κύκλους η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε πως το ναζιστικό μόρφωμα αποτελεί εγκληματική οργάνωση εμπίπτουσα στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Αλαλιάστηκαν περισσότερο, όμως, από την πάνδημη αντιφασιστική συγκέντρωση, ήτις κατέκλυσε τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τους κάθετους δρόμους την ημέρα κατά την οποία το δικαστήριο επρόκειτο να εκφωνήσει την καταδίκη. Τι κι αν οι διαδηλωτές τηρούσαν στο μέτρο του δυνατού τα πρωτόκολλα ασφαλείας απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού!

Αγανάκτησε ο υπουργός Ανάπτυξης εξαιτίας του απροσδόκητου συνωστισμού. Κράτησε ωστόσο βαθιά στην ψυχή του την πίκρα, την έμπλεξε χαρμάνι με τους τοξικούς εσωτερικούς του χυμούς και εξήλθε χθες από το έρκος των οδόντων του Αδ-όνειδος, σωστό δηλητήριο. Κληθείς να σχολιάσει την εξέλιξη της επιδημίας, απέδωσε τον παρ’ ημίν καλπασμό των διαπιστωμένων κρουσμάτων του Κόβιντ-19 στη μεγαλειώδη εκδήλωση της λαϊκής εγρήγορσης.

Ρητορική ερώτηση απηύθυνε στον εαυτό του, κατά την προσφιλή του συνήθεια: «Τι συνέβη δεκατέσσερις μέρες πριν από το ρεκόρ των 667 και 865 νέων διαγνώσεων προσβεβλημένων από τον ιό συμπολιτών μας;», διερωτήθηκε. Δεν τον πείραξε η σαρδελοποίηση των επιβατών σε μετρό, λεωφορεία και λοιπά μέσα μαζικής μεταφοράς. Ούτε τα τμήματα είκοσι πέντε και πλέον μαθητών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Μήτε λόγος για τα πάρτι σε ταράτσες, σε υπόγεια και σε μαγαζιά όπου πραγματοποιούν πειρατικές εμφανίσεις αοιδοί του συρμού.

Γ@μώ την ατυχία μας, γ@μώ. Δυσανασχέτησε μόνο με τον ανάρμοστο συνωστισμό των εμφορούμενων από δημοκρατικά αισθήματα πολιτών, οίτινες αξίωσαν την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων. Στις έξι και τις επτά Οκτωβρίου κινητοποιήθηκαν οι αντιφασίστες έξω απ’ τα δικαστήρια και ιδού τα ολέθρια αποτελέσματα στις είκοσι και τις είκοσι μία του μηνός. Ορθώς έπραξαν, λοιπόν, οι ορδές της ΕΛ.ΑΣ. πνίγοντας τη διαδήλωση στα χημικά. Κι ας μεταδίδεται η νόσος μέσω της έκκρισης δακρυακών υγρών.

Αστραψε και βρόντηξε και ο Χρυσοχοΐδης. Ταραγμένος κάργα, επανέλαβε πως «ναι, θα επεμβαίνουμε και θα διαλύουμε τις ανεύθυνες συγκεντρώσεις». Εφάρμοσε με αποφασιστικότητα και πυγμή τα λεγόμενά του στη μαθητική πορεία της περασμένης βδομάδας, μπουζουριάζοντας δεκατετράχρονα παιδιά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Εφόσον συνωθούντο εις τας οδούς, δεν μπορεί, σίγουρα θα ’ναι φορείς του αναρχικού ιού. Είχε σκοπό, μάλιστα, να τα υποβάλει σε δεκαπενθήμερη καραντίνα στο μπουντρούμι, αλλά του χάλασαν τα σχέδια οι διαμαρτυρίες του κινήματος και οι δικαστές που τα άφησαν ελεύθερα. Κι ύστερα ρωτάτε γιατί ξεφεύγει ο κορονοϊός!.

ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Πραιτοριανοϊός
Αφού είδε κι απόειδε το Μαξίμου κι άκρη δεν έβγαλε, έστειλε πραιτοριανούς της ΕΛ.ΑΣ. να βγάλουν τα κάστανα απ’ τη φωτιά. Παλιά τους τέχνη κόσκινο εκείνοι, έκαναν γης μαδιάμ Χίο και Μυτιλήνη ανατριχιάζοντας...
Πραιτοριανοϊός
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Γλώττα λανθάνουσα
Η αλήθεια υπηρετείται, καταπώς διατείνεται το λαϊκότροπο απόφθεγμα, από τους τρελούς και τους μικρούς. Η πρωθυπουργάρα μας, επί παραδείγματι, σήκωσε το ανάστημά του απέναντι στον πλανητάρχη και τον...
Γλώττα λανθάνουσα
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Πρωινή γυμναστική
Στην πραγματικότητα, είμαστε όλοι καταληψίες, οίτινες παραβιάζουμε τους νόμους, το Σύνταγμα και την Ομόνοια· την εθνική ομοψυχία, πά’ να πει.
Πρωινή γυμναστική
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Φετίχ
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όστις κόπτεται οψίμως για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έστελνε άλλου είδους σήματα στο πανελλήνιο άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του. Θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια, διατυμπάνιζε. Θα πάρουμε τα...
Φετίχ
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Παιδί μάλαμα
Συνοφρυώθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, έστυψε την γκλάβα του σαν σφουγγαρόπανο και αποφάσισε να συνδέσει το όνομά του με οικοδομήματα αντάξια των αρχαίων προγόνων.
Παιδί μάλαμα
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Ανάπτυξη τώρα
Θα ’ρθούν όλα τα τσόκαρα/ να κάνουν επενδύσεις/ τ’ άκουσα στις ειδήσεις/ και πέταξα από χαρά.// Τα λόγια του Αδ-όνειδος/ εξέγερσης παντιέρα/ δονείται στον αέρα/ η ηρωική του επωδός.// «Παιδιά θα βγάλετε...
Ανάπτυξη τώρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας