• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 0.4°C / 3.6°C
  1 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  1°C -0.7°C / 2.7°C
  4 BF
  35%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.1°C / 5.0°C
  2 BF
  30%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  3 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  2 BF
  55%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  1°C -0.9°C / 2.1°C
  1 BF
  44%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.6°C / -2.1°C
  3 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  3°C 1.8°C / 5.6°C
  2 BF
  35%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.1°C / 7.8°C
  5 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 0.9°C / 3.9°C
  4 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 6.8°C
  5 BF
  70%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  4 BF
  46%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  4 BF
  45%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.5°C / 0.9°C
  2 BF
  37%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  57%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 4.8°C / 7.8°C
  2 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 3.6°C
  4 BF
  61%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -0.1°C / 1.3°C
  2 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.2°C / 2.8°C
  1 BF
  47%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.2°C / -3.2°C
  2 BF
  47%

Ράγισαν καρδιές οι συνεχείς εκκλήσεις του Μάκη Μπαλαούρα, αίτινες απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων

EUROKINISIS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αμετανόητοι

 • A-
 • A+

Φως φανάρι πως το ανέκδοτο της εβδομάδος είναι εξαιρετικά σύντομο, αφού εκτείνεται σε τρεις μόνον λέξεις: «Φρουρά της Βουλής». Φώναξε τα μέλη της δεκάδες φορές ο προεδρεύων, προκειμένου να αποβάλουν από την αίθουσα τον Κ@σιδι@ρη, έπειτα από την απρόκλητη επίθεση στον Νίκο Δένδια, με τον οποίο ΔένΔια-σταυρώνεται από θέση αρχής εξαιτίας των δικογραφιών που προκάλεσαν τις διώξεις εναντίον των χρυσαύγουλων του φιδιού.

Ράγισαν καρδιές οι συνεχείς εκκλήσεις του Μάκη Μπαλαούρα, αίτινες απευθύνονταν εις ώτα μη ακουόντων. Αφαντοι οι πραίτορες του Κοινοβουλίου. Κι όσο δεν παρουσιαζόταν κανείς, τόσο βαρούσε το βιολί ο βουλευτής Ηλείας. Οι ακατάπαυστες δοξαριές του, ωστόσο, ανέδειξαν την τραγική πραγματικότητα· πως οι συνάδελφοί του, δηλαδή, είναι εντελώς ανυπεράσπιστοι εντός του τεμένους της δημοκρατίας. Λες και το ’κανε ξεπίτηδες.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος διέγνωσε επακριβώς τα συναισθήματα του δράστη. Γιατρός ων, υπέβαλε θαρρείς σε μαγνητική τα φυλλοκάρδια και τον ψυχισμό του παραβάτη, διαπιστώνοντας την έμπρακτη μεταμέλειά του. «Είμαι σίγουρος πως κι ο ίδιος ο κ. Κ@σιδι@ρης δεν αισθάνεται ευχάριστα γι’ αυτό που έκανε» υποστήριξε με σιγουριά από το βήμα.

Υστερα από ελάχιστα λεπτά τον επιβεβαίωσε ευπροσώπως και αυτοπροσώπως ο μεταμεληθείς, εξερχόμενος της αιθούσης, όχι ασφαλώς κατόπιν ενεργειών της φρουράς. «Γ@μησ@ μι@ @δελφή τώρ@ μέσ@ κ@ι γι@ @υτήν την @ιτί@ @ποχωρώ» κραύγασε με την απαράμιλλη αβρότητα που τον χαρακτηρίζει. Βάζω «παπάκια», «ατ ελληνιστί», σε όλες τις λέξεις που εκφέρει ο Κ@σιδι@ρης, για τον απλούστατο λόγο ότι στο στόμ@ του γίνονται βρόμικες και οι πιο @θώες.

Ρεπερτόριο σατιρικό υψηλού επιπέδου διαθέτει ο πρωθυπουργός. Συνεχίζω τον χαβά με τις αξεπέραστες ατάκες του, στην ομιλία του στον Πειραιά τον Μάιο 2014, που ξεκίνησα χθες ενθυμούμενος τα περί «λιμανιού της αγωνίας», που έλεγε τότε, και τις σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις για τις οποίες επαίρονταν προχθές στο Πεκίνο: «Εμείς δεν ερχόμαστε ούτε επιδόματα να μοιράσουμε, ούτε να μοιράσουμε βολέματα και ρουσφέτια. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους υποσχέσεις στο οπλοστάσιό μας».

Αλίμονο. «Ενα πράγμα λοιπόν σήμερα, κοιτώντας σας στα μάτια, μπορώ να σας υποσχεθώ. Ενα και μόνο πράγμα. Οχι πολλά λόγια. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα λυγίσουμε, δεν θα συμβιβαστούμε, δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Σας καλώ λοιπόν να πάρετε την υπόθεση της πατρίδας και της κοινωνίας στα δικά σας χέρια. Το δίλημμα είναι καθοριστικό και στο δίλημμα αυτό, ανεξαρτησία ή μνημόνια, ανατροπή ή υποταγή, η απάντηση είναι μία και μοναδική. Πρώτη φορά Αριστερά». Δεύτερη φορά Δεξιά, σαν να λέμε και τρίτη Σοσιαλδημοκρατία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Το αίμα του Παύλου...
Ξεβρόμισε ο τόπος. Επιτέλους. Ουστ. Το σημαντικότερο μήνυμα της προχθεσινής αναμέτρησης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι η καθαρή νίκη της Πειραιώς, ούτε το φιλί της ζωής που πήρε την τελευταία στιγμή στη σχισμή...
Το αίμα του Παύλου...
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Δεύτερο Κύμα ΛΔ΄
Μας έλαχε των άμοιρων να καθαρίσει τον τόπο ένας Κασιδιάρης. Κι εμείς οι αχάριστοι τον σύραμε στα δικαστήρια κι απολαμβάνουμε με χαιρεκακία να οδηγείται σιδηροδέσμιος στην μπουζού.
Δεύτερο Κύμα ΛΔ΄
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Δεύτερο Κύμα ΛΓ΄
Αγαλλίαση, δικαίωση, αγώνας. Ιδού το χαρμόσυνο τρίπτυχο της χθεσινής. Τριάντα εννέα στελέχη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης οδηγούνται οσονούπω στη στενή.
Δεύτερο Κύμα ΛΓ΄
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
ΠροσγεΙΩΣΗ ΝΖ΄
Εσπασε ο διάβολος το ποδάρι του κι η κατάρα του ονόματος ενώπιον της ψηφοδόχου επιβεβαιώθηκε δεύτερη φορά, καθώς ο αμελής υιός ξεχάστηκε και δεν δίπλωσε το χαρτί της προτίμησής του στον ανά χείρας φάκελο.
ΠροσγεΙΩΣΗ ΝΖ΄
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
ΠροσγεΙΩΣΗ ΙΕ΄
Ακροατήρια εκατοντάδων εφήβων συναθροίζονταν, ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα, όπου άνοιγαν διάπλατα τα παραπετάσματα στις μεγάλες αίθουσες τελετών για να χωρέσουν ακόμα και μαθητές γειτονικών περιοχών.
ΠροσγεΙΩΣΗ ΙΕ΄
ΜΕΤΕΩΡΟΣ
Ευφυής πανίς
Μαθήματα ζωολογίας σε πρωτοποριακά σεμινάρια παρακολουθούσε, κατά τα φαινόμενα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παράλληλα με τις σπουδές του στα οικονομικά. Μολονότι στο αντικείμενο του Κέινς και του Ρικάρντο απέσπασε...
Ευφυής πανίς

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας