Το πρώτο βήμα πάντως, έστω συμβολικό, έγινε τη Δευτέρα: αντικαταστάθηκε το σήμα (το λογότυπο) στην ταράτσα του Ραδιο(τηλε)μεγάρου της Αγίας Παρασκευής. «Ο δρόμος ήταν μια… αφαίρεση, τόσος όσο να απαλειφθεί το ΝΙ», σχολίαζε η προχθεσινή «Εφ.Συν.».
Αφαιρέθηκε το ΝΙ της ΝΕΡΙΤ και επανήλθε το παλαιό, προ της αλήστου 11ης Ιουνίου 2013, brand name της ΕΡΤ· το brand name βέβαια λιγότερο ως διαπίστωση του παρελθόντος και περισσότερο ως ευχή για το μέλλον, κατά τις υποσχέσεις της σημερινής διοίκησης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3: «Μην περιμένετε τηλεόραση του παρελθόντος, μπιλιετάκια από υπουργούς, ξεχάστε τα…» (Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ).
Εν αναμονή του μέλλοντος (που συνήθως προβλέπεται και περιγράφεται ρόδινο, καθ’ όσον μέλλον σκοτεινό δεν περιέχεται στις συνταγές των υποσχέσεων), να ρίξουμε, λέω, και μια ματιά στο εγγύς παρελθόν, της ΝΕΡΙΤ· όπως ο καλός οδηγός (σε συνέντευξη του Πίτερ Ουστίνοφ το διάβασα κάποτε), που προσέχει μπροστά, αλλά βλέπει και το καθρεφτάκι.
Ενδεικτικά, από ανάρτηση στο Facebook του κ. Ν. Μιχαλίτση, που με απόφαση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ ανέλαβε προσωρινά τη διεύθυνση των τεχνικών υπηρεσιών της εταιρείας («Βήμα», 7/6): «Ελεγα πάντοτε ότι η καταστροφή που έγινε με το πραξικόπημα του μαύρου, μέσα σε μία ημέρα, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να αποκατασταθεί. Αυτά που βρήκα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι περίμενα. Ενας εύρωστος οργανισμός έχει μετατραπεί σε ραδιοτηλεοπτικό περίπτερο, με περιορισμένες υποδομές και ανεξήγητη λειτουργία». Τόσο που υπολογίζεται ότι, για να επαναλειτουργήσει πλήρως η ΕΡΤ, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα τρίμηνο.
Θυμίζω (πάλι) τα επώνυμα των πέντε του «περίπτερου»: Κεδίκογλου, Λαζαρίδης, Μουρούτης, Μπαλτάκος, Σταμάτης. Ξεχνάμε! Επίσης, πρώτη μέρα σήμερα επαναφοράς της ΕΡΤ, προβληματίζει η αντίδραση της ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΣΠΕΡΤ) να προκηρύξει συλλαλητήριο! Είπαμε… από το μαύρο στο άσπρο. Οχι… μαύρο ή άσπρο!
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας