Αθήνα, 30°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
30°C
30.8° 28.2°
3 BF
40%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
30.7° 24.8°
1 BF
63%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
29°C
29.8° 28.8°
2 BF
55%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
27°C
27.1° 27.1°
0 BF
48%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
28.5° 28.5°
4 BF
56%
Βέροια
Αίθριος καιρός
26°C
26.5° 25.7°
1 BF
66%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
23°C
22.9° 22.9°
1 BF
64%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
31°C
31.1° 31.1°
1 BF
40%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
29°C
31.0° 28.3°
2 BF
42%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
26°C
25.7° 25.5°
1 BF
53%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
26°C
25.5° 25.5°
3 BF
72%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
27°C
26.8° 26.8°
2 BF
77%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
27°C
26.9° 26.9°
3 BF
64%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
28°C
27.9° 27.4°
1 BF
47%
Λαμία
Αίθριος καιρός
29°C
28.8° 25.1°
2 BF
41%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
25°C
25.4° 25.4°
3 BF
75%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
30°C
31.0° 28.4°
2 BF
25%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
28°C
27.7° 27.7°
1 BF
48%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
26°C
27.2° 26.4°
2 BF
72%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
22°C
22.2° 22.2°
1 BF
76%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Palestinians flee the Israeli ground offensive in Khan Younis, Gaza Strip
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
AP Photo/Mohammed Dahman

Περί «εθελοντικής μετανάστευσης», γενοκτονίας και άλλων δαιμονίων

Δεν νομίζω πως υπάρχει πια αμφιβολία ότι η συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα ξεφεύγει από κάθε έννοια «αναλογικότητας» και έχει προ πολλού περάσει στο φάσμα της εθνοκάθαρσης, αν όχι και της γενοκτονίας. Αλλωστε δεν το λέω εγώ, ο δήθεν «αντισημίτης», αλλά ένας κατ’ εξοχήν... σημίτης, ο σπουδαίος Αμερικανο-ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του Ολοκαυτώματος στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Brown, Ομέρ Μπάρτοβ. Ο οποίος, αν και αρχικά θα λέγαμε πως «μάσαγε τα λόγια του», φαίνεται επιτέλους να πείστηκε πως ναι, οι συμπατριώτες του εφαρμόζουν πλέον ανοιχτά πολιτική εθνοκάθαρσης, που «ιστορικά αποτελεί σκαλοπάτι προς τη γενοκτονία»...

Για την ακρίβεια ο Μπάρτοβ –που πριν από μισό αιώνα πήρε μέρος ως νεαρός στρατιώτης στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ- είχε γράψει στις 10 Νοεμβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη των εχθροπραξιών, ένα πολυσυζητημένο άρθρο στους New York Times, στο οποίο παραδεχόταν μεν τη διάπραξη σειράς εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τους Ισραηλινούς στη Γάζα, αλλά κατέληγε πως οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα δεν συνιστούσαν ακόμη γενοκτονία. Εκανε μάλιστα διάκριση μεταξύ της εθνοκάθαρσης, η οποία «αποσκοπεί στην απομάκρυνση ενός πληθυσμού από μια εδαφική περιοχή, συχνά με βίαιο τρόπο», και της γενοκτονίας, η οποία «αποσκοπεί στην εξολόθρευση αυτού του πληθυσμού όπου κι αν βρίσκεται».

Προειδοποιούσε, ωστόσο, πως η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και το στρατιωτικό επιτελείο επεδείκνυαν ήδη «γενοκτονική πρόθεση» (genocidal intent), η οποία «μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε γενοκτονική δράση». Εκανε μάλιστα ειδική αναφορά, ως αυθεντία του Ολοκαυτώματος, στην κατάχρηση και την εκμετάλλευση της μνήμης του Ολοκαυτώματος από τον Νετανιάχου και τους εξτρεμιστές συνεργάτες του, προκειμένου να δαιμονοποιηθούν συνολικά οι Παλαιστίνιοι και να ενισχυθεί η υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ στην αμερικανική και τη διεθνή κοινή γνώμη. Και ζητούσε τότε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή εβραϊκή κοινότητα στις ΗΠΑ και αλλού να «σηκώσουν το ανάστημά τους και να υψώσουν τη φωνή τους, πριν η ηγεσία του Ισραήλ βυθίσει το ίδιο και τους γείτονές του στην άβυσσο».

Ομως πλέον ο Μπάρτοβ έχει σαφώς αλλάξει γνώμη. Και σε σειρά από συνεντεύξεις και άρθρα του μέσα στον Δεκέμβρη ξεκαθαρίζει πως το Ισραήλ σαφώς εφαρμόζει εθνοκάθαρση στη Γάζα – τονίζοντας πως «συχνά στην Ιστορία η εθνοκάθαρση μετατρέπεται σε γενοκτονία, γιατί ο πληθυσμός δεν θέλει να μετακινηθεί, οπότε για να τους “ενθαρρύνουν” να μετακινηθούν, [οι κατακτητές] τους σκοτώνουν». Και συμπληρώνει πως οι Ισραηλινοί ισοπεδώνουν συστηματικά ολόκληρες συνοικίες με πυροβολικό, αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τανκς και μπουλντόζες: «Οι άνθρωποι συμπιέζονται σε όλο και μικρότερη περιοχή, ενώ τα μέρη όπου ζούσαν τη ζωή τους καταστρέφονται ολοσχερώς» και αυτό είναι εθνοκάθαρση, ένα βήμα προς «μια άλλη Νάκμπα», όπως λένε οι Αραβες τον βίαιο εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς εποίκους το 1948.

Καλά τα λέει ο Μπάρτοβ, έστω κι αν χρειάστηκε λίγο περισσότερο καιρό για να... δει το φως από άλλους ειδήμονες του Ολοκαυτώματος -όπως ας πούμε ο Νόρμαν Φινκελστάιν, που έχασε την έδρα του εξαιτίας της σκληρότατης κριτικής του στο Ισραήλ, ή ο επίσης Ισραηλινός Ραζ Σεγκάλ, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Stockton και ήδη από τον Οκτώβρη δήλωσε ότι η εκστρατεία στη Γάζα είναι «a textbook case of genocide», δηλαδή υπόδειγμα γενοκτονίας! Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε ο αιμοσταγής Νετανιάχου είπε στους βουλευτές του Λικούντ ότι στρατηγική του παραμένει «η εθελοντική μετανάστευση» των Παλαιστινίων από τη Γάζα και ότι το πρόβλημα είναι πως, παρά τις ακάματες προσπάθειες του ιδίου και των ΗΠΑ, δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι χώρες που θα τους απορροφήσουν!

«Εθελοντική μετανάστευση», σαν εκείνη του 1948- αλλά αυτό ήταν και είναι το Ισραήλ, ένα ρατσιστικό, δολοφονικό κράτος εποίκων... Γι’ αυτό οι Ισραηλινοί σιωνιστές καταστρέφουν σήμερα όχι μόνο τις κατοικίες –το ποσοστό των κατεστραμμένων κτιρίων στη βόρεια και κεντρική Γάζα, αλλά και ο συνολικός αριθμός των νεκρών αμάχων έχουν ήδη ξεπεράσει τους αντίστοιχους εφιαλτικούς αριθμούς από τον βομβαρδισμό της Δρέσδης το 1945– αλλά και τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα δικαστήρια και πάσης φύσεως απαραίτητες για τη ζωή υποδομές. Γι’ αυτό σπρώχνουν εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους σε όλο και στενότερες λωρίδες γης, με απώτερο σκοπό να τους αναγκάσουν να «μεταναστεύσουν εθελοντικά» στην έρημο του Σινά. Αλλά δεν θα τους περάσει! Ο παλαιστινιακός λαός, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Γάζας, δεν δείχνουν καμιά πρόθεση να υλοποιήσουν τα σιωνιστικά σχέδια και, όσο αντέχουν, νικάνε!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Περί «εθελοντικής μετανάστευσης», γενοκτονίας και άλλων δαιμονίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας