Επιτέλους ο Ρίτσαρντ Φορντ έρχεται στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά. Το ήθελε ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας, το ήλπιζαν και οι πιστοί του αναγνώστες, που συνεχώς πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια χάρη σε δύο σπουδαία μυθιστορήματα, «Η χώρα όπως είναι» και «Καναδάς» (εκδόσεις Πατάκη).
Ο πολυβραβευμένος Φορντ (από Πούλιτζερ, PEN/Faulkner και «Αστούριας» μέχρι το δικό μας Athens Prize for Literature), ο άνθρωπος που θεωρείται άξιος κληρονόμος του Φόκνερ και του Χέμινγουεϊ, θα μιλήσει τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ώρα 7 μ.μ.), προσκεκλημένος από τον εκδοτικό του οίκο και το Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Η ομιλία του εντάσσεται στη σειρά διαλέξεων «Κίμων Φράιερ».
Β.ΓΕΩΡΓ.
Νέο Δ.Σ. για τα Γλυπτά
Ο καθηγητής Luis Godart, σύμβουλος του προέδρου της Ιταλίας για θέματα πολιτισμού, διεθνούς εμβέλειας ερευνητής της αιγαιακής αρχαιολογίας, που έχει εντρυφήσει σε θέματα γραμμικής γραφής A και Β, είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ενωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους: Αννα Μαραγκού, αντιπρόεδρο (Κύπρος), καθ. Paul Cartledge, αντιπρόεδρο (Ηνωμένο Βασίλειο), Matthew Taylour, αντιπρόεδρο (Καναδάς), George Vardas, γραμματέα (Αυστραλία), Andrew George, ταμία (Ηνωμένο Βασίλειο).
ΠΑ.Σ.
Μπουλμέτης πέραν του Ατλαντικού
Ο «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη φυσάει προς τον Ατλαντικό. Η ωραία και τόσο συγκινητική ταινία, που έχει φόντο την ταραγμένη Ελλάδα του ‘60, του ‘70 και του ‘80, ξεκινάει ένα κινηματογραφικό και φεστιβαλικό ταξίδι. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ανοίγει το New York City Greek Film Festival, που η πρεμιέρα του φιλοξενείται στο Μητροπολιτικό Μουσείο.
Στη συνέχεια, με πάντα παρόντα τον Τάσο Μπουλμέτη, ο «Νοτιάς» θα εγκαινιάσει την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (6 Οκτωβρίου) και στις 16 του ίδιου μήνα το 13ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο. Παράλληλα οργανώνονται προβολές σε Πανεπιστήμια, όπως στην Εδρα Ελληνικών Σπουδών του Χάρβαρντ.
Β.ΓΕΩΡΓ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας