Ενώ περιμένουμε να βγει στις αίθουσες το «Cafe Society», η τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν, κάποιοι άλλοι περιμένουν την πρώτη του τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων με τίτλο «Crisis in Six Scenes», που γυρίστηκε για λογαριασμό του Amazon. Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξής της (30 Σεπτεμβρίου) και μεταδόθηκαν και δυο τρέιλερ. Στο ένα ο Γούντι Αλεν (πρωταγωνιστεί μαζί με τη Μάιλι Σάιρους) κάθεται σε κουρείο και ζητά να τον κουρέψουν α λα Τζέιμς Ντιν, ενώ έξω γίνεται χαμός σε διαδηλώσεις εναντίον του Βιετνάμ. Η σειρά αφορά την ταραγμένη και επαναστατική δεκαετία του '60 και μια οικογένεια των προαστίων, που η ζωή της αναστατώνεται από έναν επισκέπτη.
Β. ΓΕΩΡΓ.
Αρχαιοφύλακες για πανσέληνο
Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ανακοινώνει ότι τα μέλη της συμμετέχουν αφιλοκερδώς (ξανά) στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΥΠΠΟ σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Τονίζει όμως ότι αυτή η κίνηση «δεν αναιρεί το μόνιμο αίτημα να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση η πρόσθετη αμοιβή των εργαζομένων αρχαιοφυλάκων για όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους». Η ΠΕΥΦΑ σημειώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό εκφράζοντας την αλληλεγγύη της «στους συναδέλφους και τις υπηρεσίες που δέχονται ανοίκειες επιθέσεις για την επιτέλεση του καθήκοντός τους».
Ε.Μ
Μικρή Κυρία
Εγκατέλειψε το πρότζεκτ η Σάρα Πόλεϊ, αλλά ευτυχώς πήγε σε καλά χέρια. Τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος «Μικρές Κυρίες» (1868) της Λουίζας Μέι Αλκοτ, που είχε ξεκινήσει το 2013 η Καναδέζα σκηνοθέτις, ανέλαβε τελικά η ηθοποιός Γκρέτα Γκέργουιγκ (σταρ του «Frances Ha», αλλά και του «Η Μάγκι έχει σχέδια» της Ρεμπέκα Μίλερ, που παίζεται στα θερινά). Θα είναι η έβδομη μεταφορά στο σινεμά του μυθιστορήματος, που έχει διαμορφώσει επί το φεμινιστικόν γενιές και γενιές κοριτσιών. Η τελευταία ήταν το 1994 με τη Γουινόνα Ράιντερ στον ρόλο της θρυλικής Τζο, μιας από τις τέσσερις αδελφές Μαρτς, που ψάχνουν τον δρόμο τους στις ΗΠΑ μετά το τέλος του Εμφυλίου. Ας ελπίσουμε ότι θα την παίξει η Γκέργουιγκ, της ταιριάζει.
Β. ΓΕΩΡΓ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας