Αρχαίο θέατρο μεγάλων διαστάσεων, η ύπαρξη του οποίου δεν αναφέρεται καθόλου στις αρχαίες πηγές, εντοπίστηκε έπειτα από αρχαιολογική ανασκαφή στον λόφο του «Κούλμου», στη Λευκάδα.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας πραγματοποίησε 13 τομές και επιβεβαιώθηκε η θέση του θεάτρου, καθώς εντοπίστηκαν σειρές ειδωλίων, τμήμα της ορχήστρας και τμήματα των αναλημματικών τοίχων του κοίλου και της σκηνής.
Η συνέχιση της έρευνας, η ανάδειξη και προστασία του αποτελούν προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ ο Δήμος Λευκάδας έχει ήδη σταθεί αρωγός της προσπάθειας και μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα ενισχύσουν το έργο της Εφορείας.
Β.ΤΖ.
Εργαστήριο με τον Μπιατζίνι
Για πρώτη φορά προσκαλείται στην Ελλάδα από την ομάδα Mad Dam ο Mάριο Μπιατζίνι, συν-διευθυντής του κέντρου «Workcenter των Γέρζι Γκροτόφσκι και Τόμας Ρίτσαρντς» που ίδρυσε ο Γκροτόφσκι, ο σπουδαίος σκηνοθέτης και αναμορφωτής του σύγχρονου θεάτρου, στην Ποντεντέρα της Ιταλίας το 1986. Ο Μπιατζίνι θα εισηγηθεί εντατικό πενθήμερο εργαστήριο σε επαγγελματίες ηθοποιούς και σκηνοθέτες (2-6 Μαρτίου).
Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν πάνω σε παραδοσιακά τραγούδια της αφρικανικής Διασποράς και σωματικές ασκήσεις. Βιογραφικά στο email: [email protected] ώς τις 15 Φεβρουαρίου. Τηλ. επικοινωνίας: 6933321531 (Αννα Γριβάκου) και 6932583634 (Μυρτώ Μπέρνχαρτ).
Ε.Μ.
Περιμένοντας τον Φρεμό
Γενικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κανών από το 2007, καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ινστιτούτο Λιμιέρ της Λιόν, φιλέλληνας, ένθερμος υποστηρικτής της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής (έχει συμβάλει στη διεθνή επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας ελληνικές ταινίες στο φεστιβάλ) κι ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους του σινεμά παγκοσμίως, ο Τιερί Φρεμό έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου.
Προσκεκλημένος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και της Στέγης θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει το «Lumière!», μια συρραφή 98 συντηρημένων και αποκατεστημένων ταινιών του Λουί Λιμιέρ και των οπερατέρ του, από το 1895 έως το 1905.
Μ.Κ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας