Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διαβάστε στην «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο»

Διαβάστε στην «Εφ.Συν.-Σαββατοκύριακο»

0 ΣΧΟΛΙΑ
  • A-
  • A+

► Γερμανικές εκλογές: Το στοίχημα των συμμαχιών μετά την κάλπη

Για τέταρτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία ετοιμάζεται η Ανγκελα Μέρκελ, αν και με μειωμένη εκλογική δύναμη, μετά τις εκλογές της Κυριακής. «Γρίφος» η σύνθεση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού, που θα καθορίσει την πολιτική του Βερολίνου για την επόμενη τετραετία σε Γερμανία και Ευρώπη. Δεδομένη η «εισβολή» της Ακροδεξιάς στην Μπούντεσταγκ, πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά.

Το στοίχημα της Αριστεράς. Οι προσδοκίες Βρυξελλών και Αθήνας. Ρεπορτάζ και αναλύσεις. Αρθρα των: Τ. Στροσνάιντερ, αρχισυντάκτη της «Neues Deutschland», Σ. Α. Κάσντορφ, αρχισυντάκτη της «Tagesspiegel», Γ. Τσίπρα.

► Αποστολή στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Το επίμαχο δημοψήφισμα της Δευτέρας και ο «γόρδιος δεσμός» του Κουρδικού

► Αποκάλυψη: Πώς και πότε χάθηκε ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ασφάλεια

► Συνεντεύξεις: Γιάννης Ραγκούσης, Λευτέρης Κρέτσος, Μάικλ Σέρμερ, Στίβεν Φρίαρς, Τζούντι Ντεντς

► Σχέδιο «Πυθία». Η ώρα της Δικαιοσύνης 

Ενας πρώην πράκτορας της CIA, δύο πράκτορες της ΕΥΠ και ο πρώην υπουργός Μ. Καρχιμάκης παραπέμπονται να δικαστούν για τη σκοτεινή υπόθεση κατασκοπείας των ετών 2007-2009, που θεωρείται ότι έφτανε ως το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.

► Τράπεζες Βλαστοκυττάρων: αυστηρό πλαίσιο, πολλά τα ερωτήματα

Με μια αμφιλεγόμενη εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων στο υπουργείο Υγείας, επιχειρείται ξεκαθάρισμα στο διαχρονικά προβληματικό περιβάλλον των τραπεζών φύλαξης βλαστοκυττάρων. Οι ιδιώτες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και πολλά είναι τα ερωτήματα για τις ευθύνες της πολιτείας που ζητούν απάντηση. 

► Η Ναυμαχία του Σαρωνικού στη Βουλή 

Την παραίτησή του ζήτησε και πάλι η Ν.Δ. Κουρουμπλής: «Αλλοι θα κρίνουν αν πρέπει να παραιτηθώ». Τι δείχνουν οι πρώτες μετρήσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Νησίδες, Ανοιχτό βιβλίο, Infowar, Το Φάντασμα της Ιστορίας

[ad-slot]