• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.6°C / 25.0°C
  1 BF
  64%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 19.4°C / 23.0°C
  4 BF
  53%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 15.6°C / 24.4°C
  2 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.1°C / 21.0°C
  2 BF
  73%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  2 BF
  94%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 22.2°C
  2 BF
  42%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  3 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 12.2°C / 22.0°C
  1 BF
  78%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.6°C / 22.0°C
  3 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  2 BF
  64%
 • Σκόπελος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  22°C 20.6°C / 23.0°C
  4 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  100%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 22.8°C / 23.0°C
  3 BF
  56%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  23°C 20.6°C / 24.4°C
  2 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.3°C
  4 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 17.2°C / 23.9°C
  1 BF
  64%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  2 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 22.2°C / 22.2°C
  1 BF
  44%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  3 BF
  48%
Στήνουν ναρκοπέδιο πολιτικής τρομοκρατίας

Στήνουν ναρκοπέδιο πολιτικής τρομοκρατίας

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι εξελίξεις, τα γεγονότα και οι αντιδράσεις «οίκων» και «κέντρων» του συντηρητισμού  δείχνουν ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, όχι μόνο χώρα και πολίτες δεν βρίσκονται ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση , αλλά και ότι  το ατελέσφορο και αδιέξοδο των πολιτικών τους επιχειρείται να μετατραπεί σε φόβητρο της κοινωνίας και όχημα κομματικής σωτηρίας.

Γίνεται πλέον εμφανής επιδίωξη  να συνεχιστούν οι πολιτικές ανακατανομής σε λίγους,  που ως αποτέλεσμα παράγουν  κοινωνική, οικονομική και πολιτική αστάθεια.

Οι  πρόσφατα κυνικές δηλώσεις Σόιμπλε και παράπλευρων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν τις στόχους  της «γερμανικής Ευρώπης» και  για τη χώρα.

Η αδυναμία αλλά και η εγκατάλειψη από τη κυβέρνηση της ευθύνης της να συνδιαμορφώσει αλλά και να  διαπραγματευτεί ένα εθνικό σχέδιο εξόδου , που θα αφορά τη χώρα και όχι την νεοφιλελεύθερη επέλαση, τους πολίτες και την σύγκληση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και όχι τους λίγους, την οδηγεί σε κινήσεις ιδιοτέλειας και πολίτικης τρομοκρατίας.

Διαμορφώνει σκηνικό που παραπέμπει  μόνο στη αγωνία των κυβερνώντων να στήσουν παγίδες αδιεξόδων στους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν την επομένη μέρα.

Γίνεται φανερό πλέον πως η επίκληση της κρίσης αντί να γίνεται πεδίο ανταγωνισμού για τη σωτηρία χώρας και πολιτών , μετατρέπεται με ευθύνη της κυβέρνησης  σε πεδίο κινδυνολογίας  που επενδύει σε  «ναρκοπέδιο» για να αποτύχει το διαφαινόμενο  αποτέλεσμα ,μιας  διακυβέρνησης  με δημοκρατικό προοδευτικό, σοσιαλιστικό, αριστερό πρόσημο!

Η λύση -απάντηση στην ιδιοτέλεια της κυβέρνησης  και στον κοινωνικά και πολιτικά εκβιαστικό τρόπο της άρον-άρον επίσπευσης -εκλογής πρόεδρου της Δημοκρατίας , δεν μπορεί πλέον να παραγνωρίσει την ανάγκη  να υπάρξει νωπή και επίκαιρη  καταγραφή της λαϊκής θέλησης για τον προσανατολισμό χώρας και κοινωνίας !Δεν είναι συμβατό να το διαχειριστεί μια Βουλή αντίστοιχη μη την κοινωνική θέληση.

 Γιατί δεν μπορεί να παραγνωρίζεται το  πολλαπλώς καταγεγραμμένο κοινωνικό αίτημα , να τερματιστεί ο κύκλος της συντηρητικής διαχείρισης της κρίσης , που όχι μόνο δεν έδωσε λύση στο φαύλο κύκλο ελλείμματος- χρέους , αλλά επέφερε κι αλλά πλήγματα στη συρρικνωμένη  παραγωγική βάση και έπληξε την οικονομία  ,τη μεσαία τάξη , την νεολαία ,τους εργαζόμενους , τους παραγωγούς ,τους επιστήμονες ,την δημοκρατία και την συνοχή.

Τα προηγούμενα καθιστούν προφανές πως το κοινωνικό αίτημα για προοδευτική διέξοδο χώρας και πολιτών από τη κρίση:

Έχει ένα μόνο μέτωπο αντιπαράθεσης! Την  επιδίωξη  της  αλλαγής  της  διακυβέρνησης  που υπηρετεί  τη νεοφιλελεύθερη επέλαση !Γιατί  η ευθύνη είναι λάθος να επιμερίζεται από την κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση   γιατί η κυβέρνηση αποδέχτηκε και εφάρμοσε τα πρόσφατα  τα μνημόνια που  ήταν όχι μόνο διχαστικά αλλά και αδιέξοδα, ατελέσφορα!

Έχει καθαρό και σαφή προσανατολισμό να εργάζεται προκειμένου να διαμορφώνονται οι καλλίτερες επεξεργασίες για την πλειοψηφούσα  προγραμματική σύγκληση συνεργασίας για τη διακυβέρνηση  των δυνάμεων της του σοσιαλισμού , της αριστεράς  και του κέντρου χωρίς να υπονομεύεται το δικαίωμα της πολίτικης αυτονομίας και της  οργανωτικής αυτοτέλειας τους!

Τέλος,  έχει μια αταλάντευτη την επιδίωξη. Να δημιουργεί τους όρους προκειμένου να κινηθούν σε συμβατή τροχιά , η κοινωνική με την πολιτική θέληση που έχουν διαταραχτεί.

Για να ξαναβρεί τον βηματισμό της  η  σχέση κοινωνικής, οικονομικής και πολίτικης σταθερότητας.

Γιατί η προοδευτική απάντηση  λέει:  Όχι στα συντηρητικής έμπνευσης εκβιαστικά διλήμματα, Ναι στο εθνικό προοδευτικό σχέδιο εξόδου που θα αφορά χωρά και πολίτες ταυτόχρονα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Παγκόσμια ανομία: τα αίτια της εξαχρείωσης
Η παγκόσμια ανομία έχει εξαχρειωθεί. Οι ανά τον κόσμο δικτάτορες βρίσκονται στο κατάλληλο γι’ αυτούς περιβάλλον. Ολα αυτά έχουν συμβεί διότι οι καπιταλιστικές δημοκρατίες τις τελευταίες δεκαετίες διολίσθησαν...
Παγκόσμια ανομία: τα αίτια της εξαχρείωσης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Διαβατήρια και Κυπριακό σπάνε την «ευφορία» Αναστασιάδη
Η κυπριακή κυβέρνηση στο ζήτημα των «χρυσών πολιτογραφήσεων» δεν τήρησε καν τα προσχήματα κι αυτό επιβαρύνει τη θέση της και κινεί ακόμα μεγαλύτερες υποψίες για την έκταση της διαφθοράς. Τελεσίδικα τώρα, αν...
Διαβατήρια και Κυπριακό σπάνε την «ευφορία» Αναστασιάδη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μια ευχάριστη έκπληξη
Η επέτειος είναι μια αφορμή να θυμηθούμε ένα γεγονός που θεωρούμε σημαντικό. Κι αυτή η κατά κανόνα μουσειακή και ρηχή προσέγγιση το μετατρέπει σε κοινοτοπία, η οποία μας ενώνει επειδή όλοι μάθαμε να το...
Μια ευχάριστη έκπληξη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το ζοφερό μέλλον της ακαδημαϊκής ελευθερίας
Ποια εικόνα για τις συνθήκες εργασίας των διδασκόντων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σκιαγραφείται από τις δύο καταγγελίες αλλά και γενικότερα για τη στάση συγκεκριμένων λειτουργών του Δημοσίου; Στο άρθρο,...
Το ζοφερό μέλλον της ακαδημαϊκής ελευθερίας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το μεσανατολικό φιάσκο του Ερντογάν
Ανεξάρτητα από την έκβαση της συνάντησης Μπάιντεν - Ερντογάν μεθαύριο Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι σαρωτικές ανακατατάξεις στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή πυροδοτούν μια δυναμική συνολικής ακύρωσης των περιφερειακών...
Το μεσανατολικό φιάσκο του Ερντογάν
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η εσωτερική μεταβλητή
Σήμερα οι ΗΠΑ είναι μια βαθιά διχασμένη κοινωνία και, ανεξαρτήτως της δυνατότητας ολικής επαναφοράς του Τραμπ, ο τραμπισμός είναι πλειοψηφική, αν όχι κυρίαρχη, συνιστώσα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Η εσωτερική μεταβλητή

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας