• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 4.9°C / 8.5°C
  3 BF
  69%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.3°C / 8.1°C
  3 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 10.0°C
  5 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  33%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 6.3°C
  4 BF
  38%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.1°C / 6.5°C
  2 BF
  38%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.9°C
  1 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 4.6°C / 4.6°C
  3 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 9.9°C
  3 BF
  60%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.1°C / 6.9°C
  2 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 9.5°C
  5 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.0°C / 4.0°C
  6 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  43%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 2.9°C
  4 BF
  75%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 0.5°C / 5.1°C
  2 BF
  84%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  2 BF
  37%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 3.8°C / 8.1°C
  3 BF
  80%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  2 BF
  46%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.8°C / 7.2°C
  2 BF
  43%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.7°C / 2.7°C
  2 BF
  40%

Λευτεριά στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

 • A-
 • A+

Από τις 15 Απριλίου του 2015 κρατούνται φυλακισμένοι στη Γερμανία οι εννέα από τους 12 συλληφθέντες της ΑΤΙΚ, σε διαφορετική φυλακή ο καθένας και στην απομόνωση.

Ο Μεχμέτ Γεσίλτζαλι κρατείται στην Ελβετία, ενώ ζητήθηκε η έκδοσή του στη Γερμανία για να ξεκινήσει η δίκη στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μονάχου.

Για τους δύο συλληφθέντες στην Ελλάδα καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο και δεν εκδόθηκαν στη Γερμανία.

Οι συλλήψεις έγιναν σε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερις χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ελλάδα, με την κατηγορία ότι είναι μέλη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό), την αλληλεγγύη τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της Ροζάβα στο Κουρδιστάν της Συρίας και τη δράση τους σαν μέλη της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), η οποία έχει 40χρονη πορεία στην Ευρώπη.

Το ένταλμα του εισαγγελέα της Γερμανίας βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις στηρίχτηκε στο περιεχόμενο των φακέλων για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και σε πληροφορίες της τουρκικής αστυνομίας, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Manfred Horner.

Οι διώξεις με βάση το ευρωένταλμα εντάσσονται στην υλοποίηση του στόχου της ποινικοποίησης της οργανωμένης πάλης, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της φασιστικοποίησης που προωθείται στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής - καπιταλιστικής επίθεσης στους λαούς στην Ε.Ε.

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και ανάδειξης της πολιτικής σημασίας της δίκης στην κοινή γνώμη και το άπλωμα της αλληλεγγύης συνεχίζονται όλο τον χρόνο στη Βραζιλία, το Μεξικό, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία.

Οργανώσεις αριστερές, σοσιαλιστικές, σωματεία, σύλλογοι για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενώσεις προσφύγων και μεταναστών, αγωνιστές, δικηγόροι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, οργανώνουν παρεμβάσεις έξω από τις φυλακές, μέσα στις πόλεις, μπροστά στα κοινοβούλια για την απελευθέρωση των κρατουμένων και τη μη έκδοση του Mehmet Yeşilçalı στη Γερμανία.

Στη Νυρεμβέργη με αφορμή τη μαζική δίκη της ΑΤΙΚ πραγματοποιήθηκε «Διεθνές συμπόσιο κριτικής της πολιτικής ισχύος του νόμου και την πολιτική δίωξη με βάση τα άρθρα 129a και 129b, για τη διεθνή υπεράσπιση του λαϊκού δικαιώματος της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές διώξεις της εξουσίας».

Στις 18 Μαρτίου, που είναι διεθνής ημέρα αλληλεγγύης των πολιτικών κρατουμένων, και στις 15 Απριλίου που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις συλλήψεις, διοργανώνονται εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση του λαού σε πολλές πόλεις από την ΑΤΙΚ.

Στις 2 Απριλίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου και στις 13 του Μαΐου, πιθανή μέρα έναρξης της δίκης, προγραμματίζονται ποικίλες κινητοποιήσεις και δράσεις με στόχο να οργανωθεί μαζική αλληλεγγύη στη δίκη.

Η ΑΤΙΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ!

*Μέλη του Κ.Ο. του ΚΚΕ(μ-λ)

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Στην καρδιά της Ε.Ε. δικάζεται η δημοκρατία
Συνεχίζεται στο Μόναχο η δίκη των μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) που ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου. Πρόκειται για την κορύφωση μιας δικαστικής-αστυνομικής επιχείρησης που άρχισε στις 15...
Στην καρδιά της Ε.Ε. δικάζεται η δημοκρατία
ΑΠΟΨΕΙΣ
Eλληνο-τουρκο-γερμανικό τρίγωνο του «παραλόγου»
Φιλοξενώντας στην επικράτειά της μερικά εκατομμύρια Τούρκους, η Γερμανία δείχνει να παρακολουθεί τις ρηξικέλευθες επιλογές και μεγαλοστομίες του προέδρου Ερντογάν χωρίς την ελάχιστη αντίδραση. Συχνά δε το...
Eλληνο-τουρκο-γερμανικό τρίγωνο του «παραλόγου»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Υποστολή της εθνικής ατζέντας
Είναι φανερό ότι η Γερμανία, που ήδη συνηγορεί υπέρ μιας ειδικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε., θα κάνει ό,τι μπορεί για να χορηγηθεί παρόμοιο status στην Τουρκία.
Υποστολή της εθνικής ατζέντας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πέρα από το προσφυγικό
Aν ο Ερντογάν επιλέξει τη φυγή προς τα εμπρός, είτε στη Συρία είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, διακινδυνεύοντας θερμό επεισόδιο, είναι σαφές ότι στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει ρόλος για το Βερολίνο.
Πέρα από το προσφυγικό
ΑΠΟΨΕΙΣ
Χωρίς στρατηγική
Η επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία θα πυροδοτήσει όχι απλά ένα προσφυγικό κύμα αλλά μια μαζική έξοδο από το Αφγανιστάν με προορισμό την Ευρώπη μέσω Ιράν και Τουρκίας.
Χωρίς στρατηγική
ΑΠΟΨΕΙΣ
Στο Βερολίνο… μέσω Αγκυρας
Διπλό το μήνυμα προς την απερχόμενη Μέρκελ για τη μη δεδομένη πρόσδεση της Ρώμης στις επιλογές του Βερολίνου έστειλε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι.
Στο Βερολίνο… μέσω Αγκυρας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας