Ηταν αναμενόμενο και μάλλον είχε καθυστερήσει.
Ο λόγος για την ανάμιξη, ή έστω διαπλοκή, του Κρεμλίνου στην εκλογική νίκη του Τραμπ, ένα θέμα που είχε κυριαρχήσει στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, μια θεωρία συνωμοσίας που δεν στοιχειοθετήθηκε ποτέ.
Σήμερα, η αποκάλυψη είναι οι επτά τηλεφωνικές επικοινωνίες του Τραμπ με τον Πούτιν μετά τη λήξη της θητείας του πρώτου, στις 20.1.2021.
Την αποκάλυψη υπογράφει η μεγάλη δόξα της αμερικανικής δημοσιογραφίας, Μπομπ Γούντγουορντ, που μαζί με τον Μπερνστάιν αποκάλυψαν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ το 1972-73 και εξανάγκασαν τον Νίξον σε παραίτηση το 1974.
Ο δαιμόνιος ένοικος του Κρεμλίνου χειραγωγεί τον Τραμπ ή ο τέως και φέρελπις επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να κρύψει τον θαυμασμό του για τους αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν;
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ακόμη κι αν η υπόθεση των επτά τηλεφωνημάτων δεν καταλήξει σε ειδικούς ανακριτές και επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα φορτίσει τη μετεκλογική διαμάχη.
Αλλωστε, η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών για χειραγώγηση του Τραμπ από τη Μόσχα δεν είναι αναγκαία.
Στη δεκαετία του 1950, οι πιο εντυπωσιακές αποκαλύψεις ενώπιον της Επιτροπής Μακάρθι για τη διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ στους μηχανισμούς των ΗΠΑ ουδέποτε στοιχειοθετήθηκαν.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Φόρεσταλ είχε πιστέψει στον σοβιετικό κίνδυνο.
Οταν έπαθε υπερκόπωση και νοσηλεύτηκε για νευρικό κλονισμό, βλέποντας από το παράθυρο να περνά μια πυροσβεστική αντλία, πήδηξε στο κενό κραυγάζοντας «έρχονται οι Ρώσοι».
Τέλος, η εμμονή στη θεωρία περί αμοιβαίας έλξης των αυταρχικών ηγετών δεν είναι παρά η απλούστευση του Μετώπου των Δυσαρεστημένων, που είναι εξ ορισμού ετερόκλητο και δεν προωθεί πλέον οικουμενικές αξίες και ολοκληρωμένες ουτοπίες.
Δίχως υπερβολή, ο Τραμπ, που διέφυγε δύο απόπειρες δολοφονίας, πέρασε ένα ναρκοπέδιο δικαστικών δυσκολιών και υποχρέωσε τους αντιπάλους του να αλλάξουν υποψήφιο στο παρά πέντε, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει το πιο εντυπωσιακό come back στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας