Ο ένας είναι ο Κωνσταντίνος Κουλούρης, πρόεδρος του μεγαλύτερου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της χώρας, του ΕΚΑ, γραμματέας του σωματείου του, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας και φυσικά έχει συνδικαλιστική απαλλαγή από τα εργασιακά του καθήκοντα.
Και παρ’ όλα αυτά δέχεται να διοριστεί από τον ΟΣΥ σε τμήμα της επιχείρησης «για να συνεπικουρεί», όπως αναφέρει η απόφαση της Διεύθυνσης Προσωπικού, «τον υπάρχοντα προϊστάμενο του τμήματος».
Kαι εδώ γελάμε δυνατά! Ο έτερος είναι ο Απόστολος Ταυτόπουλος, πρόεδρος του σωματείου του και αναπληρωτής οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, με συνδικαλιστική απαλλαγή επίσης από την εργασία του. Και γι’ αυτόν η εταιρεία προνόησε να «συνεπικουρεί» τον προϊστάμενό του στο Τμήμα Προγραμματισμού Επισκευών της Διεύθυνσης Επισκευαστικής Βάσης.
Υπάρχει και ένας τρίτος συνδικαλιστής, ο Γ. Δανακούρτης, που κλήθηκε και αυτός να συνεπικουρεί τον «υπάρχοντα προϊστάμενο τμήματος». Εννοείται πως και αυτός έχει συνδικαλιστική απαλλαγή από τα καθήκοντά του, όπως όλο το Δ.Σ. του ΕΚΑ.
Και οι τρεις δέχονται να εξευτελίζουν τη συνδικαλιστική ιδιότητά τους για έναν διορισμό και μια αρπαχτή των 290 ευρώ. Τουλάχιστον ας είχαν την ευπρέπεια να ζητήσουν άρση της απαλλαγής από την εργασία τους.
Αλλά, θα μου πείτε, δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν την ευτέλεια ως ασθένεια ανίατη του εργατοπατερισμού. Φαινόμενο που οι διοικούντες τον ΟΣΥ ξέρουν πολύ καλά να κολακεύουν και να επιβραβεύουν. Το ερώτημα είναι: για ποιο πράγμα;
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας