• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  24°C 22.6°C / 25.8°C
  1 BF
  44%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.7°C / 22.7°C
  2 BF
  72%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 22.0°C
  1 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Ασθενής ομίχλη
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  3 BF
  64%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.0°C / 20.5°C
  1 BF
  74%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.4°C / 16.8°C
  2 BF
  77%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.2°C / 22.2°C
  0 BF
  64%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.8°C / 23.8°C
  0 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 21.2°C
  3 BF
  78%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.8°C / 23.4°C
  3 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 20.1°C / 22.7°C
  1 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 20.1°C
  0 BF
  72%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.4°C / 22.8°C
  1 BF
  69%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 22.1°C
  4 BF
  81%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.5°C / 26.0°C
  2 BF
  49%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 19.3°C / 21.0°C
  2 BF
  66%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.7°C
  2 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.2°C
  0 BF
  79%

Περιγράφοντας την Οικονομία μέσα από μία φωτογραφία

 • A-
 • A+

Υπάρχει μία εξαιρετική εκπαιδευτική πλατφόρμα το CORE Econ. Σας το υπογράφω.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 390 Πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική αυτή πλατφόρμα . Μια ματιά στα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν, ιδιαίτερα δε, σε αυτά που κατοικοεδρεύουν στις προηγμένες εκπαιδευτικά χώρες θα έπειθε. Ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το μοναδικό ελληνικό, ας παινέψουμε το σπίτι μας.

Μια δεύτερη ματιά στο περιεχόμενο αυτής της πλατφόρμας θα σας πρόσθετε ενδεχομένως στους τακτικούς επισκέπτες της.

Αρκεί να μην απεχθάνεστε την Οικονομική Επιστήμη. Αλλά ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, υπάρχει πάντα η ευκαιρία: ο φωτογραφικός διαγωνισμός που διοργανώνει το CORE Econ.

Το Econ Frame είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας που διεξάγεται στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου UCL από το 2019. Το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου είναι εταίρος στο CORE Econ το οποίο από το 2022, θέλησε να διευρύνει τον διαγωνισμό και να συμπεριλάβει φοιτήτριες και φοιτητές που σπουδάζουν άμεσα ή έμμεσα με το CORE Econ από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ο τίτλος του διαγωνισμού είναι «Αποτυπώστε τα οικονομικά σε ένα στιγμιότυπο».

Θα έλεγε κανείς, πως μέσα από την προκήρυξη του διαγωνισμού αυτού με τον παραπάνω δημιουργικό τίτλο ξεπηδά η ρήση του Πώλ Σεζάν¨: “Το μάτι δεν αρκεί · χρειάζεται και σκέψη.”

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που θα αποφασίσουν να διαγωνισθούν, καλούνται να υποβάλουν μια φωτογραφία που αποτυπώνει μια οικονομική έννοια που καλύπτεται στο CORE Econ (που σημαίνει, σε οποιοδήποτε από τα ηλεκτρονικά βιβλία του CORE Econ συμπεριλαμβανομένων των μεταφράσεων και προσαρμογών που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα).

Μαζί με μια πρωτότυπη φωτογραφία, θα πρέπει να δώσουν έναν τίτλο και μια περίληψη έως και 150 λέξεων που να εξηγούν πώς σχετίζεται η φωτογραφία με τη σχετική έννοια.

Οι ομαδικές υποβολές είναι ευπρόσδεκτες. Αυτό το βίντεο εξηγεί το περιεχόμενο του διαγωνισμού χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα φωτογραφίας που αποτυπώνει την έννοια των «αρνητικών εξωτερικών επιδράσεων».

Μπορείτε επίσης να δείτε τους νικητές του περασμένου έτους στο UCL.

Οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν με 100 λίρες , 75 λίρες και 50 λίρες σε κουπόνια Amazon και θα αναρτηθούν στον ιστοσελίδα του CORE Econ.

Εκτός από τη συμβολική χρηματική βράβευση των νικητών, επειδή ακριβώς εκτιμάται ο ρόλος που θα παίξουν οι εκπαιδευτές στην δημιουργική ενσωμάτωση αυτού του διαγωνισμού στη διδασκαλία του CORE Econ θα προσκαλέσει τους νικητές να μοιραστούν την εμπειρία τους με την κοινότητα διδασκαλίας του CORE Econ, και να συνεισφέρουν στο έργο της κοινότητας.

Η καταληκτική προθεσμία για συμμετοχή σ’ αυτόν τον διαγωνισμό είναι στις 26 Απριλίου, 23:59 (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου).

Θα πρέπει να υποβάλετε τη συμμετοχή σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα υποβολής

Μια καταχώριση-συμμετοχή είναι πλήρης εάν περιλαμβάνει:

Μία πρωτότυπη φωτογραφία μόνο σε μορφή PNG ή JPG/JPEG. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν θα γίνονται δεκτά.

Μια περιγραφή το πολύ 150 λέξεων που εξηγεί πώς σχετίζεται η φωτογραφία με έννοιες που εξηγούνται σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό βιβλίο CORE Econ. Οι περιγραφές μπορούν να παρέχονται στη μητρική σας γλώσσα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συνοδεύονται από αγγλική μετάφραση.

Τη τοποθεσία της εικόνας και μια σύντομη περιγραφή (μέγιστο 30 λέξεις) της τοποθεσίας όπου έγινε η λήψη της φωτογραφίας. Αυτή η περιγραφή είναι ανεξάρτητη από το όριο των 150 λέξεων που αναφέρεται παραπάνω.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων, το εκπαιδευτικό ίδρυμά τους και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλληλογραφίας.

Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, οι οποίοι περιέχουν όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να συμμετάσχετε σε αυτόν τον διαγωνισμό και εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, στείλτε email στο [email protected] .

Στο πιθανό ερώτημα, τι θα γίνει με τους φοιτητές των οποίων τα Πανεπιστήμια δεν συμμετέχουν ακόμα στην κοινότητα του CORE Econ, αλλά επιθυμούν να συμμετάσχουν, η απάντηση είναι πως είναι καλοδεχούμενοι οι ίδιοι, τα Πανεπιστήμιά τους και βέβαια η τυχόν συμμετοχή τους στον πολύ ενδιαφέροντα αυτόν διαγωνισμό, που δεν είναι μονάχα φωτογραφικός, καθώς ας μη ξεχνάμε πως για όλους τους διαγωνισμούς της ζωής, ισχύει πως “Το μάτι δεν αρκεί · χρειάζεται και σκέψη.”

*Καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τα πράσινα
Σαν τους Αμερικάνους και το δολάριό τους, που -όσο να πεις- από καπιταλισμό σκαμπάζουν περισσότερα. Να νιώθουμε λιγάκι «λαρτζ», που λένε και στην ξένη, ότι πληρώνουμε με χαρτονόμισμα· προσδίδει άλλο κύρος,...
Τα πράσινα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μια αυτόνομη πολιτική εντός ευρώ είναι εφικτή
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ενοχλεί πολλούς για πολλά, αν και όχι όλους για τα ίδια: τα μαύρα του πουκάμισα και τα καρό φουλάρια, η μοτοσικλέτα του και οι φωτογραφίες σε λάιφσταϊλ περιοδικά, οι αντιφατικές δηλώσεις...
Μια αυτόνομη πολιτική εντός ευρώ είναι εφικτή
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι τρεις σωματοφύλακες ή δεσμοφύλακες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;
Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ είχαν πάντα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των πανεπιστημίων. Το πρώτο παράδειγμα το έδωσε ο αυτοκράτορας Φρειδερίκος Α΄ που το 1158 παρείχε προνόμια στο Πανεπιστήμιο της...
Οι τρεις σωματοφύλακες ή δεσμοφύλακες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;
ΑΠΟΨΕΙΣ
«Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας... τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες»
Στις 21 Μαΐου, βάζουμε τέλος στην αισχροκέρδεια και στην παρακμή. Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες -«οπλίζουμε» και…ψηφίζουμε!
«Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας... τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για τις προϋποθέσεις ενός εύρωστου φοιτητικού κινήματος*
Σε συνεργασία και ανοιχτό διάλογο με κινήματα όπως το νεολαιίστικο-φοιτητικό, τα Αριστερά κόμματα όχι μόνον επιτρέπεται αλλά και οφείλουν να καταθέτουν προτάσεις για την απαραίτητη κλιμάκωση και τον...
Για τις προϋποθέσεις ενός εύρωστου φοιτητικού κινήματος*
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο λογαριασμός της λιτότητας
Θα περίμενε κανείς ότι η προεκλογική περίοδος θα ήταν η ευκαιρία, η «λιτότητα» στα πορτοφόλια των πολλών και η «απορρύθμιση» για χάρη των λίγων, να βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου.
Ο λογαριασμός της λιτότητας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας