Η δήλωση του πρωθυπουργού, μέσω facebook, για τον άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, τον αβάσταχτο πόνο των οικείων τους και τον τραυματισμό δεκάδων στη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων εγείρει μερικά κρίσιμα ερωτήματα:
- Γιατί η, με καθυστέρηση 6 ημερών, δεύτερη δήλωσή του έγινε μέσω facebook και όχι από την τηλεόραση, όπως έγινε η πρώτη την επομένη του τραγικού δυστυχήματος;
- Γιατί στη δεύτερη αυτή δήλωσή του δεν έκανε καμιά αναφορά στην πρώτη και να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτήν;
- Γιατί δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στη δική του ευθύνη, αλλά τη συνέδεσε με τις ευθύνες και των προηγούμενων κυβερνήσεων;
- Γιατί επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε η κυβέρνησή του να λειτουργήσει τα σύγχρονα μέσα πρόληψης σιδηροδρομικών δυστυχημάτων;
- Γιατί πρότεινε διακομματική επιτροπή μετά τις εκλογές για το διαχρονικό πρόβλημα των σιδηροδρόμων της χώρας μας και αρνήθηκε τη συγκρότηση μια τέτοιας επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών;
Μια ειλικρινής απάντηση στα ερωτήματα αυτά και, ιδιαίτερα, η ευθεία αποδοχή των αποκλειστικά δικών του ευθυνών θα μείωναν αν δεν μηδένιζαν την πιθανότητα να αναδειχθεί η Ν.Δ. πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές.
Παρ’ όλα αυτά, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, το απευκταίο αυτό αποτέλεσμα για τη Ν.Δ. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί.
*Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, υπουργός και καθηγητής της ΑΣΟΕΕ
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας