• Αθήνα
  Αυξημένες νεφώσεις
  22°C 20.7°C / 23.6°C
  2 BF
  82%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  19°C 16.4°C / 21.6°C
  0 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.0°C / 21.0°C
  1 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 15.9°C
  1 BF
  97%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 17.4°C / 20.9°C
  0 BF
  94%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.0°C / 19.4°C
  3 BF
  63%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.4°C / 15.6°C
  2 BF
  76%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.1°C / 27.8°C
  4 BF
  34%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.3°C / 22.3°C
  4 BF
  83%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.4°C / 24.4°C
  4 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  4 BF
  75%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 21.7°C
  2 BF
  84%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.5°C / 21.2°C
  2 BF
  64%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.8°C / 21.8°C
  1 BF
  88%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 20.0°C / 23.8°C
  4 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.7°C / 23.9°C
  2 BF
  83%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  1 BF
  79%
AP Photo/Markus Schreiber

Η αφύπνιση της Ευρώπης μπροστά στη γερμανική απειλή

 • A-
 • A+

Οι δανειστές-τοκογλύφοι, με εκτελεστικά όργανα τους θεσμικούς αξιωματούχους της ευρωζώνης, είχαν από την αρχή (2008) σχέδιο στραγγαλισμού της Ελλάδας, «για τη λεηλασία του πλούτου της χώρας».

Αυτή η επιχείρηση ξεκίνησε από την εποχή του υπέρογκου και πέρα από κάθε οικονομική λογική δανεισμού της Ελλάδας («αν θέλεις να υποτάξεις κάποιον, δάνειζέ τον, ώσπου να μην μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και έτσι να σου παραδοθεί»).

Εκδηλώθηκε όμως κατά εντελώς μαφιόζικο τρόπο με τη νέα αριστερή κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η υλοποίηση του σχεδίου προωθήθηκε κατά τον γνωστό τρόπο:

1. Παρέτειναν τις «διαπραγματεύσεις» μέχρι τη λήξη του προγράμματος, κατηγορώντας διαρκώς την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν έχει προτάσεις».

2. Ανάγκασαν την ελληνική κυβέρνηση μεθοδευμένα –περικόπτοντας ή αναστέλλοντας χρηματοδοτικά πακέτα οφειλόμενα– να εξαντλήσει τα αποθεματικά του κράτους.

3. Εριξαν την τελευταία στιγμή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εντελώς νέα πρόταση, η οποία αγνοούσε όλη την προηγούμενη 5μηνη «διαπραγμάτευση», με τα πιο σκληρά και επαχθή μέτρα, ώστε να μην μπορεί να τα αποδεχτεί η ελληνική πλευρά, και

4. Μερικές μέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έκλεισαν τις «στρόφιγγες» τροφοδοσίας (ELA) των ελληνικών τραπεζών.

Με αυτό τον γκανγκστερικό τρόπο, που εξυφάνθηκε και εφαρμόστηκε στη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών, επιχειρήθηκε η ανατροπή της λαοπρόβλητης κυβέρνησης.

Κατόπιν αυτών, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει εναλλακτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάτω από τον απόλυτο εκβιασμό -ή υπογράφεται σήμερα η συμφωνία ή κλείνουν οι ελληνικές τράπεζες με κατάσχεση όλων των καταθέσεων των Ελλήνων- καθώς θα καθίσταντο άμεσα απαιτητά τα χρέη προς κράτη-δανειστές, ενώ στο τέλος του μήνα θα υπήρχε αδυναμία κατάθεσης μισθών και συντάξεων;

Ποιος υπεύθυνος άνθρωπος θα αναλάμβανε την ευθύνη, οι μισοί πολίτες αυτής της χώρας να χάσουν τις καταθέσεις τους και οι υπόλοιποι να μείνουν χωρίς μισθό ή σύνταξη, ενώ όλοι σχεδόν οι Ελληνες αλλόφρονες θα καταριούνταν την αριστερή κυβέρνηση για την καταστροφή;

Προς το παρόν η Γερμανία εκδηλώνει δημόσια περιφρόνηση προς τις ΗΠΑ, και μάλιστα κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό.

Μπορεί άλλωστε να το κάνει ατιμώρητα, μια και οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον τον παγκόσμιο ηγεμονικό τους ρόλο και δεν διαθέτουν το αναγκαίο κύρος για να επιβάλουν τη θέλησή τους στην Ευρώπη.

Και αν οι Αμερικανοί δεν είχαν διατηρήσει τις βάσεις και τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στη Γερμανία (από όπου δεν πρόκειται προφανώς να αποχωρήσουν ποτέ), ο ανήσυχος βάρβαρος της Ευρώπης θα είχε –ποιος ξέρει πώς– αναστατώσει για άλλη μια φορά την Ευρώπη, και όχι μόνο.

Ωστόσο, η γερμανική ηγεσία φαίνεται να έχει εξαντλήσει τη φαρέτρα της. Από την άποψη αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση, στα περιθώρια που έχουν στο πλαίσιο της απαίσιας «συμφωνίας» όσο και έξω από αυτά, και με τη σχετική αλλαγή του κλίματος πανευρωπαϊκά, αλλά και με τη στήριξη πάντα του ελληνικού λαού, θα μπορεί να πετυχαίνει πολλές νίκες, ώσπου, μαζί και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να μπορέσουμε να διαρρήξουμε το πλαίσιο αυτής της «συμφωνίας».

Επανεκτιμώντας η Γερμανία τα κέρδη και τις ζημίες από την επιχείρηση ταπείνωσης της Ελλάδας –προς παραδειγματισμό και των υπόλοιπων Ευρωπαίων– θα διαπιστώσει ότι πέτυχε μια «πύρρειο νίκη»: επιστρατεύοντας όλες της τις δυνάμεις, τους θλιβερούς και ανάξιους Ευρωπαίους θεσμικούς αξιωματούχους, όπως και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους υποτακτικούς της ηγέτες, ταπείνωσε τη μικρή Ελλάδα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή οι Γερμανοί συνειδητοποιούν ότι έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου: όλος ο κόσμος παρακολούθησε την κτηνώδη συμπεριφορά των Γερμανών απέναντι στην Ελλάδα –με την οποία, είναι αλήθεια, έχουν ανοιχτούς παλιούς λογαριασμούς– και έτσι συντελέστηκε η αφύπνιση της «υπνώττουσας» Ευρώπης, που για άλλη μια φορά κινδυνεύει να πιαστεί στον ύπνο από το τευτονικό καρκίνωμα.

Ετσι λοιπόν η ηγεσία της Γερμανίας κέρδισε μια μάχη με την Ελλάδα, αλλά έχοντας εξαντλήσει τη δυναμική της θα χάσει τον πόλεμο με την Ευρώπη, και μάλιστα σύντομα.

Ενα είναι βέβαιο. Από εδώ και πέρα, οι Μέρκελ - Σόιμπλε και τα ενεργούμενά τους θα υποχωρούν, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελλάδα θα σημειώνουν μικρές έως και μεγάλες νίκες.

Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή και καήκαμε, αλλά αυτή η φωτιά απλώνεται ήδη σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, για να κάψει την αλαζονεία των ισχυρών και τη βαρβαρότητα που ξαναχτυπάει την πόρτα της Ευρώπης, και για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά στην Ιστορία της ανθρωπότητας ότι το δίκαιο τελικά θριαμβεύει.

*φιλολόγος - συγγραφέας

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη συνεχίζεται
Η διαπραγμάτευση, με τις 18 χώρες της ευρωζώνης να είναι αντίθετες με τις ελληνικές προσπάθειες, κατέληξε περίπου σε τραγωδία για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά ηττήθηκε και αναγκάστηκε να αποδεχθεί ένα νέο και...
Ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη συνεχίζεται
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τα μνημόνια τέλειωσαν διότι έγιναν νόμος του κράτους
Τα «μνημόνια τέλειωσαν», αλλά οι αξιολογήσεις συνεχίζουν. Όσοι εκπλήσσονται από το φαινομενικά παράδοξο αυτό, πρέπει να ενημερωθούν ότι η μνημονιακή περίοδος τελείωσε, διότι τώρα μπήκαμε στη λεγόμενη...
Τα μνημόνια τέλειωσαν διότι έγιναν νόμος του κράτους
ΑΠΟΨΕΙΣ
O Χάμπερμας και το «ελληνικό ζήτημα»
Είχα ακόμη μία ιστορική ευκαιρία να συναντηθώ με τον Γιούργκεν Χάμπερμας στο σπίτι του, στο Στάνμπεργκ, ένα ηλιόλουστο απόγευμα του Απριλίου. Με υποδέχθηκε, όπως συνηθίζει εδώ και χρόνια, με την ανοικτή...
O Χάμπερμας και το «ελληνικό ζήτημα»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ουκ αν λάβοις παρά του μη δίδοντος
Ενώ οι δανειστές αναβάλλουν σχεδιασμένα διαρκώς την «τελική λύση», προφανώς μέχρι να περατώσουν το πρόγραμμα της ολοκληρωτικής εξαγοράς των οικονομικών υποδομών και του πλούτου της χώρας, οι ιθύνοντες της...
Ουκ αν λάβοις παρά του μη δίδοντος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πώς θα ξεπεραστεί η κρίση;
Πιστεύει κανείς ότι π.χ. η Γερμανία αγωνιά για την παραγωγική ανάταξη της Ελλάδας ή προωθεί την παραγωγική της απαξίωση, όπως και της υπόλοιπης ευρωπαϊκής περιφέρειας, για να διατηρεί τα εμπορικά της...
Πώς θα ξεπεραστεί η κρίση;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τεχνοκρατία και κρίση
Ολοι οι πολιτικοί δρώντες στην ελληνική πολιτική συλλογικότητα αναγνωρίζουν ότι η κρίση έχει υπερβολικά μεγάλη διάρκεια και παραδέχονται ότι από συγκυριακή τείνει να αποκτήσει δομικό και υπαρξιακό χαρακτήρα...
Τεχνοκρατία και κρίση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας