• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.8°C / 17.9°C
  2 BF
  83%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 12.8°C
  2 BF
  83%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 14.3°C
  3 BF
  78%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  0 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 8.5°C / 9.9°C
  3 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.0°C / 10.4°C
  1 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.8°C
  3 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  2 BF
  88%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.2°C / 16.8°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.9°C
  3 BF
  82%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  3 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  5 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 12.3°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 11.7°C
  2 BF
  93%
 • Ρόδος
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  16°C 15.8°C / 15.8°C
  2 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  13°C 12.8°C / 17.1°C
  0 BF
  90%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 9.3°C / 12.1°C
  4 BF
  85%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.3°C / 12.8°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 5.3°C
  1 BF
  92%
EYROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 

Σε ευχαριστούμε Κυριάκο Μητσοτάκη!

 • A-
 • A+

Όλοι επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κάνουν λάθος! Ειδικά εμείς οι αριστεροί οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την συμβολή του στο να δικαιωθούν πολλές από τις ιδεολογικές ή και πολιτικές επιδιώξεις μας! Πολλά από αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε χρόνια, χωρίς να καταφέρουμε να πείσουμε τους πολίτες, θα έμεναν ευσεβείς πόθοι αν δεν υπήρχε η καθοριστική παρέμβαση του πρωθυπουργού! Ορίστε ορισμένα παραδείγματα που θα πείσουν όλους για την καθοριστική συμβολή του:


-Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αγωνιζόμασταν χρόνια για να «σπάσει» το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα σωματεία, σε επιστημονικά σωματεία, ακόμα και σε παρέες, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές του αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα αντισυσπείρωσης, ενός μετώπου που άτυπα ή τυπικά σχηματιζόταν εναντίον τους. Χάρη στον πρωθυπουργό πλέον αυτό το μέτωπο έχει αμβλυνθεί, για να μην πούμε ότι έχει αντικατασταθεί από ένα μέτωπο ενάντια στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στις αντιδημοκρατικές εκτροπές της. Ευχαριστούμε κύριε Μητσοτάκη!


-Όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμαστε να πείσουμε για την ανάγκη δημιουργίας μιας ισότιμης συμμαχίας αριστερών και δημοκρατικών δυνάμεων για να αλλάξει πορεία ο τόπος. Αυτή η προσπάθειά μας συναντούσε επιφυλάξεις και δυσκολίες. Δεν ξεχνάμε ότι το τότε ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε να στηρίξει τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που επιβάλει τη δημιουργία πολυκομματικών συμμαχικών κυβερνήσεων. Τώρα φαίνεται ότι πλέον μια τέτοια ευρεία κυβέρνηση με αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις φαντάζει σαν μια ρεαλιστική λύση η οποία αγκαλιάζει όλο και πλατύτερα κομμάτια της κοινωνίας. Ευχαριστούμε κύριε Μητσοτάκη!


-Πολλά χρόνια η αριστερά (και με πολλούς τρόπους) έθετε το ζήτημα της ανεξάρτητης λειτουργίας των εξουσιών. Όταν εμείς μιλούσαμε για τους «αρμούς της εξουσίας» που πρέπει να εκδημοκρατιστούν, δεχόμασταν επιθέσεις από πολλές πλευρές. Τώρα που αποκαλύφθηκε το πως διαπλέκεται το Μέγαρο Μαξίμου με παράνομες παρακολουθήσεις, με την λειτουργία της ΕΥΠ σαν παραμάγαζο, αλλά και με ερωτήματα για την στάση και τις αποφάσεις της εισαγγελέως που υπέγραφε όλες αυτές τις παράνομες παρακολουθήσεις, τώρα γίνονται αντιληπτά αυτά που εμείς υποστηρίζαμε. Ευχαριστούμε κύριε Μητσοτάκη!


-Πάντα η αριστερά υπερασπιζόταν την άποψη ότι το δημόσιο οφείλει να παρεμβαίνει και να ελέγχει μια σειρά στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Οι νεοφιλελεύθεροι ήθελαν την απόλυτη ελευθερία των αγορών, υποστηρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγούσε σε «αυτορρύθμιση». Τώρα που οι εταιρείες ενέργειας αποκομίζουν «ουρανοκατέβατα κέρδη» ενώ οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στους αυξημένους λογαριασμούς, όλο και περισσότεροι αποδέχονται την ανάγκη της κρατικής παρέμβασης. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μάλιστα, μια σειρά κυβερνήσεις (πχ. στη Γαλλία και τη Γερμανία) προχώρησαν σε επιμέρους κρατικοποιήσεις εταιρειών. Ο δικός μας πρωθυπουργός βέβαια παραμένει «βράχος» και δεν υποκύπτει στον «λαϊκισμό» και τα «λεφτόδεντρα». Μόνο που πλέον οι πολίτες έχουν πειστεί ότι οι εταιρείες από μόνες τους δεν πρόκειται να μειώσουν τα τιμολόγια και ζητούν να υιοθετηθούν πανευρωπαϊκά άλλα μοντέλα (πχ. της Ισπανίας και της Πορτογαλίας) τα οποία προφυλάσσουν τα νοικοκυριά από την ακρίβεια. Σας ευχαριστούμε και πάλι κύριε Μητσοτάκη!


-Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, χωρίς εξαρτήσεις, αλλά στηριζόμενη στο διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας, ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας. Πριν περίπου δυο χρόνια ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα «είναι δεδομένη και προβλέψιμη» στη συμμαχία της με τις ΗΠΑ. Τώρα που με φανατισμό στηρίζουμε πρώτοι κάθε πρόταση κατά της Ρωσίας στέλνοντας ακόμα και όπλα τα οποία τα αφαιρούμε από την άμυνά μας, τώρα που όλοι έχουμε υποστεί τις οικονομικές συνέπειες μιας πολιτικής που δεν μας ευνοεί, τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν επιτρέπεται να τίθεται οτιδήποτε πάνω από τα συμφέροντα της χώρας μας… Τώρα πλέον όλοι στην Ευρώπη (με ορισμένες εξαιρέσεις…) ψάχνουν να βρουν τρόπο να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, να τιμωρηθεί μεν ο εισβολέας (η Ρωσία, δηλαδή), αλλά με την χρήση μέτρων που δεν λειτουργούν ως μπούμεραγκ…


-Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ.Μητσοτάκη διότι μας έπεισε ότι αν θέλουμε να γνωρίζουμε τι γίνεται στην Ελλάδα πρέπει να ενημερωνόμαστε και από τα διεθνή ΜΜΕ… Η ελεγχόμενη ενημέρωση των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα, μπορεί όντως για μεγάλο χρονικό διάστημα να μπέρδεψε τους πολίτες για το τι γίνεται στην χώρα μας και τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ (αλλά και η υπόλοιπη αντιπολίτευση). Δεν μπορεί όμως να μας κοροϊδεύουν όλους και για πάντα. Η ομοβροντία δημοσιευμάτων από τα πιο έγκυρα διεθνή ΜΜΕ, δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τα «μεγέθη» ορισμένων δημοσιογράφων που συμπεριφέρονται σαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Αντιθέτως η ανυποληψία στην οποία έχει περιπέσει η κυβέρνηση δυστυχώς συμπαρασύρει και μέρος των ελληνικών ΜΜΕ. Πλέον οι πηγές ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών διαφοροποιούνται, αν και ορισμένα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναγκάζονται (διαβλέποντας τις εξελίξεις…) να πάρουν αποστάσεις από τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της κυβέρνησης.
Για όλα αυτά η δημοκρατική αντιπολίτευση και ειδικά η αριστερά οφείλει να ευχαριστήσει τον απερχόμενο πρωθυπουργό.


Σας ευχαριστούμε από καρδίας κύριε Μητσοτάκη… Δεν θα σας ξεχάσουμε όταν με το καλό οι δικές σας πολιτικές σας οδηγήσουν στην έξοδο. Εμείς βέβαια οφείλουμε να πείσουμε για το δίκαιο και ρεαλιστικό των δικών μας προτάσεων και όχι απλά να παρακολουθούμε την πτώση της κυβέρνησης. Όμως η συμβολή του κ.Μητσοτάκη προκειμένου να καταστεί σαφές σε κάθε πολίτη ότι η χώρα χρειάζεται άλλο, θετικό μοντέλο διακυβέρνησης, είναι καθοριστική…

* βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νότιου Τομέα Αθηνών

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η Ελλάδα γίνεται ξανά «ειδική περίπτωση» με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη
Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή. Να ανακαλύψει ξανά τον δημοκρατικό, δημιουργικό και αλληλέγγυο εαυτό της. (...) Σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναδεικνύεται στο μεγάλο κόμμα της...
Η Ελλάδα γίνεται ξανά «ειδική περίπτωση» με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο εφιάλτης της Novartis επιστρέφει
Διατυπώνουμε προς τον κ. Πλεύρη και την κυβέρνηση μερικά ερωτήματα πλην των βασικών ερωτημάτων όπως: το αν τελικά είναι για την κυβέρνηση σκάνδαλο ή σκευωρία όλα όσα ομολόγησε η Novartis
Ο εφιάλτης της Novartis επιστρέφει
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ωραιοποιήσεις και πολιτικοί καθρέφτες
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί, αλλά δεν θέλει να δώσει απαντήσεις στα σημαντικά ζητήματα.Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι κάποιοι θέτουν ζήτημα αλλαγής της κυβέρνησης για χίλιους λόγους.
Ωραιοποιήσεις και πολιτικοί καθρέφτες
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η κατάρρευση του προεκλογικού αφηγήματος της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη
Εκείνη η ακραία και ιδιαίτερα βλαβερή για τη χώρα, πολιτική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. βασίστηκε σε τέσσερα μεγάλα ψέματα, τέσσερις απατηλές, όπως αποδείχτηκε, υποσχέσεις.  
Η κατάρρευση του προεκλογικού αφηγήματος της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας