• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.1°C / 13.2°C
  3 BF
  60%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 6.5°C / 10.5°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.0°C / 13.2°C
  4 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.9°C / 9.4°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 8.0°C
  3 BF
  75%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.3°C / 9.9°C
  2 BF
  59%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  3 BF
  49%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.2°C / 10.2°C
  2 BF
  65%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.2°C / 16.0°C
  3 BF
  77%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.1°C / 11.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.1°C / 13.8°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.3°C / 7.3°C
  4 BF
  80%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  0 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 9.5°C
  2 BF
  81%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 9.5°C
  1 BF
  75%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  1 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 10.3°C / 13.2°C
  4 BF
  53%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  2 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 8.1°C / 8.7°C
  3 BF
  64%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 4.9°C
  2 BF
  53%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απογείωση του χαφιεδισμού στην εποχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού

 • A-
 • A+

Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών με «κορυφή του παγόβουνου» τις προκλητικές παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και κυρίως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αποκάλυψε γυμνούς όλους τους αστικούς μηχανισμούς χαφιεδισμού, επιτήρησης, καταστολής, καταπίεσης και κυριαρχίας.

Η ΑΔΑΕ με έκθεσή της αναφέρει ότι έγιναν άρσεις απορρήτου-παρακολουθήσεις το 2019 σε 11.680, το 2020 σε 13.751 και το 2021 σε 15.475 ανθρώπους, τους οποίους το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του θεωρούν «επικίνδυνους για την εθνική ασφάλεια»! Πρόκειται για πραγματική βιομηχανία κρατικού, συναινετικού και κοινοβουλευτικά επικυρωμένου χαφιεδισμού, για πλήρη διακωμώδηση της αστικής δημοκρατίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ορισμένα πολιτικά συμπεράσματα

● Γίνεται εντατική προσπάθεια, από τους κυρίαρχους αστικούς κύκλους, για συνολική νεοσυντηρητική ανασυγκρότηση του πολιτικού σκηνικού. Με στόχο να περάσει η νέα στρατηγική επίθεση του κεφαλαίου τον επερχόμενο χειμώνα σε βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας (με νέα φοβερή ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, λιτότητα, ανεργία, καταστολή κ.ά.). Εδώ εντάσσονται και οι βουλευτικές εκλογές, οι μετεκλογικές πολιτικές συμμαχίες και μια νέα διακομματική συναίνεση.

● Η καπιταλιστική Ελλάδα, στο σταυροδρόμι των ενεργειακών και πολεμικών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στη στρατηγική περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, έχει μετατραπεί και σε κέντρο ανταγωνισμού και συγκρούσεων των κατασκοπευτικών μυστικών υπηρεσιών (ΗΠΑ, Γερμανίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Τουρκίας). Δεν είναι τυχαία τα πρόσφατα δημοσιεύματα του αστικού Τύπου ότι η αποκάλυψη της παράνομης και προκλητικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε από τον γερμανικό παράγοντα και τις Βρυξέλλες (μέσω Ευρωκοινοβουλίου). Γιατί Γερμανία και Ε.Ε. θέλουν να ελέγξουν αποκλειστικά, αλλά και συναινετικά-διακομματικά «τη μοιρασιά» του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε. καθώς και του ενδεχόμενου Ταμείου Ενέργειας, περιορίζοντας την αρπαχτική «βουλιμία» του Μητσοτάκη και των Ελλήνων εφοπλιστών.

● Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί διασυνδέονται και επηρεάζουν τους εγχώριους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς. Γι’ αυτό βλέπουμε τη μια μυστική υπηρεσία να κατασκοπεύει την άλλη, το ένα αστικό κόμμα (Ν.Δ.) να παρακολουθεί το άλλο (ΠΑΣΟΚ), τον έναν πολιτικό αρχηγό να παρακολουθεί τον άλλο (ο Μητσοτάκης τον Ανδρουλάκη)! Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος!

● Εγινε τέλειος ο ευτελισμός της αστικής δικαιοσύνης στη χώρα μας, με την πλήρη κατάργηση των υπολειμμάτων του λεγόμενου «κράτους δικαίου». Είναι εντελώς εξωφρενικό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισ. Ντογιάκος, να ψάχνει να βρει όχι γιατί παρακολουθούσαν τον Ν. Ανδρουλάκη, αλλά το ποιος του το μαρτύρησε (κάρφωσε)!

● Ξεκίνησε μια τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και των εγκληματικών ευθυνών του Μητσοτάκη. Αυτή γίνεται με τις μεθόδους του «εκσυγχρονισμού», της μεγαλύτερης στεγανοποίησης και της ισχυροποίησης της αμαρτωλής ΕΥΠ και μέσω των γνωστών και χρεοκοπημένων «Εξεταστικών Επιτροπών της Βουλής», με στόχο την εξασφάλιση της διακομματικής - κοινοβουλευτικής συναίνεσης και συνενοχής. Από την άποψη αυτήν, είναι ολέθρια και καταστροφική η διαχρονική αυταπάτη της Αριστεράς περί δήθεν «εκδημοκρατισμού» της ΕΥΠ και των αστικών μηχανισμών καταστολής! Λογική που οδήγησε στην ενσωμάτωση και την υποταγή της.

Στις συνθήκες συνολικής αντιδραστικής ανασυγκρότησης του πολιτικού σκηνικού, είναι άμεση ανάγκη η ανατρεπτική πάλη του εργατικού και λαϊκού κινήματος για τη διάλυση της ΕΥΠ και όλων των μηχανισμών κρατικής βίας και καταστολής. Για την υπεράσπιση και διεύρυνση όλων των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας.

Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο αποτελεί η συνολική πολιτική ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ. και κάθε επίδοξου διαχειριστή, της αστικής συναίνεσης και της αντιλαϊκής επίθεσης της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Στόχος που απαιτεί ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα και το μέτωπο μιας σύγχρονης αντικαπιταλιστικής - επαναστατικής - κομμουνιστικής Αριστεράς της εποχής μας. Που με επαναστατική ανατροπή θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης - καταπίεσης - αποξένωσης - αλλοτρίωσης. Για τη σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία της πλήρους απελευθέρωσης του κοινωνικού ανθρώπου.

* μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ και του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι παρακολουθήσεις ως πολιτικό πρόβλημα
Η θετική διαμεσολάβηση ανάμεσα στο κράτος (ως την καθολική οντότητα της κοινωνίας) και στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα έχει ιστορικά λυθεί: η λύση ονομάζεται σύγχρονη δημοκρατική πολιτική κοινωνία.
Οι παρακολουθήσεις ως πολιτικό πρόβλημα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Υποκλοπές - εκεί που το θεσμικό γίνεται προσωπικό
Τέσσερα είναι τα βασικά «επιχειρήματα» τα οποία φαίνεται να επαναλαμβάνονται, ως ευθείες ερωτήσεις ή ως έμμεσοι σχολιασμοί, από την πλευρά εκείνων που αισθάνονται ότι δεν τους αφορά η υπόθεση. Είναι όμως έτσι;
Υποκλοπές - εκεί που το θεσμικό γίνεται προσωπικό
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κάτι για την «ταμπακιέρα», κύριε Πιτσιόρλα;
Δήλωσε έκπληκτος, προδομένος και πικραμένος που ο Τσίπρας δεν τον πήρε ένα τηλέφωνο όλον αυτό τον καιρό. Εδώ ίσως θα ταίριαζε ο τίτλος «Αλέξη, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα!».
Κάτι για την «ταμπακιέρα», κύριε Πιτσιόρλα;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι ολιγάρχες γνωρίζουν αυτό που βαφτίζετε «απόρρητο» για τον λαό, κύριε Γεραπετρίτη
Να γιατί. Οι άνθρωποι των μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουν τον πλήρη κατάλογο των παρακολουθούμενων πολιτών, τόσο στο τρέχον διάστημα όσο και στο παρελθόν.
Οι ολιγάρχες γνωρίζουν αυτό που βαφτίζετε «απόρρητο» για τον λαό, κύριε Γεραπετρίτη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Καλά νέα – Κακά νέα
Η έκφραση της κυβερνητικής υποκρισίας δεν είναι το δευτερεύον κακό νέο. Δεν είναι ακατέργαστο σύνηθες παραπολιτικό δεδομένο που απλώς το προσπερνάς. Δεν δείχνει στρατηγική ή –αν δείχνει κάτι– δείχνει το...
Καλά νέα – Κακά νέα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Tώρα που τους έπιασαν, φαίνονται πολλά...
Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στο φως τα στοιχεία της ΑΔΑΕ ουδείς από την κυβέρνηση έχει απαντήσει στο μοναδικό πραγματικό διακύβευμα της υπόθεσης...
Tώρα που τους έπιασαν, φαίνονται πολλά...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας