Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-1974 (ΣΦΕΑ) εξέδωσε χθες την παρακάτω ανακοίνωση για τη θλιβερή επέτειο της επιβολής της δικτατορίας:
«Αύριο (σ.σ.: σήμερα) συμπληρώνονται 55 χρόνια από την αποφράδα μέρα της 21ης Απριλίου 1967. Τη μέρα εκείνη άρχισε μια βαθιά νύχτα για την πατρίδα, τον λαό μας και τους δημοκρατικούς πολίτες που συλλαμβάνονταν από το ξημέρωμα και μεταφέρονταν στους χώρους κράτησης και στη συνέχεια στο γνωστό βραχονήσι των βασανιστηρίων, τη Γυάρο.
Από τη μέρα εκείνη ο λαός στερήθηκε την ελευθερία και τα όσα ατομικά δικαιώματα είχε. Η στρατιωτική χούντα των συνταγματαρχών, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ με τη συνδρομή του ΝΑΤΟ και εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ανέτρεψαν τη δεξιά κυβέρνηση της πατρίδας μας και επέβαλαν το φριχτό καθεστώς της δικτατορίας. Ο λαός μας ποτέ δεν συμβιβάστηκε, ούτε αποδέχθηκε τον φασισμό και τις μεθόδους του, ενώ οι αγωνιστές παρέμεναν στην εξορία ή σύρθηκαν στις φυλακές γιατί με τις αντιστασιακές οργανώσεις έδειχναν στον λαό τον δρόμο της αντίστασης και της λευτεριάς.
Γι’ αυτό καλούμε τη νεολαία και τον λαό να θυμάται την 21η Απριλίου 1967 και την επταετία της δικτατορίας για να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες μέρες και νύχτες.
Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-1974, αύριο (σ.σ.: σήμερα) μαζί με τα πολιτικά κόμματα θα καταθέσουμε στεφάνια στην προτομή του αγωνιστή Σπύρου Μουστακλή στον χώρο του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ και θα γίνει σύντομη ομιλία από τον πρόεδρό του».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας