• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 32.5°C / 35.8°C
  4 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.4°C / 35.3°C
  4 BF
  45%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.0°C / 38.7°C
  2 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.9°C / 34.9°C
  2 BF
  28%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 34.6°C
  4 BF
  29%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 35.0°C / 38.4°C
  0 BF
  40%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.4°C / 34.8°C
  2 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 36.3°C / 36.3°C
  2 BF
  20%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.8°C / 33.8°C
  4 BF
  47%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.9°C
  4 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 28.8°C
  5 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.6°C / 29.6°C
  3 BF
  68%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  0 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  36°C 32.9°C / 35.9°C
  3 BF
  34%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  35°C 32.3°C / 34.9°C
  3 BF
  32%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.8°C / 31.8°C
  4 BF
  45%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 32.3°C / 36.0°C
  3 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.3°C / 29.9°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  36°C 28.9°C / 36.1°C
  3 BF
  37%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.2°C / 33.2°C
  3 BF
  24%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας

 • A-
 • A+

Ανοιχτή επιστολή των δημοτικών συμβούλων Καρατζούδη Παναγιώτη, Κωνσταντίνου Ζήση, Παληού Ευστράτιου

Προς πρωθυπουργό, υπουργό Υγείας, βουλευτές Ευβοίας, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Τοπική Αυτοδιοίκηση Β. Ευβοίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας.

Ανήκουμε σε τρεις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις, αλλά ενώνουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας για το καλό των συμπολιτών μας και αυτού του τόπου.

Η Β. Εύβοια, χρόνια τώρα παρατημένη και εγκαταλελειμμένη από τα κέντρα εξουσίας, το μόνο που έχει αποκτήσει είναι προβλήματα από τις παθογένειες των εξουσιών και των τοπικών παραγόντων.

Με τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου 2021 αλλά και μετά φάνηκαν οι ελλείψεις και οι υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες. Καμία υπηρεσία, κρατική, περιφερειακή, δημοτική, δεν μπόρεσε και δεν μπορεί ακόμα να λειτουργήσει σωστά, γιατί όλες τόσα χρόνια υπολειτουργούσαν, όλες είχαν και έχουν ελλείψεις τόσο στο απαραίτητο προσωπικό όσο και στον απαραίτητο εξοπλισμό.

Κλάψαμε ως πολίτες, θρηνήσαμε ως πολίτες για την καταστροφή του περιβάλλοντος, της οικονομίας μας, αλλά μέχρι εδώ. Τώρα απαιτούμε πια από το κράτος να δει αυτόν τον τόπο και τους πολίτες του με τον σεβασμό που τους αξίζει και όχι σαν πολίτες β’ κατηγορίας μέσα στην ίδια την πατρίδα τους.

Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις που μας δίνουν διάφορες ιδιωτικές εταιρείες στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας ανάγονται σε ένα μάλλον μακρινό μέλλον, θυμίζοντας σε όλους μας τη γνωστή παροιμία «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Αλλά για να ζήσουμε εμείς και οι συμπολίτες μας εδώ και στο παρόν, μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η προστασία της υγείας μας. Οπως όλοι θα γνωρίζετε καλά και ας κλείνετε τα μάτια τόσα χρόνια, απαραίτητη είναι η ενίσχυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Επίσης όλοι είστε ενημερωμένοι ότι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια είναι στα χειρότερα επίπεδα.

Η Β. Εύβοια, με μόνιμο πληθυσμό 40.000 κατοίκους και τους καλοκαιρινούς μήνες 70.000, είναι ένας ως επί το πλείστον ορεινός όγκος με μεγάλη έκταση και με πολλά διάσπαρτα χωριά. Με ένα Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία, που πολλοί αρέσκονται να το λένε Νοσοκομείο, και ένα στο Μαντούδι. Και τα δύο ελλιπώς επανδρωμένα σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράζοντας την αγανάκτηση και τον θυμό των κατοίκων απαιτούμε και διεκδικούμε όλοι μαζί:

Αμεση πρόσληψη προσωπικού με την ειδικότητα του διασώστη στο Κ.Υ. Μαντουδίου.

Στελέχωση με προσωπικό και λειτουργία του ΕΚΑΒ Δάφνης στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας. Αλλαγή του στόλου με σύγχρονα ασθενοφόρα, και μάλιστα 4x4, επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Λειτουργία της βάσης του ΕΚΑΒ στα Λουτρά Αιδηψού όλο τον χρόνο με 24ωρες βάρδιες.

Αλλαγή του στόλου των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Ιστιαίας αποκλειστικά με 4x4.

Τοποθέτηση πλωτού μέσου για τη μεταφορά των ασθενών στα Λ. Αιδηψού ή στην περιοχή με έλεγχο και πλοήγηση του Λιμενικού Σώματος (χειριστές κτλ.).

Σύνδεση όλων των Κέντρων Υγείας της περιοχής με καρδιολογικό τμήμα, παιδιατρικό κτλ., μέσω τηλεϊατρικής. Δημιουργία κανονισμού σίτισης σε όλα τα Κέντρα Υγείας, ώστε να είναι δυνατή η παραμονή για νοσηλεία σε αυτά περιστατικών που χρειάζονται ολιγοήμερη παρακολούθηση.

Ιατρικό προσωπικό στο ΕΚΑΒ.

Προσλήψεις γιατρών και παραϊατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Β. Εύβοιας.

Τα Κέντρα Υγείας να αποκτήσουν άμεσα τη δυνατότητα να πραγματοποιούν όλες τις ιατρικές εξετάσεις. Να ισχύσει η εντοπιότητα σε όλες τις προκηρύξεις στον χώρο της Υγείας για τη Β. Εύβοια.

Πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα αγροτικά ιατρεία της Β. Εύβοιας.

Να αλλάξει ο δρόμος για την πρόσβαση στα ΤΕΠ του Κ.Υ. Μαντουδίου και να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των οχημάτων των πολιτών, καθώς επίσης και ειδικός χώρος απολύμανσης των ασθενοφόρων, ειδικά μετά την πανδημία Covid-19.

Εικοσιτετράωρη φύλαξη των χώρων στους οποίους βρίσκονται τα κτίρια των Κέντρων Υγείας με προσωπικό που θα προσληφθεί με βασικό κριτήριο την εντοπιότητα.

Χώροι απολύμανσης και καθαρισμού των ασθενοφόρων, ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή τόσο του προσωπικού όσο και των πολιτών. Και είναι απαραίτητη η κατασκευή δοχείων με όλες τις προδιαγραφές για τα λύματα.


Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 24/01/2022.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σωπαίνοντας στους καπνισμένους της «ώμους». Ζάβαρα κάτρα Εύβοια, ίλεως
Τον νοιάζει, τώρα που μαύρισαν τα σωθικά του απ’ τις φλόγες, απέναντι, στους «ώμους» της Ευβ(ο)ίας, που χάθηκαν τα μελίσσια, το βιος, οι ελιές, τα ρετσίνια, τα πεύκα, τα μεροκάματα, τα σπίτια, το θάμπος τ’...
Σωπαίνοντας στους καπνισμένους της «ώμους». Ζάβαρα κάτρα Εύβοια, ίλεως
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι Drs Jekyll του νεοφιλελευθερισμού...
Αφού καταφέραμε το ακατόρθωτο, να καεί η μισή Εύβοια, η μισή Ελλάδα, με ένταση ανέμων δύο Μποφόρ, περνούμε στο επόμενο στάδιο παράκρουσης. Δηλαδή σε αυτό της αποκατάστασης του χαμένου φυσικού πλούτου…
Οι Drs Jekyll του νεοφιλελευθερισμού...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Καταστροφές, απ’ την «καμάδα» στις φωτιές
Αναρωτιόμαστε πώς θα είναι η ζωή μετά τις φωτιές, πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι, ποιο το μέλλον του τόπου, ειδικά της Εύβοιας. Γιατί οι δύο καταστροφές, της Λέσβου του 1850 και της Εύβοιας του 2021, είναι...
Καταστροφές, απ’ την «καμάδα» στις φωτιές
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σταύρος Μπένος
Είναι προφανές ότι, μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών της, χρειαζόταν ένας τέτοιος άνθρωπος. Είναι δυνατόν τα αρπακτικά να αφήσουν τον κ. Μπένο να κάνει χρηστή δουλειά;...
Σταύρος Μπένος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η προσφυγιά στον τόπο σου
Μέρες τώρα πύρινα μέτωπα καίνε την πατρίδα μας. Ανθρωποι τρομαγμένοι, σαστισμένοι, τρέχουν να σωθούν αλλά και να σώσουν. Σε μια μάχη άνιση με έναν εχθρό πανίσχυρο και μια πολιτεία χαμένη στο επόμενο αφήγημα...
Η προσφυγιά στον τόπο σου
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πολιτικοί κατώτεροι των απαιτήσεων
Η Εύβοια, η Ηλεία, η Αττική, η Μεσσηνία και η Φωκίδα, ήταν μία προειδοποίηση για όσα μας περιμένουν στην επόμενη στροφή. Και το μείζον ερώτημα είναι: Πώς μία χώρα με το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε. θα μπορέσει να...
Πολιτικοί κατώτεροι των απαιτήσεων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας