• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.4°C / 14.0°C
  2 BF
  67%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.2°C / 8.5°C
  4 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.5°C / 13.0°C
  5 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 7.5°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 10.9°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 3.6°C / 7.9°C
  2 BF
  83%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.4°C / 4.0°C
  4 BF
  70%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 11.8°C
  3 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 13.7°C
  1 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.9°C / 11.9°C
  5 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.0°C / 15.7°C
  4 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 9.6°C / 12.6°C
  5 BF
  77%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  6 BF
  63%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.5°C / 8.5°C
  1 BF
  79%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 11.2°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 10.8°C / 13.8°C
  0 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 14.2°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 6.5°C / 9.3°C
  3 BF
  96%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 4.3°C / 8.6°C
  2 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.8°C / 2.8°C
  2 BF
  89%
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Είναι άδικη η κατηγορία ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη

 • A-
 • A+

Εντάξει μην είμαστε και αχάριστοι η κυβέρνηση μας ειδοποιεί με το 112  "μείνετε μακριά", "μείνετε μέσα στο σπίτι", "φύγετε από το σπίτι" κλπ

Περισσότερη ατομική ευθύνη πεθαίνεις ...Μας το λέει καθαρά: «Εγώ σε προειδοποίησα, τώρα είναι δική σου υπόθεση αν πάθεις κάτι».

Και ο υπουργός Χρυσοχοΐδης που έχει δεχθεί τελευταία τις πιο άδικες επικρίσεις είχε δηλώσει εξαρχής, ότι ήμασταν απόλυτα προετοιμασμένοι γι' αυτό που μας βρήκε.

Φανταστείτε, λοιπόν αν δεν είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι,  εάν δεν ήταν προετοιμασμένος ο μηχανισμός, τι ακριβώς θα είχε γίνει;

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός της χώρας με την τόλμη που τον διακρίνει δηλώνει:  "Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Σε όλον τον κόσμο τα ίδια γίνονται. Αλλά δεν είναι ώρα να ασκείτε κριτική".

Θα πει κανείς ότι αυτό δεν ήταν διάγγελμα πρωθυπουργού. Ήταν μήνυμα παραθεριστή που φεύγει για τριήμερο.

Ωστόσο είναι αδικία να υποστηρίξει κανείς ότι η κυβέρνηση ήταν απροετοίμαστη. Έχει σχέδιο αξιοποίησης της γης, επενδύσεων, στον τουρισμό, στην ενέργεια, μέσα σε δασικές εκτάσεις.

Ήδη από τον Απρίλιο που μας πέρασε η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτει τα σχέδια για τη µεγάλη ανάπλαση των θερινών ανακτόρων και πώς αυτή θα αναβαθµίσει την τουριστική δραστηριότητα.

Όπως εξηγεί η υπουργός το Τατόι είναι κοµµάτι της ελληνικής ιστορίας και σήµερα γυρίζει σελίδα. Μέχρι το 2025 θα είναι ένας πολυσύνθετος τουριστικός και πολιτιστικός πυρήνας της Αθήνας, της Αττικής, µε πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, υπηρεσίες wellness - spa και εστίασης και πολιτιστικές δραστηριότητες που θα συμβάλλουν δραστικά στην εθνική οικονοµία. ∆ιότι ο µεγάλος στόχος δεν είναι µόνο η βιωσιµότητα, αλλά και η κερδοφορία που θα αφήσει η µεγάλη αυτή επένδυση, µε εκτιµώµενο συνολικό προϋπολογισµό 97-130 εκατ. ευρώ.

Σηµαντικό ρόλο στην επιθυµητή αυτοχρηµατοδότηση θα έχει η πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα που σχεδιάζεται να λειτουργήσει εντός του κτήµατος. Θα είναι µόνο ένα ξενοδοχείο και θα κρατήσει το ιστορικό όνοµα «Το Τατόιον» εξηγεί η Λίνα Μενδώνη.

«Ο στόχος είναι το "Τατόιον", ναι µεν, να λειτουργήσει ως πρότυπη ξενοδοχειακή µονάδα, αλλά, για να µπορέσει να είναι ανταγωνιστική και ανταποδοτική, ο φορέας διαχείρισής της θα πρέπει να συµπεριλάβει και κάποια από τα παρακείµενα κτίρια, όπως οι στρατώνες κ.λπ.», εξήγησε η υπουργός Πολιτισµού, Λίνα Μενδώνη.

«Από εκεί και πέρα, µέσα στο κτήµα θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφετέριες και αναψυκτήρια, που θα συνδυάζονται µε τη λειτουργία των µουσειακών υποδοµών, αλλά και ανεξάρτητα από αυτές. Στη µελέτη βιωσιµότητας έχει προβλεφθεί και η λειτουργία ενός εστιατορίου υψηλής γαστρονοµίας», ανέφερε και τόνισε πως στόχος είναι να χρησιµοποιούνται τα προϊόντα που θα παράγονται στο κτήµα και στο αγρόκτηµα, ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιµότητα και η ποιότητα. Στόχος είναι τα όποια κέρδη να επανεπενδύονται στο ίδιο το κτήµα. Η υπουργός δίνει µεγάλη σηµασία στην τουριστική ανάπτυξη που προβλέπεται για το Τατόι, κάνοντας λόγο για υψηλή επισκεψιµότητα. «Σύµφωνα µε τη µελέτη βιωσιµότητας, οι επισκέπτες του Τατοΐου θα µπορούν να επιλέγουν να διαµένουν είτε στο "Τατόιον" είτε σε άλλες ξενοδοχειακές µονάδες της Αθήνας ή της Αττικής. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες του κτήµατος µπορεί να κυµαίνονται ετησίως από 1,5 έως 1,7 εκατοµµύρια», εκτίµησε, διαβεβαιώνοντας ότι το σχέδιο, πέρα από φιλόδοξο και οραµατικό, είναι και ρεαλιστικό. «Από τη στιγµή που θα ολοκληρωθεί, θα προσφέρει έναν πολύ σηµαντικό αναπτυξιακό πόρο. Και δεδοµένου ότι ο τουρισµός της Αττικής βασίζεται στην ελληνική πρωτεύουσα, και ειδικότερα στο ιστορικό κέντρο, έχουµε ως στόχο να διευρύνουµε τον χρόνο παραµονής των επισκεπτών στην Αθήνα». (Λίνα Μενδώνη, συνέντευξη στα "Παραπολιτικά", Απρίλιος 2021)

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η Μιράντα Ξαφά ζητά να πληρώνουν τα νοσήλια για κορονοϊό οι ανεμβολίαστοι
Η Μιράντα Ξαφά, γνωστή και ως πρωθιέρεια του νεοφιλελευθερισμού, με ανάρτησή της στο Twitter αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας κάνει...
Η Μιράντα Ξαφά ζητά να πληρώνουν τα νοσήλια για κορονοϊό οι ανεμβολίαστοι
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Απέτυχε παταγωδώς ο πολιτικός που είχε στη διάθεσή του, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τον πιο πολυάνθρωπο μηχανισμό, τα περισσότερα εναέρια μέσα, τη μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς νερού ανά ώρα στην πυρκαγιά.
Για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ενοχή και τιμωρία
Η υπευθυνότητα δεν είναι απλώς ατομική υπόθεση. Είναι πρωτίστως η δύσκολη πορεία ατόμων και ομάδων από τη ενοχή και την εξάρτηση στην αυτονομία και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Ενοχή και τιμωρία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας