• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  39°C 36.1°C / 41.8°C
  2 BF
  26%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  36°C 31.3°C / 41.0°C
  2 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  39°C 34.5°C / 42.0°C
  2 BF
  31%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.9°C / 38.6°C
  2 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.6°C / 34.9°C
  2 BF
  38%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 30.7°C / 40.0°C
  2 BF
  11%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  36°C 36.4°C / 36.4°C
  2 BF
  12%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  39°C 34.6°C / 39.6°C
  3 BF
  10%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  35°C 34.8°C / 37.7°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 38.9°C
  3 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  36°C 31.9°C / 36.4°C
  3 BF
  30%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.7°C / 34.6°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 35.9°C
  2 BF
  29%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  39°C 33.5°C / 38.9°C
  0 BF
  21%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.5°C / 39.4°C
  2 BF
  8%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.8°C / 35.8°C
  2 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  40°C 36.3°C / 42.0°C
  2 BF
  12%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.6°C / 32.3°C
  0 BF
  70%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.4°C / 41.1°C
  4 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  37°C 36.8°C / 36.8°C
  5 BF
  8%
© Oleg Dudko | Dreamstime.com

«Τo να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα! Είναι καθήκον!»

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Έντεκα Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα δικάζονται στις 2 Ιουλίου στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Κατηγορούνται όχι για κάποια συγκεκριμένη τρομοκρατική πράξη στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αλλά με την κενοφανή κατηγορία της συμμετοχής σε διεθνή τρομοκρατική οργάνωση.

Να σημειωθεί ότι οι 7 από τους/τις 11 είχαν συλληφθεί το 2017, τις παραμονές της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι 7 αθωώθηκαν αφού έμειναν στις φυλακές για πολλούς μήνες.

Τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθώντας τη «διπλωματία» της… πεπατημένης χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά τον βασικό πυρήνα αυτών των ανθρώπων για να ξανασερβίρει την μπαγιάτικη κατηγορία της τρομοκρατίας, αναβαθμισμένη φυσικά. Με τέτοιου είδους «διπλωματία» νομίζουν ότι θα δελεάσουν τον αυταρχικό «σουλτάνο» της γείτονος. Χρησιμοποιώντας αθώους ανθρώπους ως μπαλάκι του πιγκ πογκ στις διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις των δύο αντιμαχόμενων εθνικισμών.

Με κεντρικό σύνθημα «Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα! Είναι καθήκον!», η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν καλεί τον ελληνικό λαό και τις μαχόμενες συλλογικότητες σε αλληλεγγύη στους 11 δικαζόμενους αγωνιστές - μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη του ελληνικού εργατικού και λαϊκού κινήματος και όλων των μαχόμενων συλλογικοτήτων είναι καθήκον. Κανένας λαός δεν μπορεί να είναι ελεύθερος αν δίπλα του υπάρχουν άνθρωποι που αδικούνται, διώκονται και φυλακίζονται από αυταρχικά, βάρβαρα καθεστώτα. Πολύ περισσότερο που η δίωξη των 11 συνιστά μια «πιλοτική» δίκη, καθώς οι συγκεκριμένοι στην παρούσα δίκη δεν κατηγορούνται για οποιαδήποτε παράνομη πράξη (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Κατηγορούνται για συμμετοχή σε «διεθνή τρομοκρατική οργάνωση». Επομένως οποιοσδήποτε άνθρωπος ή συλλογικότητα συμμετέχει σε κάποια διεθνή/διεθνιστική οργάνωση, κάποια οργάνωση με διεθνή δραστηριότητα πολιτική, ιδεολογική, καλλιτεχνική ή άλλη (π.χ. υποστήριξη των προσφύγων, των φυλακισμένων, υποστήριξης εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων κ.λπ.) θα μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος εφόσον κάποιο κράτος, εν προκειμένω η Τουρκία, κατατάξει αυτήν την οργάνωση στην κατηγορία της τρομοκρατίας. Και δεδομένης την αντίληψης των αστυνομιών σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και το κυνήγι της τρομοκρατίας, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Το Σάββατο 19 Ιουνίου, στην Αθήνα, στο Λόφο Στρέφη, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνέλευση αλληλεγγύης εν όψει της δίκης των 11. Δικηγόρος από την Τουρκία, από τους «δικηγόρους του Λαού», έδωσε το περίγραμμα της υπόθεσης και έγινε συζήτηση.

Αποφασίστηκαν:

 • η έκδοση αφίσας
 • η πραγματοποίηση εκδήλωσης – ενημέρωσης το Σάββατο 26 Ιουνίου, στις 18:00, στον περίβολο της Νομικής Σχολής (Μασσαλίας)
 • συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 19:00 και
 • συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με το GRUP YORUM και άλλους Καλλιτέχνες

► Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι: Κούρτοβικ, Ζορμπαλά, Σαραφιανός, Πατρικουνάκος.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Το όνομα μου ειν` Κανείς. Κανένα με φωνάζουν
Ο Οδυσσέας ικετεύει τον Πολύφημο να τους φιλοξενήσει επικαλούμενος τις αρχές και το έθιμο της φιλοξενίας. Λέει ότι ο θεός που προστατεύει και επιβάλλει την φιλοξενία είναι ο Ξένιος Δίας.
Το όνομα μου ειν` Κανείς. Κανένα με φωνάζουν
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η διαστρέβλωση της γλώσσας
Ποτέ άλλοτε σε αυτή τη χώρα το «νόμιμο» δεν ήταν σε τόσο μεγάλη αντιδιαστολή με το «ηθικό». Συνεχώς παράγεται μια «νομιμότητα» που αντιστρατεύεται και τη λογική και την ηθική και μια «πραγματικότητα» που δεν...
Η διαστρέβλωση της γλώσσας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Φωτιές, αστυνομικοί και επιχειρησιακό σχέδιο «Τρέξτε να σωθείτε!»
Τα «σύγχρονα επιχειρησιακά σχέδια» της κυβέρνησης, που παρουσίασε με καμάρι στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ο Νίκος Χαρδαλιάς, έγιναν στάχτη και μπούρμπερη.
Φωτιές, αστυνομικοί και επιχειρησιακό σχέδιο «Τρέξτε να σωθείτε!»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κυρία Ξένη
Η κυρία Ξένη, περίπου στα 80 της χρόνια, θα αποκτούσε για δεύτερη φορά στη ζωή της το περασμένο Σάββατο μια θέση σε σφαίρα επικαιρότητας. Ούτε τώρα με όνομα, αλλά πάλι σαν νούμερο.
Κυρία Ξένη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Θεσσαλονίκη: στροφή στην έρευνα και την καινοτομία με ουσία και προοπτικές
Για να επιτευχθεί αυτή η βελτίωση και να είναι ουσιαστική και με προοπτικές, χρειάζεται τρεις προϋποθέσεις: ξεκάθαρους στόχους, ενίσχυση της έρευνας και υλοποίηση των έργων υποδομής της πόλης.
Θεσσαλονίκη: στροφή στην έρευνα και την καινοτομία με ουσία και προοπτικές
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο δρ Φου Μαν Τσου
Εκ των πλέον σατανικών Ασιατών στο σινεμά, ο δόκτωρ Φου Μαν Τσου του Βρετανού συγγραφέα Sax Rohmer, παραμένει στη σφαίρα της διαχρονικότητας και του απυρόβλητου της μοχθηρίας από το 1911.
Ο δρ Φου Μαν Τσου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας