• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.3°C / 18.0°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.1°C / 16.3°C
  1 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.6°C / 19.0°C
  4 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 10.9°C / 15.9°C
  1 BF
  51%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.1°C / 14.9°C
  4 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.5°C / 15.7°C
  2 BF
  60%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.0°C / 11.4°C
  1 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.9°C / 18.6°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.4°C / 18.7°C
  2 BF
  93%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 16.9°C / 17.9°C
  2 BF
  55%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 17.9°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 14.6°C
  2 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 19.9°C / 21.9°C
  2 BF
  46%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  3 BF
  54%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.7°C / 14.5°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.4°C / 21.8°C
  2 BF
  57%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 18.1°C
  3 BF
  61%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.8°C / 14.9°C
  1 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.2°C / 16.4°C
  2 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  2 BF
  58%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση

 • A-
 • A+
Εξασθενούν τη δύναμή μας ως λαού και στο τέλος δεν θα μπορούμε καν να αντιδράσουμε, καθώς μέρα με τη μέρα μάς περιορίζουν ακόμα περισσότερο.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω ως πολίτης να ασχοληθείτε εσείς και άλλα μέσα ενημέρωσης -τουλάχιστον τα μη πουλημένα- σοβαρά με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα που ζούμε. Η διαχείριση της πανδημίας (αντικειμενικά επικίνδυνης - καμία άρνηση ως προς αυτό) από τη σημερινή κυβέρνηση είναι αδιανόητη.

Χρειάζεται βαθιά ανάλυση και συγκριτική μελέτη με άλλες χώρες της Ευρώπης στον τομέα της διαχείρισης και συμπεριφοράς των κυβερνώντων μας προς τους πολίτες και κατοίκους αυτής της χώρας. Μιλάμε για κοροϊδία, σαν να απευθύνονται σε άτομα χωρίς κριτική σκέψη. Υποτιμούν καθημερινά τη νοημοσύνη μας.

Παρουσιάζουν απομονωμένα νούμερα χωρίς ανάλυση, δεν υπάρχουν πρακτικά για τις αποφάσεις που παίρνουν με σφραγίδες και υπογραφές, σκόρπια στοιχεία εδώ και εκεί και ημερήσιες αναφορές που δεν στέκονται ή δεν λένε κάτι από μόνες τους χωρίς ανάλυση σε σχέση με άλλα στοιχεία, μέτρα από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς καμία διάφανη και λογική εξήγηση και σεβασμό στην καθημερινότητα και ψυχική υγεία του πληθυσμού, παρατεταμένο λοκντάουν από τον Νοέμβρη, καταστολή και υπέρμετρα πρόστιμα, νομοθετικές αλλαγές που τις προωθούν εν μέσω πανδημίας για σοβαρά θέματα και δικαιώματα κ.λπ.

Ενημερώνομαι από ξένα μέσα, π.χ. Αυστρίας και Γερμανίας, και πραγματικά, αν και χώρες με προβλήματα, παρέχουν στοιχεία και πληροφορίες στον πληθυσμό, διαθέσιμα με σύγχρονα μέσα στους πολίτες τους, π.χ. στατιστικά, γραφήματα αναλυτικά για κρούσματα, νοσοκομεία, εμβόλια ανά περιοχή και δήμο, ακόμα και συγκριτική ανάλυση με άλλες χώρες. (Στο τελευταίο, φυσικά, πάντα λείπουν τα στοιχεία για την Ελλάδα).

Ως ΜΜΕ έχετε έναν μεγάλο ρόλο ευθύνης να μας προστατεύετε με την αλήθεια. Θα στείλω επιστολές και σε κόμματα αντιπολίτευσης και άλλα μέσα και φορείς μήπως πιάσουν τόπο τα λόγια μου, μήπως χτυπήσω κάποιες χορδές ευθύνης. Η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο άρθρα με επιφανειακή κριτική και παράπονα (καλό και αυτό), όπως αυτά που κυκλοφορούν στα social media.

Βαθιά ανάλυση με επιχειρήματα, ακόμα και τεχνοκρατικά στην εποχή μας, είναι αναγκαία για να βοηθήσετε όλοι να ξεσκεπάσουμε την κοροϊδία, τα fake news, τα «Greek statistics» και την ασέβεια προς τον λαό. Τους πληρώνουμε αυτούς τους ανθρώπους και σίγουρα όχι για να μας δουλεύουν και να εκφράζονται με λόγια «θα τα κλείσω όλα!». Δεν είναι του Αδωνη η χώρα, ούτε ψηφίσαμε τον Χαρδαλιά να μας πατρονάρει σαν «παλικαράς» που τόσο περνάει σε αυτή τη χώρα.

Εξασθενούν τη δύναμή μας ως λαού και στο τέλος δεν θα μπορούμε καν να αντιδράσουμε, καθώς μέρα με τη μέρα μάς περιορίζουν ακόμα περισσότερο. Οποιος δεν το νιώθει, πρέπει να ανοίξει τα μάτια του. Εχουμε γυρίσει χρόνια πίσω με μοντέρνα εργαλεία.

Θα συνεχίσω με όσα μέσα μπορώ ως απλή πολίτης να ευαισθητοποιώ τους συνανθρώπους μου να μη βάζουν κάτω το κεφάλι και να αντιδρούν με λογική. Στους δρόμους δεν θα μπορούμε να βγούμε για πολλούς λόγους. Με την ψήφο μας ίσως κάτι κάνουμε, αλλά μέχρι τότε πρέπει να ξεσκεπάσουμε την κακή διακυβέρνηση και την αλαζονεία.

Ο επιστολογράφος μας επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του


Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 08/02/2021.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο έλεγχος της κοινωνίας
Η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση που θα έρθει αναλαμβάνεται μόνο όταν το άτομο έχει υποστεί τόση ψυχική ταλαιπωρία που έχει παραλύσει πλήρως και είναι άμεσα ελεγχόμενος.
Ο έλεγχος της κοινωνίας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το μαρτύριο της σταγόνας για τις μικρές επιχειρήσεις συνεχίζεται...
Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να εμφανίσει, με όρους επικοινωνιακούς, ότι το σχέδιο της έχει συνοχή, γεγονός είναι ότι επιχειρεί να «καρπωθεί» πολιτικά ακόμα και ευρωπαϊκές πολιτικές, τις οποίες όμως...
Το μαρτύριο της σταγόνας για τις μικρές επιχειρήσεις συνεχίζεται...
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η Zero Covid δεν είναι ακατόρθωτη ως στρατηγική
Η αλλαγή στρατηγικής που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί από κοινού με ολόκληρη την αντιπολίτευση.
Η Zero Covid δεν είναι ακατόρθωτη ως στρατηγική
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η πόλη χωρίς πολίτες
Οι έννοιες της πόλης, του πολίτη με το πολιτικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, της αμφισβήτησης και πολύ περισσότερο της ομαδικής αντίδρασης εμπίπτουν στην απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η πόλη χωρίς πολίτες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας