• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.3°C / 20.6°C
  3 BF
  56%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.1°C / 18.9°C
  1 BF
  66%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 9.4°C / 16.0°C
  3 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 8.3°C / 11.0°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  0 BF
  78%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 11.0°C / 15.6°C
  1 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 2.2°C / 16.0°C
  1 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.6°C / 17.0°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  3 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.0°C / 18.3°C
  1 BF
  94%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.7°C / 16.7°C
  0 BF
  63%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  2 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  3 BF
  42%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.9°C
  2 BF
  48%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.8°C / 18.0°C
  1 BF
  88%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 11.7°C / 20.0°C
  1 BF
  42%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.0°C / 17.8°C
  2 BF
  68%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.6°C / 15.6°C
  2 BF
  84%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  54%
Για την Ιντρακόμ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για την Ιντρακόμ

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τον πρόεδρο της Ιντρακόμ Σωκράτη Κόκκαλη λάβαμε την παρακάτω επιστολή με αφορμή άρθρο στην «Εφ.Συν.»:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπίστωσα ότι στο άρθρο σας της Δευτέρας 30/11/2020 με τίτλο “Ξεχασμένες αμαρτίες...” αναφέρεστε με απαξιωτικό τρόπο στην εταιρεία Intracom την οποία ίδρυσα το 1977 και αποτέλεσε και αποτελεί ηγέτιδα του κλάδου της μέχρι και σήμερα. Ειδικότερα:

1) Οσον αφορά στην αρχική εμπλοκή της Intracom στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, σας πληροφορώ ότι αυτή ουδόλως διαδραμάτισε ρόλο στη μη συμμετοχή του ΟΤΕ στη διεκδίκηση σχετικής άδειας. Σας υπενθυμίζω ότι:

α) Κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επενδυτικών σχημάτων για τη λήψη αδειών κινητής τηλεφωνίας η Intracom συμμετείχε με μειοψηφικό ποσοστό (10%) στο σχήμα που μετέπειτα εξελίχθηκε στην αρχική Panafon (σημερινή Vodafone).

β) Η απόφαση συμμετοχής ή μη του ΟΤΕ στην εν λόγω διαδικασία βάρυνε αποκλειστικά την τότε Κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεδομένου ότι ο ΟΤΕ εκείνη την περίοδο λειτουργούσε υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

2) Οσον αφορά στη συμμετοχή της Intracom στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΟΤΕ κατά την περίοδο 1998-2002 μέσω των Προγραμματικών Συμφωνιών, σας υπενθυμίζω ότι αυτή υπήρξε σύννομη τόσο με την Ελληνική και την Κοινοτική Νομοθεσία περί σύναψης των σχετικών συμφωνιών, αλλά και εύλογη καθώς η Intracom αποτελούσε, κατόπιν σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών, έναν από τους τότε υφιστάμενους προμηθευτές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και λογισμικού του ΟΤΕ.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με την υλοποίηση αυτών των συμφωνιών ο ΟΤΕ:

● Ισχυροποίησε τη θέση του στην τηλεπικοινωνιακή αγορά εξασφαλίζοντας ανταγωνιστικότητα και μελλοντικά αυξημένα έσοδα.
● Εξασφάλισε την ικανοποίηση της απαίτησης των αγορών για εκσυγχρονισμό της υποδομής του.
● Συσχέτισε, αξιοποίησε και πολλαπλασίασε την τότε υπάρχουσα ψηφιακή υποδομή τουλάχιστον.
● Αύξησε την παραγωγικότητά του, μείωσε τον χρόνο αποκατάστασης βλαβών στο δίκτυό του, αύξησε το ποσοστό επιτυχών κλήσεων και μηδένισε για πρώτη φορά στην ιστορία του τη λίστα αναμονής τηλεφωνικών συνδέσεων.
● Προσέφερε νέες υπηρεσίες στους πελάτες/συνδρομητές τουλάχιστον.
● Το κυριότερο όμως είναι ότι ενδυνάμωσε και αναβάθμισε την επιχειρηματική του προοπτική ώστε, λίγα χρόνια αργότερα, να αποτελέσει αντικείμενο εξαγοράς από την γερμανική Deutsche Telekom.

Τα ανωτέρω είναι τα λιγότερα που μπορώ να σας επισημάνω στην επιστολή μου προς αποκατάσταση της αλήθειας και για τον ρόλο της Intracom στη μετεξέλιξη του τεχνολογικού τομέα της Ελλάδας».

Η απάντηση του συντάκτη:

1) Το σύντομο άρθρο του υπογράφοντος στις 30/11 -συντομότερο πάντως από την απάντηση του κ. Κόκκαλη- είχε τίτλο «Ξεχασμένες αμαρτίες» αλλά ξεκινούσε από ένα έγκλημα σύγχρονο και μεγάλης διάρκειας: Το γεγονός ότι στην Ελλάδα πληρώνουμε για τις τηλεπικοινωνίες μας 63,1% ακριβότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης και πολλαπλάσια από την εποχή πριν από την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού κλάδου.

2) Για το πώς έγινε η απελευθέρωση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς ώστε να προκύψει τόσο ακριβή, θα πρέπει προφανώς να απολογηθεί πρωτίστως το πολιτικό σύστημα που αποδέχτηκε ή οργάνωσε τις όποιες κινήσεις. Διαπιστώνουμε πως και ο κ. Κόκκαλης εκεί, δηλαδή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992, μεταθέτει τις ευθύνες, τουλάχιστον ως προς το ξεκίνημα της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

3) Υποθέτουμε ότι θεωρεί «απαξιωτική» την αναφορά σε «εισβολή» των εταιρειών Ιντρακόμ και Ζίμενς στις προμήθειες και τη διοίκηση του ΟΤΕ. Εδώ μιλά για «σύννομες διαδικασίες», «διαγωνισμούς», «αύξηση εσόδων-παραγωγικότητας» και άλλα σχετικά.

Ο υπογράφων θυμάται την κατάσταση στην οποία βρισκόταν παλαιότερα το δίκτυο του ΟΤΕ λόγω της τεράστιας καθυστέρησης στην ψηφιακοποίηση καθώς και όλες τις εκσυγχρονιστικές υποσχέσεις στη δεκαετία του ‘90 όπως και τις μάχες που δόθηκαν εντός και εκτός δικαστικών αιθουσών.

Ομως όλα τα παραπάνω κατέληξαν στο πανάκριβο «σήμερα». Θεμιτό είναι ο κ. Κόκκαλης να επιθυμεί μέσα στην ιστορική αυτή πορεία να βλέπει μόνο τη θετική συμβολή της εταιρείας του. Ενα δημοσιογραφικό σχόλιο, όμως, έστω και μικρό, «πρέπει να γνωρίζει» αυτά αλλά να λαμβάνει υπόψη και πολλά άλλα.

ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 21/12/2020

ΑΠΟΨΕΙΣ
Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός μας; Ποιους τουρίστες περιμένουμε;
Η επιλογή της μη διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, αντί για τη δυναμική έξοδο στην παγκόσμια τουριστική αγορά, οδηγεί τη νησιωτική χώρα σε αδιέξοδο. Τα μεγάλα και πιο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά...
Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός μας; Ποιους τουρίστες περιμένουμε;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Εργασία: 98 χρόνια και 2 μήνες πίσω
...Η κυβέρνηση αρνιόταν να παρέμβει για να εμποδίσει τη μονομερή μείωση των μεροκάματων έως και 50% που επέβαλαν οι εργοδότες. Εκλεινε τα μάτια στα λοκ άουτ. Προστάτευε τους απεργοσπάστες. Επιστράτευε απεργούς.
Εργασία: 98 χρόνια και 2 μήνες πίσω
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το… «τυράκι» στην εστίαση είναι ικανό από μόνο του, να αποτρέψει τα… λουκέτα;
Πότε θα παρθεί η πρωτοβουλία και επιπλέον ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, όπως πρωτοβουλία ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, που ένα χρόνο τώρα σωρεύουν οι επιχειρήσεις του κλάδου και όχι μόνο;
Το… «τυράκι» στην εστίαση είναι ικανό από μόνο του, να αποτρέψει τα… λουκέτα;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουν οι Έλληνες;
Αν δεν χαλαρώσουν τα κριτήρια οι Ευρωπαίοι, πάνω από τα μισά κονδύλια θα χαθούν ή θα μοιράζονται από το παράθυρο, όπως έγινε με το τρέχον δημοσιονομικό ΕΣΠΑ.
Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουν οι Έλληνες;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ενα Μνημόνιο αλλιώτικο από τα άλλα
Οι υπογραφές που θα μπουν στο «σχέδιο ανάκαμψης» θα το μετατρέψουν αυτόματα σε οικειοθελές Μνημόνιο, με αναγκαστικό και δεσμευτικό χαρακτήρα και για τις επόμενες κυβερνήσεις.
Ενα Μνημόνιο αλλιώτικο από τα άλλα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σε προφανή αμηχανία
Προστιθεμένης της διαβεβαιώσεως ότι «οι καταγγελίες της εφημερίδας (σ.σ. οι οποίες είναι του καταγγέλλοντος) είναι ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την Ελληνική Αστυνομία». Οθεν «Απαιτείται (από την...
Σε προφανή αμηχανία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας