Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή ασφαλισμένου προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση
Προς Αξιότιμο Yπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση
Ονομάζομαι Γιώργιος Ζουζούκης, είμαι 66 χρόνων και εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) αλλά και ως αυτοαπασχολούμενος ως σύμβουλος τουριστικών επιχειρήσεων.
Υπέβαλα τα δικαιολογητικά μου για σύνταξη γήρατος τον Νοέμβριο του 2017 (ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.1518691/17.11.2017) και παρότι φεύγει το 2020 σε λίγες ημέρες δεν υπάρχει στο θέμα αυτό καμία εξέλιξη.
Λόγω διαδοχικών ταμείων, ΙΚΑ ως μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα και ΟΑΕΕ ως αυτοαπασχολούμενος, δικαιολογείται κάποια καθυστέρηση από πλευράς των αρμοδίων φορέων, αλλά όχι και 3 χρόνια...
Τα δικαιολογητικά μου κατατέθηκαν στον ΕΦΚΑ Γλυφάδας όπου ανήκω στις 17.11.2017 και κατόπιν μεταφέρθηκε ο φάκελός μου στη Β' Περιφερειακή Διεύθυνση Νότιου Αττικής (Βενιζέλου και Ευριπίδου, Καλλιθέα) τον οποίο και ανέλαβε η κ. ... (το όνομά της είναι στη διάθεσή σας εάν το θεωρήσετε απαραίτητο).
Η εν λόγω υπάλληλος από τον περασμένο Ιούλιο και μετά κι ύστερα από πολλαπλές προσπάθειες επικοινωνίας, με αβάσιμες δικαιολογίες ως προς την καθυστέρηση, με απέτρεψε να προβώ σε αίτηση προσωρινής σύνταξης διαβεβαιώνοντάς με ότι η κύρια σύνταξή μου θα εκδοθεί το πολύ εντός 2μήνου.
Είμαστε στον Δεκέμβριο και δεν έχω λάβει ακόμη καμία σύνταξη, αλλά και στις προσπάθειές μου για μία εκ νέου επικοινωνία με την εν λόγω υπάλληλο, για να δω σε ποια φάση εξέλιξης βρίσκεται το αίτημά μου, δεν βρίσκω καμία ανταπόκριση.
Αραγε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος ορίζει τη ζωή μας και την αξιοπρεπή διαβίωσή μας χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε;
Στο διάγγελμά του ο κος Πρωθυπουργός, κατά τη 2η καραντίνα, ανέφερε ότι κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς φροντίδα, και όμως είμαι άνεργος λόγω covid και ναι, έχω μείνει χωρίς φροντίδα λόγω της γάγγραινας του Δημοσίου.
Αυτό που ζητώ είναι η σύνταξη την οποία δικαιούμαι μετά 37 χρόνια εργασιακού βίου.
Μπορείτε κύριε υπουργέ να μου δώσετε μια απάντηση για την αναλγησία του Δημοσίου;
Μπορείτε να μου προσφέρετε ασφάλεια και σιγουριά για τα επόμενα χρόνια που έρχονται, όταν ήδη περιμένω 3 χρόνια;
Διερωτήθηκε ποτέ κανείς πώς επιβιώνουμε οικονομικά;
Αυτή η ανήκουστη καθυστέρηση πόσα χρόνια ακόμη θα παιδεύει όλους τους δικαιούχους σύνταξης, οι οποίοι ως γνωστόν έχουν επί χρόνια καταβάλλει τις αντίστοιχες εισφορές στον κρατικό κορβανά;
Αναπάντητα ερωτήματα; Ομως κάποιος πρέπει να φιλοτιμηθεί και να δώσει μια απάντηση σχετικά με την οφειλή αυτή του κράτους σε τόσες χιλιάδες δικαιούχους.
Οι οφειλές μας σε οποιαδήποτε καθυστέρηση καθίστανται έντοκες, οι οφειλές του κράτους;
Με εκτίμηση
Γ.Ζ.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας