• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 5.8°C / 9.0°C
  2 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.3°C / 7.6°C
  4 BF
  43%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.0°C / 11.2°C
  3 BF
  56%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  3 BF
  41%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  5°C 3.7°C / 7.0°C
  1 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  0°C 0.4°C / 1.3°C
  3 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.9°C / 10.6°C
  2 BF
  60%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.8°C
  5 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 0.9°C / 6.9°C
  3 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 10.7°C
  4 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.6°C / 8.6°C
  5 BF
  45%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  3 BF
  68%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  5°C 1.5°C / 6.6°C
  2 BF
  43%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 1.5°C / 6.7°C
  1 BF
  71%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 6.8°C / 9.9°C
  4 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.1°C / 9.2°C
  3 BF
  52%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 3.3°C / 7.1°C
  3 BF
  30%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  6°C 3.7°C / 7.7°C
  3 BF
  40%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  1°C 0.8°C / 0.8°C
  2 BF
  69%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

 • A-
 • A+

Στις Βρυξέλλες, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 14-10-2020, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, βραβεύτηκαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι κατέθεσαν στην Ελλάδα για την υπόθεση Novartis.

Στην Ευρώπη οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος βραβεύονται. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του πλανήτη αναγνωρίζεται η συμβολή τους στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Στη σημερινή Ελλάδα, τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους», λοιδορούνται και απειλούνται με διώξεις και… γδάρσιμο από κυβερνητικά στελέχη.

Στις 30-9-2020 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύθηκε μια ενδιαφέρουσα είδηση: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο έκρινε παραδεκτές ως βάσιμες τις προσφυγές της Ελληνίδας εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς. Οι προσφυγές της εισαγγελέως αφορούν την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς της, το οποίο παραβιάσθηκε βάναυσα από υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς και από τον τρόπο που ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της.

Του δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα των αλλοδαπών εφημερίδων «New York Times» και «Times of Israel» και της ημεδαπής εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με τα οποία ο Ισραηλινός Αβιράμ Αζαρί έχει συλληφθεί και κρατείται σε φυλακή των ΗΠΑ για παράνομες παρακολουθήσεις, υποκλοπές και κατασκοπία σε βάρος πολιτικών, εφημερίδων, εταιρειών κ.λπ.

Εντελώς συμπτωματικά, οι παράνομες πράξεις του έχουν τελεσθεί και στην Ελλάδα.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Ισραηλινός κακοποιός έχει πραγματοποιήσει υποκλοπές σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας, συνεργατών της, δημοσιογράφων της και δικηγόρων της.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη δράση του Ισραηλινού υποκλοπέα σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας έχει σχέση με τις έρευνές της για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη δράση του Ισραηλινού κακοποιού πραγματοποιείται ή διευκολύνεται με εταιρείες στον Παναμά και στην Κύπρο.

Εντελώς συμπτωματικά, ο επίσης Ισραηλινός Σάμπυ Μιωνή, με την ανοχή και τη διευκόλυνση της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, επιχείρησε να μετατρέψει τα μεγάλα σκάνδαλα φοροδιαφυγής της Λίστας Λαγκάρντ και των Panama Papers σε σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, της Τουλουπάκη και άλλων έντιμων Εισαγγελέων. Σε όλο τον πλανήτη, σκάνδαλα. Στην Ελλάδα, σκευωρίες. Οπως ακριβώς και η υπόθεση Novartis.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Μιωνή, εκτός από τους τερατώδεις και ψευδείς ισχυρισμούς του, οι οποίοι δεν αντέχουν στη στοιχειώδη λογική, επικαλέσθηκε και την ύπαρξη εννέα παράνομων κασετών με υποκλαπείσες συνομιλίες.

Εντελώς συμπτωματικά, ο Μιωνή εμφάνισε, παρέδωσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής και στη συνέχεια δημοσιοποίησε μία από τις εννέα κασέτες, η οποία περιείχε παράνομη καταγραφή συνομιλίας του με τον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

Εντελώς συμπτωματικά, η παράνομη καταγραφή της συνομιλίας έγινε στην Κύπρο.

Εντελώς συμπτωματικά, πάλι στην Κύπρο, κάποιοι παράνομα παρακολουθούσαν και φωτογράφησαν τον Νίκο Παππά μαζί με Κύπριο δικηγόρο.

Εντελώς συμπτωματικά, η φωτογραφία αυτή στη συνέχεια εμφανίσθηκε ως δήθεν στοιχείο ενός ακόμη δήθεν σκανδάλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εντελώς συμπτωματικά, όπως αποδείχθηκε και από την ιδιωτική πραγματογνωμοσύνη του ίδιου του Μιωνή, η παράνομη κασέτα του είχε υποστεί κοπτοραπτική.

Εντελώς συμπτωματικά, η κοπτοραπτική αλλοίωνε το περιεχόμενο της υποκλαπείσας συνομιλίας προκειμένου να εμφανισθεί ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε ιδιοτελή κίνητρα και ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είχε στοχοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά. Αποδείχθηκε όμως από το πλήρες κείμενο της συνομιλίας ότι ο Παπαγγελόπουλος είναι άτεγκτος και στις παρανομίες του Μιωνή, ο οποίος οργισμένος δηλώνει «Ο Παπαγγελόπουλος μας γράφει όλους στα…». Αποδείχθηκε επίσης από το πλήρες κείμενο της συνομιλίας ότι ο Μιωνή με μεγάλη μαεστρία αναφέρεται στην κ. Γκραμπόφσκι, εκφράζει αμφιβολίες για το σύννομο των ενεργειών της και προσπαθεί να παγιδεύσει και να παρασύρει τον κ. Παππά να εκφρασθεί εναντίον της.

Εντελώς συμπτωματικά, η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής κάλεσε αντισυνταγματικά και παράνομα τον Μιωνή να καταθέσει και να προσκομίσει την κασέτα με την υποκλαπείσα συνομιλία. Η Προκαταρκτική Επιτροπή είχε συγκροτηθεί και ερευνούσε δήθεν ποινικές ευθύνες μου μόνο για το σκάνδαλο Novartis. Οπως προκύπτει από τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, οι καταθέσεις του Μιωνή και άλλων σε «διατεταγμένη υπηρεσία» μαρτύρων για άλλες άσχετες με τη Novartis υποθέσεις, χωρίς προηγουμένως η Ολομέλεια της Βουλής να έχει διευρύνει το σε βάρος μου κατηγορητήριο, είναι παράνομες και άκυρες.

Εντελώς συμπτωματικά, το σε βάρος μου κατηγορητήριο διευρύνθηκε μετά την παράνομη και άκυρη κατάθεση του Μιωνή στην οποία βασίσθηκε.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης, μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, πολύ πριν από τη διεύρυνση του σε βάρος μου κατηγορητηρίου και την κατάθεση του Μιωνή, γνώριζε την ύπαρξη της κασέτας και την είχε προαναγγείλει.

Οταν, δε, τον κατήγγειλα ευθέως ως συμμέτοχο της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσπαθεί να με ενοχοποιήσει για να ξεπλύνει τα σκάνδαλα της Novartis, της Λίστας Λαγκάρντ, των Panama Papers κ.λπ., έντρομος ψέλλισε ότι η πείρα του ως δικηγόρου και οι νομικές του γνώσεις τού επέτρεψαν να προβλέψει την αντισυνταγματική και παράνομη κατάθεση του Μιωνή και την ύπαρξη της παράνομης κασέτας του.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης, μολονότι τον προκάλεσα επανειλημμένως, κράτησε ως εφτασφράγιστο μυστικό με ποιο τρόπο η πείρα του και οι νομικές του γνώσεις, και με ποια στοιχεία, τον οδήγησαν στις επιτυχείς και ακριβείς προβλέψεις του για την εμφάνιση του Μιωνή και το περιεχόμενο της κασέτας του. Ο κ. Πλεύρης, αργά ή γρήγορα, θα υποχρεωθεί να απαντήσει εάν διαθέτει το θείο χάρισμα της ενόρασης ή έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση των λευκών κολάρων που με έχει στοχοποιήσει.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Πλεύρης είναι και δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά. Δεν γνωρίζω επίσης εάν οι σχέσεις του με τον κ. Σαμαρά τον βοήθησαν στις επιτυχείς προβλέψεις του για τον Μιωνή και την κασέτα του.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός φίλος και συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι γνωρίζει και εγγυάται τη γνησιότητα και την εγκυρότητα των στοιχείων της κασέτας του Μιωνή.

Εντελώς συμπτωματικά, στην παράνομη κασέτα του Μιωνή υπάρχουν αναφορές σε γεγονότα και πληροφορίες, η ανακοίνωση ή διάδοση των οποίων δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο προσβολής της αμυντικής ικανότητας, των διεθνών σχέσεων ή των οικονομικών συμφερόντων του ελληνικού κράτους. Ο Μιωνή κατέγραψε παράνομα αλλά και ανήθικα τη συνομιλία του με το Νίκο Παπά, στον οποίο παρίστανε τον φίλο. Από την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας αυτής έγιναν γνωστές σε ευρύτατο κύκλο προσώπων οι σχέσεις και οι επαφές του Ισραηλινού πρωθυπουργού –του Ντίντι, όπως τον αποκαλεί ο Μιωνή– με τον τότε Ελληνα πρωθυπουργό και η βοήθεια και οι διευκολύνσεις που εξασφάλισε η Ελλάδα. Επίσης στην κασέτα καταγράφονται τα παράνομα και θρασύτατα αιτήματα του Μιωνή προς τον κ. Παππά.

Ο Μιωνή όχι μόνο ζητά από τον κ. Παππά να υπάρξει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να ευνοηθεί στις υποθέσεις του, αλλά επιπλέον προσπαθεί να πληροφορηθεί τα ονόματα των πρακτόρων του FBI που ερευνούν τις υποθέσεις του προκειμένου να εξουδετερώσει τις έρευνές τους. Φυσικά ο κ. Παππάς δεν ενέδωσε σε κανένα από τα παράνομα αιτήματα του Μιωνή.

Εντελώς συμπτωματικά, τα μέλη της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής και ο πρόεδρός της, κ. Μπούγας, συνειδητά αγνόησαν τον κίνδυνο για τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη, και τις περαιτέρω επικίνδυνες και βλαπτικές συνέπειες για την αμυντική ικανότητα και τα οικονομικά συμφέροντα της πατρίδας μας. Στη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων ετών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και στην τεράστια απειλή της εθνικής μας κυριαρχίας, η απευκταία διατάραξη των διεθνών σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη δεν χρειάζεται να αναλυθεί περισσότερο. Για την πολύ μεγάλη ζημία που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της παράνομης κασέτας του Μιωνή δεν ευθύνεται μόνο αυτός.

Εντελώς συμπτωματικά, ο κ. Μπούγας και τα μέλη της πλειοψηφίας της Προκαταρκτικής Επιτροπής αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους.

Εντελώς συμπτωματικά, επέτρεψαν στον κ. Μιωνή να καταθέσει και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί η παράνομη κασέτα του και έθεσαν σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα με την προσδοκία ότι θα προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος μου.

Εντελώς συμπτωματικά, αρνήθηκαν να πράξουν το καθήκον τους προκειμένου να διωχθεί ποινικά ο Μιωνή για τις αυταπόδεικτες αξιόποινες πράξεις του (κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, άρθρα 146 και 148 Π.Κ.), μολονότι τους το επεσήμανα κατ’ επανάληψη στην πολυήμερη, εξοντωτική κατάθεσή μου ενώπιόν τους.

ΥΓ.: Αν ζούσε σήμερα στην Ελλάδα ο επικίνδυνος κακοποιός, ο γνωστός αρχιμαφιόζος, Αλ Καπόνε, θα ήταν πολύ υπερήφανος για τους σημερινούς μα- φιόζους, τους εγκληματίες του λευκού κολάρου. Στην αγαπημένη του, δε, φράση «Μία σύμπτωση είναι τυχαίο γεγονός, δύο συμπτώσεις είναι σκευωρία» θα προσέθετε: «Τόσες πολλές συμπτώσεις είναι πολύ μεγάλη σκευωρία, είναι η τέλεια πολιτική απάτη».

 *πρώην υπουργός

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι πολιτικές πλευρές της προανακριτικής
Oλη η ιστορία της εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από πρόταση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μεγαλύτερη πολιτική σημασία προφανώς έχει ο χειρισμός του θέματος από την πλευρά της Ν.Δ.
Οι πολιτικές πλευρές της προανακριτικής
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (ξανά)
Στο σκάνδαλο Novartis, δεν μπορεί η κυβέρνηση να εισέλθει στη διαμάχη με τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις με σημαία τη δική της ηθική, αντιδιαστέλλοντάς την στην ηθική του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου. Η...
Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς (ξανά)
ΑΠΟΨΕΙΣ
Διακυβέρνηση Μητσοτάκη, Ανεξάρτητες Αρχές, κομματικοποίηση του κράτους
H κυβέρνηση επί δύο χρόνια επιδίδεται σε μία διαρκή και απροκάλυπτη προσπάθεια υποβάθμισης, ελέγχου και χειραγώγησης των Ανεξάρτητων Αρχών.
Διακυβέρνηση Μητσοτάκη, Ανεξάρτητες Αρχές, κομματικοποίηση του κράτους
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ο Αρειος Πάγος ακούει;
Oι πρόσφατες διώξεις των στελεχών της Novartis στην Ελλάδα, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, είναι δικογραφία που είχε ολοκληρώσει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.
Ο Αρειος Πάγος ακούει;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Υπόθεση Novartis: Και νέος σκευωρός προστίθεται το... ΝΣΚ!!!
Μια σημαντική παρέμβαση του Σπύρου Λάππα, δικηγόρου και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος των δύο σχετικών με την υπόθεση προανακριτικών επιτροπών της Βουλής. Βασικός συντάκτης του πρώτου πορίσματος (επί κυβέρνησης...
Υπόθεση Novartis: Και νέος σκευωρός προστίθεται το... ΝΣΚ!!!
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Από την Κόλαση στον Παράδεισο
Από το 2015 και για περίπου πέντε χρόνια ζήσαμε σε μια Κόλαση, αλλά ευτυχώς τον Ιούλιο του 2019 αποκαταστάθηκαν η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Οπότε, πάμε σαν άλλοτε για νέες μεγάλες επιτυχίες, χωρίς...
Από την Κόλαση στον Παράδεισο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας