• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 2.5°C / 5.2°C
  3 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C -2.1°C / 2.3°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 4.8°C / 6.0°C
  5 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  2 BF
  47%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.2°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -3.0°C / -0.2°C
  1 BF
  56%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -7°C -6.6°C / -3.8°C
  3 BF
  58%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  2 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.1°C / 7.8°C
  4 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 3.9°C
  4 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 7.4°C
  5 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 1.8°C / 3.7°C
  4 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  2°C 0.6°C / 1.9°C
  4 BF
  55%
 • Λαμία
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C -0.5°C / 1.7°C
  1 BF
  82%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  3 BF
  42%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.0°C / 4.2°C
  3 BF
  91%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  1°C -4.7°C / 1.0°C
  2 BF
  48%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -3.3°C / 0.5°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -3°C -3.4°C / -3.4°C
  1 BF
  65%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εν συντομία

 • A-
 • A+

ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σημαίνει δραστική αύξηση του πολυετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και άμεση έκδοση ομολόγων ανασυγκρότησης, με εγγυήσεις της Κομισιόν, ώστε να μην προστεθεί επιπλέον χρέος στις χώρες που είναι ήδη επιβαρυμένες». Αυτό τόνισε σε διαδικτυακή συνέντευξη χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της σημερινής συνόδου κορυφής. Εκανε έκκληση στους ηγέτες των κρατών-μελών να δουν με ανοιχτό μυαλό και φιλόδοξο τρόπο τη δημιουργία του «Ταμείου Ανασυγκρότησης» μέσω του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.


ΓΑΛΛΙΑ: Ενας στους δύο εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, συνολικά 10,2 εκατομμύρια μισθωτοί, βρίσκεται σε καθεστώς «αναστολής» ή μερικής ανεργίας, στη Γαλλία, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Εργασίας Μιριέλ Πενικό. Βάσει της έκτακτης ρύθμισης που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, οι μισθωτοί αυτοί επιδοτούνται στο 84% του καθαρού μισθού τους. Οι μισθωτοί σε αναστολή αντιστοιχούν σε 820.000 επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Συνολικά, το γαλλικό κράτος για την επιδότηση των μισθών των εργαζομένων και για τις εγγυήσεις δανείων σε επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την πανδημία δαπάνησε περίπου 300 δισ. ευρώ.


ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί το 66% των εργαζομένων στην πλειονότητα των επιχειρήσεων και στη Βρετανία. Οι διαθεσιμότητες μισθωτών έχουν επεκταθεί στο 71% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών επιμελητηρίων. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τζόνσον μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινώσει πρόγραμμα στήριξης σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο λιανικό εμπόριο για δύο χρόνια στη Γερμανία προτείνει ο οικονομολόγος και πρώην μέλος της επιτροπής «σοφών» Πέτερ Μπόφινγκερ. Ο Μπόφινγκερ επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης για προσωρινή μείωση του ΦΠΑ προκειμένου να ανακουφιστούν οι επιχειρήσεις της εστίασης από το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας και επαυξάνει υποστηρίζοντας ότι «τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ θα πρέπει να ωφεληθούν από τη μείωση του ΦΠΑ από 19% σε 7% για δύο χρόνια».


CRETA FARMS: Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού την απόκτηση της Creta Farms από την Impala Hellas, του ομίλου Bella. Η Impala αποκτά το ενεργητικό και παθητικό της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα. Η συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης 4 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, από τα οποία η Impala Hellas έχει ήδη εκταμιεύσει τα 2 εκατ. που της αναλογούν, ενώ τα υπόλοιπα 2 εκατ. αναμένεται να εκταμιεύσουν σύντομα οι πιστώτριες τράπεζες. Μόλις αρθούν οι περιορισμοί στη λειτουργία των δικαστηρίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η συζήτηση της υπαγωγής της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα.


ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ: Αιφνιδιαστικούς ελέγχους στον κλάδο τροφίμων πραγματοποίησαν χθες κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη συνδρομή Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη τη χώρα. Οι έλεγχοι είχαν έμφαση σε επιχειρήσεις και ενώσεις επιχειρήσεων των εσπεριδοειδών, έπειτα από δημοσιεύματα και καταγγελίες για εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών και τεχνητό περιορισμό της διάθεσής τους.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Από την πανδημία στην παν-κερδία;
Η ευρωπαϊκή οικονομία γνωρίζει περίοδο ανέλεγκτων αυξήσεων τιμών πρώτων υλών, υπηρεσιών και σειράς προϊόντων, που ωθούν τον δείκτη του πληθωρισμού σε λίαν υψηλά επίπεδα.
Από την πανδημία στην παν-κερδία;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το Βασικό Εισόδημα στην πράξη
Μια ανάλυση αποτελεσμάτων του προγράμματος «Βασικό Εισόδημα Νεολαίας» σε 175.000 άτομα κάθε χρόνο μέχρι το 2022 στην Γκιεόνγκ της Ν. Κορέας έδειξε αύξηση ωρών εργασίας, αύξηση δαπανών εκπαίδευσης και...
Το Βασικό Εισόδημα στην πράξη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουν οι Έλληνες;
Αν δεν χαλαρώσουν τα κριτήρια οι Ευρωπαίοι, πάνω από τα μισά κονδύλια θα χαθούν ή θα μοιράζονται από το παράθυρο, όπως έγινε με το τρέχον δημοσιονομικό ΕΣΠΑ.
Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουν οι Έλληνες;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ενα Μνημόνιο αλλιώτικο από τα άλλα
Οι υπογραφές που θα μπουν στο «σχέδιο ανάκαμψης» θα το μετατρέψουν αυτόματα σε οικειοθελές Μνημόνιο, με αναγκαστικό και δεσμευτικό χαρακτήρα και για τις επόμενες κυβερνήσεις.
Ενα Μνημόνιο αλλιώτικο από τα άλλα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας