Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η μυρωδιά του κρέατος
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η μυρωδιά του κρέατος

  • A-
  • A+

Η Νέα Γλώσσα, που επιδείκνυε τα οπίσθιά της στη λογική, την αισθητική και τη Δημοκρατία, ξυλοκοπούσε τον κ. Μπουτάρη, αμαύρωνε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος, πολιορκούσε δημοκρατικά εκλεγμένους υπουργούς και βουλευτές μέσα στα σπίτια τους, απειλώντας τους ίδιους και τα παιδιά τους, που είχε την ανοχή όλων των «αντι-ΣΥΡΙΖΑ φίλων» και βαφτίστηκε γενικώς και αορίστως «ακτιβισμός», είναι πια εδώ και είναι κράτος! Για την ακρίβεια, είναι TO κράτος!

Η Νέα Γλώσσα της κρατικής απανθρωπιάς και του μίσους βάζει στο στόχαστρο το πιο ζωντανό, το πιο παραγωγικό, το πιο δημιουργικό, το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας! Νέους, φοιτητές, εργαζομένους, γυναίκες, μειονότητες, ΑμεΑ, πρόσφυγες, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ κ.λπ.! Και δεν διστάζει να το διασύρει, να το συκοφαντεί, να το κακοποιεί με διάφορους τρόπους σωματικά, ψυχολογικά, στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης ακόμα! Η πιο τρομακτική όψη του χατζιδακικού τέρατος -παρά τις προ 30ετίας προειδοποιήσεις του μεγάλου δασκάλου!- είναι εδώ!

Η Νέα Γλώσσα μπορεί να ουρλιάζει πως η Μακεδονία είναι ελληνική και ταυτόχρονα να αδιαφορεί για την τύχη των αρχαιοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Η Νέα Γλώσσα μπορεί να καταδικάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «προδοτική», αλλά ταυτόχρονα να ομνύει πως θα την τηρήσει και θα την τιμήσει. Η Νέα Γλώσσα μπορεί να βαφτίζει τον κ. Χρυσοχοΐδη «υπερκομματικό» υπουργό, την άγρια καταστολή «νόμο και τάξη», την επαναλαμβανόμενη καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων «κανονικότητα» και με μεγάλη επιδεξιότητα να μετατρέπει τον φταίχτη σε θύμα. Αυτός που δέρνει, κακοποιεί, εξευτελίζει, καταστέλλει και μερικές φορές πυροβολεί, έχει δίκιο σε κάθε περίπτωση - είτε με «δεμένα» είτε με «λυμένα» τα χέρια!

Η Νέα Γλώσσα «διδάσκεται» -με επιτυχία δυστυχώς!- από την πλειονότητα των ΜΜΕ. Κάθε απόπειρα να υπερασπιστεί κανείς το αυτονόητο πέφτει στο κενό. Οι ειδήσεις παραποιούνται όταν δεν αποκρύπτονται, οι δημοσιογράφοι μετατρέπονται σε ανακριτές, δικαστές και εισαγγελείς, το μείζον γίνεται έλασσον και η προσπάθεια να μην ακουστεί η αντίθετη άποψη στέφεται -κατά κανόνα- με απόλυτη επιτυχία. Ετσι, στην περίπτωση του κ. Ινδαρέ και της οικογένειάς του π.χ., ο πολίτης που ενημερώνεται αποκλειστικά από τα ΜΜΕ -ελαχίστων εξαιρουμένων- είναι σχεδόν βέβαιος πως ο σκηνοθέτης είναι αριστερός, τα παιδιά του «μπαχαλάκηδες» και μέλη της κατάληψης, οι αστυνομικοί απειλήθηκαν από διάφορα τρομερά όπλα και «να δεις που με την έρευνα θα αποκαλυφθούν κι άλλα»!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως το ένδοξο κίνημα του «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» τηρεί σιγήν ιχθύος! Ή το έχουν «φιμώσει» η κανονικότητα και η αριστεία ή από το «απ’ όπου» εξαιρούνται τα όργανα της τάξης! Αντιθέτως πληθαίνουν οι απόψεις για «νόμιμη αστυνομική βία», «συνταγματικά κατοχυρωμένη αστυνομική βία», «επιβεβλημένη αστυνομική βία». Πάντα αστυνομική και πάντα βία. Αναμενόμενο.

Προφανώς, η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τόσο κεντροδεξιά όσο νομίζει, καθώς το ακραία δεξιό περιβάλλον του κ. Σαμαρά και η «καλή Χ.Α.» έχουν το πάνω χέρι στον τομέα «νόμος και τάξη». Και ξέρουμε πώς την εννοούν οι συγκεκριμένοι. Τα τσεκούρια και οι αφιερώσεις του Παττακού δεν είναι παρελθόν, «που δεν ενδιαφέρει τον 17χρονο», είναι ιδεολογία και έχει όνομα. Και πολιτικές.

Λέγεται πως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ίδιοι κι ότι η αστυνομία έχει 50.000 αστυνομικούς και είναι λάθος να ενοχοποιούνται όλοι για «μια μικρή μειοψηφία ασυνείδητων». Το ακούω με ενδιαφέρον. Αλλά μόνο εγώ θυμάμαι δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία σε εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν αστυνομικοί στις εκλογές του ‘12 και του ‘15, τα ποσοστά της Χ.Α. ξεπερνούσαν το 40%; Και γιατί αυτοί που «δεν είναι ίδιοι» δεν αντιδρούν; Τους εκφράζουν οι (άθλιες) τοποθετήσεις των συνδικαλιστών τους, με αφορμή την έκρηξη της βίας και της καταστολής όπου εμπλέκονται συνάδελφοί τους; Ή μήπως φοβούνται; Και τι;

Δικό μας καθήκον; Και μόνο που αναρωτιόμαστε έχουμε χάσει ήδη τρεις φορές το τρένο. Καλές οι συνεδριακές, προσυνεδριακές, μετασυνεδριακές ομφαλοσκοπήσεις. Αλλά ο μόνος δρόμος είναι ο Δρόμος - πάντα αυτό ήταν! Αντίσταση και με τα σώματά μας! Εκεί «θα μετρηθούν τα ποσοστά μας»! Τα ποσοστά της Δημοκρατίας δηλαδή. Γιατί έχουν βαλθεί -και δεν το κρύβουν!- να μας διαλύσουν, να μας αφανίσουν όλους! Δημοκράτες, κομμουνιστές, αριστερούς, οικολόγους, αναρχικούς.

Τέλος, τα τελευταία περιστατικά καταστολής με θύματα ΑμεΑ και «φιλήσυχους πολίτες» είναι η ατράνταχτη απόδειξη πως κανένας δεν γλιτώνει και κανένας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν ανεξέλεγκτα «ο νόμος και η τάξη» βηματίζουν στην πόλη, σπάζουν πόρτες και κεφάλια, παραβιάζουν άσυλα. Το έχει πει κι ο νομπελίστας Ελύτης τέλεια! «Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο κρέας μυρίζει».

Μυρίζει. Τι να προσθέσει κανείς;

*Ηθοποιός, πρώην βουλευτίνα Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ
Δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί
Οσο κυλούν οι μέρες τόσο πιο πιεστικό προβάλλει το ερώτημα: Πότε ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει να εφαρμόζει το περιεχόμενο της ατζέντας που έχει σε κάποιο συρτάρι του γραφείου του στο Μαξίμου;
Δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ανασφάλεια και πώς να την εργαλειοποιήσετε
Tα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα καταδεικνύουν τη μεγάλη απάτη που στήθηκε από στελέχη της Ν.Δ. και από τη «δημοσιογραφική» προπαγάνδα με μοναδικό σκοπό να τρομάξει τον κόσμο.
Η ανασφάλεια και πώς να την εργαλειοποιήσετε
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Μίσος, βία και προπαγάνδα
Εξαλλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι μιντιακοί υπασπιστές του για τη φοβερή και ακραία ενέργεια του «Ρουβίκωνα», μέλη του οποίου πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας. Το σχεδόν...
Μίσος, βία και προπαγάνδα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κορονοϊός και νεοφιλελευθερισμός
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκμεταλλευόμενη τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και την αρχική αίγλη που της προσέδωσε η σχετικά έγκαιρη λήψη των μέτρων καραντίνας, αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε σοβαρά μέτρα στήριξης...
Κορονοϊός και νεοφιλελευθερισμός
ΑΠΟΨΕΙΣ
Πολιτικές ταυτότητας και κυβερνητικός αυταρχισμός
Η κυβερνητική στρατηγική της εντεινόμενης αυταρχικότητας μπορεί να ανακοπεί από την ανάπτυξη κοινωνικών δυνάμεων που θα αναδείξουν πάλι την οικονομία ως το πρωταρχικό πεδίο πολιτικού ανταγωνισμού.
Πολιτικές ταυτότητας και κυβερνητικός αυταρχισμός
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η «βιαιότητα δεν είναι φυσικά το μοναδικό μέσο του κράτους»…
Στην παρούσα Βουλή ο πρωθυπουργός δεν ήταν ο πρώτος που μίλησε για τη «νόμιμη άσκηση βίας», όταν για το ίδιο θέμα υπουργοί και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος επικαλέσθηκαν τον Βέμπερ, με τη μνεία απλώς του...
Η «βιαιότητα δεν είναι φυσικά το μοναδικό μέσο του κράτους»…

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας