Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η ασυνέχεια στην Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ σε βάρος της εθνικής ασφάλειας!
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ασυνέχεια στην Αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ σε βάρος της εθνικής ασφάλειας!

  • A-
  • A+
Εάν διαχειρίζεσαι θέματα ασφάλειας με ψέματα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθείς και να διασυρθείς στο αμέσως επόμενο 24ωρο, αφού η εξέλιξη των γεγονότων θα το κάνει αυτόματα

Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις φρόντισαν να καρατομήσουν ικανούς αξιωματικούς στην Αντιτρομοκρατική αλλά και στην ΕΥΠ, δίχως να αντιλαμβάνονται το κακό που θα προκαλούσαν.

Το ίδιο έκανε και η σημερινή κυβέρνηση μόλις ανέλαβε. Αλλαξε μέχρι και τον νόμο προκειμένου να τοποθετήσει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ άτομο που εκείνη επιθυμούσε, δίχως να ενδιαφέρεται καν εάν πληροί έστω και τις στοιχειώδεις γνώσεις σε θέματα ασφαλείας και πληροφοριών, γνώσεις που θα διασφαλίζουν την εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας.

Οπως φαίνεται επί σειρά ετών οι πολιτικοί αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημαντικότητα του έργου των δύο αυτών υπηρεσιών και αρκούνται να τοποθετούν σε θέσεις-κλειδιά άτομα μη ικανά να φέρουν εις πέρας σημαντικές υποθέσεις, αφού τους λείπει η συνέχεια και σε άλλες περιπτώσεις η ικανότητα και οι γνώσεις.

Η απώλεια οπλισμού και πυρομαχικών από τη βάση του Ναυτικού στη Λέρο, δεν είναι μια απλή υπόθεση, όπως την παρουσιάζουν. Η κυβέρνηση, και λογικά, προσπαθεί να υποβαθμίσει το συμβάν και θέλει να κλείσει η υπόθεση, η οποία όμως δεν θα κλείσει εάν δεν βρεθούν τα όπλα και πυρομαχικά.

Στην προσπάθειά της αυτή, οι αξιωματούχοι, που η ίδια η κυβέρνηση τους επέλεξε, παραπληροφορούν τον υπουργό και τροφοδοτούν με «διαρροές» δημοσιογράφους, οι οποίοι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, δίχως να προβληματίζονται εάν θα εκτεθούν. Οταν οι δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν ότι τα σενάρια που τους δίνουν να δημοσιεύσουν δεν είναι τίποτα άλλο από σενάρια φαντασίας, τα απέδωσαν στη διαμάχη μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και ΓΕΝ και έτσι πίστεψαν πως καλύφθηκαν.

Εάν διαχειρίζεσαι θέματα ασφάλειας με ψέματα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθείς και να διασυρθείς στο αμέσως επόμενο 24ωρο, αφού η εξέλιξη των γεγονότων θα το κάνει αυτόματα. Και η αλήθεια είναι πως η υπόθεση αυτή απαιτεί σοβαρότητα, που επέδειξε μόνον ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Αποστολάκης, με τη δήλωσή του ότι «δεν αλλάζει τίποτα αν έγινε επί υπουργίας μου, το θέμα είναι τι και πώς έγινε» και συνέχισε: «Το πολεμικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ή πολεμικές ενέργειες».

Η υπόθεση της Λέρου έχει πολλά κοινά με την υπόθεση αφαίρεσης οπλισμού στο Συκούριο το 1989. Και εκεί οι κλειδαριές ήταν άθικτες και η είσοδος είχε γίνει από την οροφή. Και εκεί αφαιρέθηκαν ρουκέτες, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν, επί σειρά 7 και πλέον ετών, από τρομοκρατικές οργανώσεις.

Και αναφέρομαι σε τρομοκρατικές οργανώσεις και όχι τη «17 Νοέμβρη», επειδή η επίθεση με ρουκέτα στο ξενοδοχείο «Πεντελικόν», στις 31 Μαρτίου 1991, δεν αναλήφθηκε ποτέ από τη «17 Νοέμβρη» https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/ta–xtypimata–tis–17–noembri–no–59–63/, και όμως έγινε με πυρομαχικά που είχαν κλαπεί από το Συκούριο.

Αυτό το τελευταίο πρέπει να προβληματίσει την παρούσα κυβέρνηση (έχουν ήδη προβληματιστεί όσοι γνωρίζουν) και όσους επιλέγουν και επιμένουν να τοποθετούν σε θέσεις-κλειδιά, όπως του διοικητή της Αντιτρομοκρατικής και του διοικητή της ΕΥΠ, άτομα με μοναδικό κριτήριο την κομματική ταυτότητα.

Και λέω πως πρέπει να προβληματιστεί η κυβέρνηση γιατί τα όπλα και πυρομαχικά που κλάπηκαν ίσως έχουν πρώτο στόχο κυβερνητικά στελέχη. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας απαιτεί γνώσεις, σοβαρότητα, μεθοδικότητα και εμπειρία. Η πατρίδα μας, απλοί πολίτες όπως η οικογένεια Αξαρλιάν, δικαστικοί, αλλά και πολιτικές οικογένειες, έχουν πληρώσει με αίμα την επιπολαιότητα της επιλογής λάθος ανθρώπων σε λάθος θέσεις.

Η παραπληροφόρηση μπορεί να καθησυχάζει τον λαό, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να καθησυχάζει όσους έχουν λόγο να ανησυχούν.

Και αυτοί γνωρίζουν.

* Πιστοποιημένος (I.A.C.S.P.) ιδιώτης εμπειρογνώμονας σε θέματα συλλογής και ανάλυσης πληροφοριών τρομοκρατίας

ΑΠΟΨΕΙΣ
Υφυπουργός ή κομματάρχης;
Τα ανύπαρκτα πτυχία και οι αυτοδιαψευδόμενες δηλώσεις του εκλεκτού του κ. Μητσοτάκη έχουν ήδη γελοιοποιήσει τους ύμνους στην αριστεία και τις υποσχέσεις για επιβολή της αξιοκρατίας.
Υφυπουργός ή κομματάρχης;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Όχι ψυχιατρικά πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας ιδιωτικών αστυνομικών
Να μη χορηγούν πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας σε ιδιώτες αστυνομικούς που προωθεί η κυβέρνηση, ως βήμα προς την ιδιωτικοποίηση και των σωμάτων ασφαλείας, καλεί τους ψυχιάτρους η Πρωτοβουλία για ένα...
Όχι ψυχιατρικά πιστοποιητικά για άδεια οπλοφορίας ιδιωτικών αστυνομικών
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ιδιοτελείς και ερασιτέχνες
Θορυβημένη η κυβέρνηση από την έξαρση της πανδημίας επιστράτευσε τον καθηγητή Τσιόδρα μπας και συνετιστούν οι πολίτες που παραβιάζουν τα μέτρα...
Ιδιοτελείς και ερασιτέχνες
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μάτι-Αθήνα, με το ΚΤΕΛ, στις μέρες του κορονοϊού και της αριστείας
Ποιος ενδιαφέρεται αν οι άνθρωποι σαν σαρδέλες παραδίδονται στον... ιό; Αν ήθελαν να είναι προφυλαγμένοι ας πήγαιναν με το ΙΧ, με ταξί, με μηχανάκι, με ποδήλατο, με τα... πόδια.
Μάτι-Αθήνα, με το ΚΤΕΛ, στις μέρες του κορονοϊού και της αριστείας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Περί Δικαιοσύνης και άλλων δαιμονίων
Είναι αυτή η εικόνα ευρωπαϊκού κράτους δικαίου; Και είναι τόσο χαμένοι οι κυβερνώντες στον υπέροχο κόσμο της εικονικής τους πραγματικότητας, ώστε αδυνατούν να αντιληφθούν πως η κατάσταση αυτή είναι θέμα χρόνου...
Περί Δικαιοσύνης και άλλων δαιμονίων
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δεν μας τα λένε καλά οι «σύμμαχοι»
Την ώρα που οι ισορροπίες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο παραμένουν λεπτές και η διπλωματική σκακιέρα έχει πάρει «φωτιά» οι τοποθετήσεις βασικών συμμάχων της Ελλάδας έρχονται να δημιουργήσουν νέο πονοκέφαλο και...
Δεν μας τα λένε καλά οι «σύμμαχοι»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας