Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δίνει τα ρέστα της για να επιβάλει την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα

Εντάση στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ δίνει τα ρέστα της για να επιβάλει την εργοδοσία μέσα στα συνδικάτα

  • A-
  • A+

Η απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αυτή την περίοδο παίζει τα ρέστα της και προσπαθεί με μαφιόζικες μεθόδους να επιβάλει με τη βία την παρουσία εργοδοτών νόθων αντιπροσώπων μέσα στα συνδικάτα και στη λειτουργία τους, ακόμη και στο ίδιο το συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Είναι γνωστό ότι στα δέκα χρόνια της κρίσης έχουν συμβεί πράγματα που οι περισσότεροι ίσως δεν περίμεναν, έχουν διαλυθεί τα πάντα. Είδαμε να ψηφίζονται τρία μνημόνια, να διαλύονται κόμματα, να γίνονται μεταγραφές βουλευτών που ορκίζονταν ότι αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια και στη συνέχεια με τα νέα τους κόμματα να ψηφίζουν νέα μνημόνια, είδαμε να διαλύονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να φτωχοποιούνται οι εργαζόμενοι, οι μισθοί να εξαϋλώνονται, την ανεργία να σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη, τους εργοδότες να αντικαθιστούν τους παλιούς εργαζόμενους με σταθερό ωράριο με νέους τετραωρίτες, αμειβόμενους με τον υποκατώτατο μισθό, τους συνταξιούχους να έχουν χάσει το μέτρημα από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ έχει διαλυθεί το σύμπαν, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο παραμένει ακλόνητη, αν και αποδεδειγμένα ήταν απούσα από τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά εμφανίζεται ενισχυμένη.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ενίσχυση είναι προϊόν ενός αναβαθμισμένου μηχανισμού που νοθεύει την πραγματική δύναμη και τους συσχετισμούς, που γεμίζει τις απώλειες και τα κενά στη συσπείρωση εργαζομένων στα Σωματείων, ακόμη και με τη φυσική παρουσία της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία των εργαζομένων.

Με τον τρόπο αυτόν, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η γνωστή ομάδα Παναγόπουλου, Κιουτσούκη, Βασιλόπουλου, Καραγεωργόπουλου, προσπαθεί να διατηρήσει στο ακέραιο τη δυνατότητά της να δίνει στήριξη στην εκάστοτε αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, να ανακόπτει ή να βάζει εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων, σε κάθε φωνή αμφισβήτησης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ.

Η άρνηση κήρυξης απεργίας για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τον περασμένο Νοέμβρη αλλά και για το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας στις αρχές του 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στη θέληση των εργαζομένων και σε αποφάσεις μεγάλων ομοσπονδιών Εργατικών Κέντρων πρωτοβάθμιων Σωματείων, είναι οι ζωντανές αποδείξεις ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει αναλάβει από το κεφάλαιο και τις δυνάμεις του αναβαθμισμένο ρόλο απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Ο εχθρός για όλους αυτούς είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους. Με τις μεθοδεύσεις τους απαιτούν σιγή ασυρμάτου για να εξασφαλιστεί ανεμπόδιστα η υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.

Η παρουσία μπράβων, ποινικών ανθρώπων της νύχτας που οπλοφορούσαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την κάλυψη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ φανερώνει ότι οι άνθρωποι τα παίζουν όλα για όλα. Αφού δεν κατάφεραν εκεί μέσα, στο μαγειρείο της νοθείας, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να επιβάλουν τα σχέδιά τους ακόμα και με ξυλοδαρμούς εκλεγμένων συνδικαλιστών από νονούς της νύχτας, τώρα έχουν το θράσος να βγάζουν και γλώσσα αλλάζοντας την ταχτική τους μιλώντας για Δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες που δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί τους εμποδίζει το ΠΑΜΕ.

Επιχειρούν, δηλαδή, να παρουσιάσουν τους εργάτες σαν τραμπούκους και τους τραμπούκους και τους μπράβους που φέρνουν μέσα στις συνελεύσεις σαν αρνιά.

Στην Καλαμάτα το παίζανε εγκλωβισμένοι μέσα από τις ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου. Μέσα από τη χλιδή, κατάγγελλαν όλους όσοι περίμεναν υπομονετικά πότε θα αποφασίσουν να κάνουν συνέδριο. Στον πανικό τους δήλωναν ότι είναι εγκλωβισμένοι από εξωσχολικούς(!) και μαθητές Δημοτικού!

Φυσική συνέπεια είναι να ζητάνε τώρα τη στήριξη των κομμάτων των μνημονίων και της αστυνομίας για να κάνουν τις βρομοδουλειές τους. Στους εργαζόμενους δεν μπορούν να απευθυνθούν.

Δεν λένε την αλήθεια. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν να γίνει πραγματικό συνέδριο και ουσιαστική συζήτηση πάνω στα ζητήματα που έθετε το πιο ζωντανό κομμάτι του εργατικού κινήματος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Δεν θέλουν όπως ο διάολος το λιβάνι να απαντήσουν:

● Για τον γνωστό Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο Α.Ε. και ιδιοκτήτη δυο-τριών ακόμη εταιρειών.
● Για τα golden boys των ναυτιλιακών εταιρειών, τα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ, όπως την ανεκδιήγητη περιφερειακή διευθύντρια των My Μarket που καλούσε τους εργαζόμενους να χαμογελούν γιατί αμείβονται 300% πάνω από το μηδέν. Δικός τους άνθρωπος είναι η εν λόγω και πολλοί ακόμη.
● Για το γεγονός ότι έχουν κάνει κουρελόχαρτο το καταστατικό. Για αυτούς ισχύει μόνο ό,τι εξασφαλίζει τις θεσούλες τους και τους εργοδότες μέσα στα σωματεία.
● Γιατί δεν είχαν πώς να δικαιολογήσουν τους μπράβους και ιούς που φέρνουν μέσα στα σωματεία.
● Γιατί δεν είχαν να πουν κάτι για το γεγονός ότι στα Ινστιτούτα που έχουν ιδρύσει το χρήμα πάει και έρχεται χωρίς προκλητικά να υπάρχει ο υποχρεωτικός από τον νόμο ετήσιος οικονομικός έλεγχος και απολογισμός.
● Γιατί δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί ότι στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας με οικονομικές ατασθαλίες 1.000.000 ευρώ άλλαξαν ΑΦΜ όπως κάνουν οι ποδοσφαιρικές ΠΑΕ.

Δεν θέλουν να γίνει συζήτηση, γι’ αυτό τώρα έβγαλαν ανακοινωθέν για διεξαγωγή συνεδρίου μιας μέρας, στις 4 Απρίλη, σε άγνωστο μέρος! Μόνο τα κουκιά στην κάλπη ψάχνουν.

Οσο μας αφορά, εμείς θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. Θεωρούμε ότι αυτός ο αγώνας είναι μέρος της προσπάθειας αναζωογόνησης των σωματείων έτσι ώστε να είναι πραγματικά όπλα στα χέρια των εργατών και όχι μηχανισμοί νόθευσης της εκπροσώπησης, των αγώνων και των διεκδικήσεών τους.

Η μάχη με τη συνδικαλιστική μαφία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με την ίδια την εργοδοσία, θα είναι σκληρή. Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν κάθε λόγο να παλέψουν για «συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών» και να βγουν στο τέλος νικητές.

*Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

ΑΠΟΨΕΙΣ
Οι δύο όψεις της παρακμής στη ΓΣΕΕ
Δημοσιεύτηκαν στην «Εφ.Συν.» οι απόψεις όλων σχεδόν των βασικών παραγόντων της ΓΣΕΕ σχετικά με το συνέδριό της. Στις τρεις από αυτές φάνηκε ανάγλυφα η υλική και ιδεολογική βάση της παρακμής της.
Οι δύο όψεις της παρακμής στη ΓΣΕΕ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κανένας «νόμος και τάξη» δεν καταργεί την ταξική πάλη
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., διαδεχόμενη τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα ώθηση στη συνέχιση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα. Με το δόγμα «νόμος και τάξη» θέλει να προχωρήσει στο τσάκισμα των ταξικών εργατικών συνδικάτων.
Κανένας «νόμος και τάξη» δεν καταργεί την ταξική πάλη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ζητείται Antivirus για τον Ιό του Εργοδοτικού & Κυβερνητικού Συνδικαλισμού !
H επέλαση του κορονοϊού δίνει μια νέα ευκαιρία… στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις που εκπροσωπεί, να προχωρήσει πιο εύκολα στην αποκαθήλωση σε ότι έχει μείνει όρθιο, στις εργασιακές σχέσεις.
Ζητείται Antivirus για τον Ιό του Εργοδοτικού & Κυβερνητικού Συνδικαλισμού !
ΑΠΟΨΕΙΣ
Οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος
Το συνέδριο της ΓΣΕΕ που επιχειρείται να πραγματοποιηθεί είναι προϊόν βαθιάς κρίσης και γι’ αυτό δεν μπορεί να παραγάγει θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Παρ’ όλ’ αυτά, το να μείνει ακέφαλη η ΓΣΕΕ σε...
Οδικός χάρτης για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος
ΑΠΟΨΕΙΣ
Μάχες μηχανισμών και αδιαφανείς διαδικασίες σε άδειες αίθουσες
Ο πολύπαθος σήμερα κόσμος της εργασίας, στη συντριπτική του πλειοψηφία, αδιαφορεί για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, αν δεν την αγνοεί. Είναι λυπηρή η διαπίστωση, αλλά και εξηγήσιμη.
Μάχες μηχανισμών και αδιαφανείς διαδικασίες σε άδειες αίθουσες
Θανάσης Δανούσης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το ΠΑΜΕ ξεπερνά σε μυθοπλασία και υπερβολή ακόμη και τον Πινόκιο
Με το τετριμμένο πλέον σύνθημα Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδος, η ηγεσία του ΠΑΜΕ επιχειρεί όλο το τελευταίο διάστημα με ψεύδη και συκοφαντίες να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, ακολουθώντας τη συνήθη...
Το ΠΑΜΕ ξεπερνά σε μυθοπλασία και υπερβολή ακόμη και τον Πινόκιο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας