Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εμπρός, λαέ, έξω απ' την ΕΕ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Εμπρός, λαέ, έξω απ' την ΕΕ!

  • A-
  • A+
Ποιους ενώνει ή θα μπορούσε να ενώσει το σύνθημα του τίτλου; Και με βάση αυτό, με ποιους διαχωρίζονται; Ενόψει και των ευρωεκλογών τα προηγούμενα ερωτήματα επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Ποιους ενώνει ή θα μπορούσε να ενώσει το σύνθημα του τίτλου; Και με βάση αυτό, με ποιους διαχωρίζονται; Ενόψει και των ευρωεκλογών τα προηγούμενα ερωτήματα επανέρχονται στην επικαιρότητα.

Μέσα στην ΕΕ - Ανήκομεν εις την δύσιν”. Η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό επαναδιατυπώνει τον “ευρωμονόδρομο” επιχειρώντας να εκβιάσει και να εγκλωβίσει το λαό στο ότι ανήκει για πάντα στους αφέντες του. Άλλωστε, αυτοί είναι οι κερδισμένοι όλα τα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ. Ο τόπος ρημάχτηκε, η παραγωγή κηρύχτηκε παράνομη, τα εργασιακά-κοινωνικά-δημοκρατικά δικαιώματα εργαζόμενων και νεολαίας δέχτηκαν αμέτρητα μέτρα συντριβής τους, αλλά αυτοί θησαύριζαν ως μεσίτες για τα “μεγάλα” έργα και τις μπίζνες που τους ανέθεταν οι Ευρωπαίοι. Ξεπουλώντας τη χώρα και με αντίτιμο το λαό, εισπράττουν πολιτική στήριξη και ενίσχυση, για να συνεχίσουν το έργο τους: ένταση του ταξικού πολέμου, παραρτηματοποίηση και ερήμωση της χώρας.

Η ΕΕ αποδείχτηκε όχι το “απάνεμο λιμάνι” αλλά αυτό που ήταν πάντα: μια φυλακή των λαών, μια αρένα βαρβαρότητας, πεδίο κατάλυσης δικαιωμάτων και ελευθεριών. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η ΕΕ: ένας ιμπεριαλιστικός συνασπισμός, φορέας εξαθλίωσης για να επιτευχθεί η αύξηση της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων· μια αντιδραστική λυκοσυμμαχία που στηρίζει νεοναζί, που κηρύσσει παράνομους τους κομμουνιστές, που βομβαρδίζει και ισοπεδώνει χώρες, στοχεύοντας στον εξανδραποδισμό λαών, στη μετατροπή κρατών σε ενδοχώρα της. Γι’ αυτό εμπαίζουν το λαό μας όσοι –χωρίς ντροπή– υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για μια “άλλη Ευρώπη”.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!

Οι ευρωεκλογές θα επιχειρηθεί να φτιασιδώσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που κλονίζεται από αντιθέσεις, αποχωρήσεις και διαιρέσεις. Θα ξανακούσουμε για τη “φωνή των Ευρωπαίων πολιτών” και τον “καθοριστικό ρόλο της ψήφου για την πορεία της Ευρώπης”. Θα επιδιωχθεί να ξαναδημιουργηθούν αυταπάτες για τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Για να νομιμοποιηθεί με την ψήφο του η επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματά του. Για να καταγράφεται η αποδοχή της εξάρτησης της χώρας από τους δυτικούς προστάτες. Γιατί αυτό το κατασκεύασμα που ονομάστηκε “ευρωκοινοβούλιο” δεν είναι τίποτε άλλο από μια βιτρίνα εξωραϊσμού της ΕΕ, καθώς οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τους ευρωβουλευτές αλλά –το ξέρουμε όλοι– από τις κυβερνήσεις των ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών. Παράλληλα, η ευρωκάλπη θα αποτελέσει και “εργαστήρι” για την αναδιάταξη του εσωτερικού πολιτικού σκηνικού. Θα επιδράσει στην προαγωγή, την παραμονή και τη… διάσωση πολιτικών σχηματισμών του συστήματος.

Από την άλλη, όλες οι δυνάμεις που δηλώνουν ότι δεν είναι με το “μέσα στην ΕΕ”, ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές!!! Όλοι πλην ΚΚΕ(μ-λ). Η οργάνωσή μας θα συνεχίσει να προβάλλει τη θέση της ΑΠΟΧΗΣ από αυτές τις εκλογές. Θέση που δίνει την πραγματική διάσταση στο σύνθημα του τίτλου. Θέση αυτονόητη για όποιον θέλει με συνέπεια να αναδεικνύει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ και τα δεινά που συνεχίζει να φέρνει για το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Θέση που δίνει μια πολιτική, αγωνιστική διέξοδο για την πάλη ενάντια στο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και την εξαρτημένη ελληνική άρχουσα τάξη. Θέση που πηγαίνει κόντρα στην ψηφοθηρική λογική της πλειοψηφίας των δυνάμεων της Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) οι οποίες συμμετείχαν και συμμετέχουν με ψηφοδέλτια για την ευρωβουλή.

Παρ’ όλο που η λύση των προβλημάτων του λαού δεν πρόκειται να ’ρθει (και δεν έχει έρθει ποτέ) από την κάλπη, σε μια απογείωση του εκλογικού κρετινισμού διατυπώνονται από τις δυνάμεις αυτές απόψεις για “βήμα ανατροπής και ρήξης”, “διάλυσης της ΕΕ”, “φωνή της εργατικής τάξης στο Ευρωκοινοβούλιο”, “καταδίκης του νέου διπολισμού”, “να αλλάξουν τα πράγματα, να δούμε τη διαφορά”. Η –λιγότερο ή περισσότερο– “ανατρεπτική”, “ανυπάκουη”, “απείθαρχη” συμμετοχή στις Ευρωεκλογές είναι αντικειμενικά αποδοχή - νομιμοποίηση της ΕΕ και ακύρωση - υπονόμευση της εξόδου από αυτή. Η Αριστερά της χώρας παρουσιάζεται για ακόμη μία φορά δέσμια απόψεων που εξαφανίζουν τόσο τον ιμπεριαλισμό (βλέποντας «παγκοσμιοποιήσεις» και «υπερεθνικές ολοκληρώσεις») όσο και την εξάρτηση της χώρας μας, φτάνοντας στο σημείο να την χαρακτηρίζουν ως ιμπεριαλιστική!

Η ζωή του λαού μας και η πορεία της χώρας θα κριθούν στο κίνημα και την ταξική πάλη. Στη σύγκρουση και την αναμέτρηση με τον αντίπαλο. και όχι στις κάλπες. Το σύνθημα “ΕΞΩ από την ΕΕ” μαζί με το “δίδυμό” του “ΕΞΩ το ΝΑΤΟ και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ”, αποτελούν τους στόχους που ενώνουν το λαό μας στο δρόμο που πρέπει να διανύσει ενάντια στο σύστημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Αυτόν το δρόμο χαράζει και η θέση της ΑΠΟΧΗΣ από τις ευρωεκλογές. Αυτόν τον δρόμο επιδιώκει να τον κάνει “ορατό” στο λαό το ΚΚΕ(μ-λ) με την 9η Συνδιάσκεψή του, ώστε –με μπροστάρη την εργατική τάξη– να παλέψει για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ.

* Στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ)

ΑΠΟΨΕΙΣ
ΚΚΕ(μ-λ): Για ποια Αριστερά παλεύουμε
​Δεν μας προκάλεσε έκπληξη το ότι η απόφασή μας για αυτόνομη κάθοδο του ΚΚΕ(μ-λ) στις επερχόμενες εκλογές αντιμετωπίστηκε με ειρωνεία, ειδικά από τους «χαβαλέδες» που τροφοδοτούν και τροφοδοτούνται από τον...
ΚΚΕ(μ-λ): Για ποια Αριστερά παλεύουμε
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ(μ-λ): Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή, διοργανώνει το ΚΚΕ(μ-λ), την ερχόμενη Κυριακή στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η εκδήλωση τιμής και μνήμης είναι ενταγμένη σ΄...
ΚΚΕ(μ-λ): Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) εν όψει της 9ης Συνδιάσκεψης
Πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεών του εν όψει της 9ης Συνδιάσκεψής του διοργανώνει αυτή την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το ΚΚΕ(μ-λ). Όπως τονίζει, το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να συνεχίσει να συμβάλλει στην...
Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) εν όψει της 9ης Συνδιάσκεψης
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κερδίζοντας την παρτίδα στον «Τιτανικό»
Η κρίση αποδείχτηκε ότι ήταν ο Μινώταυρος των πολιτικών κομμάτων. Επομένως δεν είναι έκπληξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με αυτή τη διαφορά, αν και δεν την ανέμενε.
Κερδίζοντας την παρτίδα στον «Τιτανικό»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Τέλος εποχής;
Οταν τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα συγκεντρώνουν άνω του 80% των ψήφων, αποδεχόμενα τη μνημονιακή «διευθέτηση», η συστημική σταθεροποίηση έχει, εν πολλοίς, επιτευχθεί, η νέα «κανονικότητα» είναι ήδη...
Τέλος εποχής;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η επίθεση στον λαό ούτε χθες ξεκίνησε ούτε αύριο θα τελειώσει
Ένα βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου που διανύουμε είναι η καθολική κυριαρχία των δυνάμεων του συστήματος σε παγκόσμια κλίμακα. 
Η επίθεση στον λαό ούτε χθες ξεκίνησε ούτε αύριο θα τελειώσει

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας