Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βάλτε τέλος στους νεοναζί, από την Ελλάδα ώς την Αμερική!
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Βάλτε τέλος στους νεοναζί, από την Ελλάδα ώς την Αμερική!

  • A-
  • A+

Η απειλή του φασισμού ξεπρόβαλε στις ΗΠΑ του Τραμπ, με τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ από την Κου Κλουξ Κλαν και τους νεοναζί, τους ομογάλακτους και συνεργάτες των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.

Αλλωστε οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πανηγύρισαν για τον φόνο της αντιφασίστριας, όπως πανηγύριζαν για κάθε δολοφονική επίθεση που οργάνωναν τις μέρες εκείνες που τα τάγματα εφόδου έχαιραν της κάλυψης της επίσημης πολιτείας, της κυβέρνησης των Μπαλτάκων, της Αστυνομίας και του δικαστικού μηχανισμού. 

Ομως στις ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα την απάντηση έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους και σταμάτησαν με τα κορμιά, την ψυχή και τις ιδέες τους την εφόρμηση των νεοναζί. 

Το Σάρλοτσβιλ, όπως και το Κερατσίνι το 2013, ήταν σταθμοί απότομης κλιμάκωσης της φασιστικής δράσης με στόχευση υψηλή: την επικράτηση στον δρόμο με την εξαφάνιση του κινήματος της αντίστασης, των ανθρώπων που διαφέρουν από τη «λευκή ανώτερη φυλή» σύμφωνα με τα χιτλερικά δόγματα. Εκείνα δηλαδή που άνοιξαν τις πύλες του Αουσβιτς στη Γερμανία του ναζισμού. 

Και οι δύο κλιμακώσεις των φασιστών ηττήθηκαν με θυσίες αγωνιστών, του Παύλου Φύσσα και της Χέδερ Χάγιερ.

Ενα ορμητικό κίνημα επέβαλε στην κυβέρνηση το 2013 να οδηγήσει στη φυλακή την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και στη Δικαιοσύνη να τους δικάζει ως εγκληματική οργάνωση.

Αντίστοιχα, ο Τραμπ στριμώχτηκε από την οργή ενός αντιφασιστικού κινήματος που με μαχητικές αντισυγκεντρώσεις έδειξε πως έχει τη δύναμη να ακυρώνει τις συνάξεις μίσους των νεοναζί. 

Η δίκη της Χρυσής Αυγής ανέδειξε ξεκάθαρα με τις καταθέσεις των μαρτύρων ότι χρησιμοποίησε την ανάδειξή της στη Βουλή ως όχημα για να μαζικοποιήσει τα τάγματα εφόδου, επιχειρώντας να νομιμοποιήσει τη δράση της με το άνοιγμα γραφείων-ορμητηρίων σε όλη την Ελλάδα και στηριζόμενη στο χρήμα του κράτους και των εφοπλιστών φίλων της. 

Δεν μπορεί πλέον καμία δημοκρατική δύναμη να επικαλείται τη «μεγαλοψυχία» της δημοκρατίας και την «ισότητα δικαιωμάτων», πολύ περισσότερο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, για να επιβάλλεται έτσι η παρουσία του ναζιστικού μορφώματος στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

Οι νεοναζί έχασαν το τεκμήριο της αθωότητας στις πύλες των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπου εξόντωσαν εκατομμύρια Εβραίους, κομμουνιστές, δημοκράτες, Ρομά, ανάπηρους και ομοφυλόφιλους. 

Αλλωστε, ο Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μόνο ανεγκέφαλοι, σαν αυτούς της Ν.Δ., μπορούν να εξισώνουν τον κομμουνισμό με τον ναζισμό, φλερτάροντας με την Ακροδεξιά. 

Αυτό που χρειάζεται είναι να αφαιρέσουμε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η φασιστική απειλή.

Η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός που έφερε ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» μετά την 11η Σεπτεμβρίου έγιναν όπλο των κυβερνήσεων για τη διάσπαση ενός ολόκληρου κόσμου όταν αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με άγριες πολιτικές λιτότητας και περικοπών την περίοδο της κρίσης.

Ηταν ταυτόχρονα και όχημα για την κλιμάκωση της παρουσίας των μηχανισμών καταστολής, ακόμη και κήρυξης «καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης» στη Γαλλία. Εφερε τους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά των προσφύγων, που είναι οι κατατρεγμένοι των πολέμων. 

Γι' αυτό και οι αντιφασιστικές «κορόνες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι πειστικές, όταν οι πολιτικές της Ε.Ε.-φρούριο που εφαρμόζει πνίγουν στη Μεσόγειο χιλιάδες πρόσφυγες.

Οταν, με εντολή του Τραμπ, πύραυλοι Τόμαχοκ εκτοξεύονται από πολεμικά πλοία που εξυπηρετούνται στη βάση της Σούδας. 

Η αντιφασιστική διαδήλωση στις 16 Σεπτέμβρη θα βαδίσει από το Σύνταγμα προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας το κλείσιμο αυτού του ορμητηρίου, ιδιαίτερα μετά την επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη. 

Οταν στα δικαστήρια οι νεοναζί της Χ.Α. επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τα εγκλήματά τους, εμείς στους δρόμους χρειάζεται να επιβάλουμε να μην έχουν ούτε μια σπιθαμή δρόμου, ούτε ένα τετραγωνικό χώρου για να σχεδιάζουν νέες δολοφονικές επιθέσεις. Από την Ελλάδα ώς την Αμερική, ώρα να τσακίσουμε τους νεοναζί! 

*Δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ
Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» - Μήπως να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη;
Τι είναι η «Χρυσή Αυγή»; Η εύλογη απάντηση είναι ο εθνικισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός κλπ. Για να ψάξουμε όμως τη καθημερινότητα μας. Οι αξίες που «μας μάθανε» εξ εσπερίας, μήπως ενισχύουν ένα εθνικισμό και...
Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή» - Μήπως να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ιστορική η δίκη, ορατά τα αποτελέσματα
Η δίκη της Χ.Α. προχωράει: δεκάδες μάρτυρες, πολλά στοιχεία, πλούσια δικογραφία. Σημαντική η κατάθεση του πρώην χρυσαυγίτη Σταύρου, σπουδαίοι οι μάρτυρες κατηγορίας που ακολουθούν, κρίσιμα τα αναγνωστέα που θα...
Ιστορική η δίκη, ορατά τα αποτελέσματα
ΑΠΟΨΕΙΣ
«Οι κραυγές του μίσους»
Η εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού είναι αναγκαία για να πνιγούν στο σκοτάδι της Ιστορίας και στην ισοπέδωση οι ζωές και οι αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων που θυσιάστηκαν κατά του φασισμού, αλλά και για να...
«Οι κραυγές του μίσους»
ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Αποθράσυνση, παρά την... καταδίκη
Αν και με μισή καρδιά. «Ο ρατσισμός είναι διαβολικός και όσοι προκαλούν βία στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, συμπεριλαμβανομένης της Κου Κλουξ Κλαν, των νεοναζί, των υπέρμαχων της ανωτερότητας...
Αποθράσυνση, παρά την... καταδίκη
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής»
Εξετάζοντας το φαινόμενο της ανάδυσης της Χρυσής Αυγής και την ισχυροποίησή της εκλογικά, θέλουμε να είμαστε έκπληκτοι. Αλλά ξεχνάμε πολλά. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν ποτέ οι «ιδεολογίες» με περιεχόμενο και...
Για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής»
ΑΠΟΨΕΙΣ
Κάνε το όπως ο Αδόλφος (;)
Το καθεστωτικό θηρίο που περιέγραψε ο Neumann είναι καταδικασμένο να αυτοκαταστραφεί, αφού όμως καταστρέψει τους πάντες γύρω του. Μήπως -λέω μήπως- να ανησυχήσουμε (και να δράσουμε), γιατί μπορεί ο επόμενος...
Κάνε το όπως ο Αδόλφος (;)

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας