Αθήνα, 11°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
11.7° 8.7°
1 BF
66%
Θεσσαλονίκη
Αίθριος καιρός
10°C
11.1° 9.1°
1 BF
66%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
1 BF
81%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
3°C
2.9° 2.9°
0 BF
75%
Βέροια
Αίθριος καιρός
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
62%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 5.4°
1 BF
61%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
8°C
7.9° 7.9°
2 BF
91%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
13°C
12.8° 10.8°
4 BF
54%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
10°C
10.9° 10.0°
3 BF
48%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
12.4° 12.4°
4 BF
54%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
12°C
11.8° 11.8°
3 BF
55%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
11°C
10.9° 10.9°
2 BF
40%
Λάρισα
Αίθριος καιρός
6°C
5.9° 5.9°
1 BF
81%
Λαμία
Αίθριος καιρός
11°C
11.6° 8.4°
0 BF
68%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
14°C
14.8° 13.8°
3 BF
32%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
4°C
7.7° 3.8°
2 BF
81%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
75%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
9°C
8.6° 8.6°
2 BF
85%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
7°C
7.2° 7.2°
1 BF
57%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2025
usa justice christians
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
© Dreamstime.com

Και ο Θεός βοηθός!

Αποφασισμένος να «ξεριζώσει» αυτό που θολά αποκαλεί «αντιχριστιανικές διακρίσεις», ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας που θα ερευνήσει την κάθε είδους «στοχοποίηση» των χριστιανών και υποτιθέμενες παράνομες πολιτικές, πρακτικές ή συμπεριφορές σε δημόσιες υπηρεσίες και θεσμούς, προτείνοντας σχετικές προεδρικές ή νομοθετικές παρεμβάσεις.

Επικεφαλής της ομάδας διόρισε τη γενική εισαγγελέα Παμ Μπόντι, προτρέποντάς την να ασκήσει «αυστηρές διώξεις σε θέματα αντιχριστιανικής βίας και βανδαλισμού». Γιατί, όπως κατήγγειλε, η προηγούμενη κυβέρνηση επιδόθηκε σε «κατάφωρη δίωξη ειρηνικών χριστιανών ενώ αγνοούσε βίαια αντιχριστιανικά εγκλήματα». Fake news και υστερικές κορόνες που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αφού οι έρευνες δείχνουν πως αυτό που αυξάνεται στις ΗΠΑ δεν είναι κάποιου είδους αντιχριστιανισμός, αλλά η έμπρακτη ισλαμοφοβία και η αντιμουσουλμανική και αντιαραβική μισαλλοδοξία.

Για να είναι σίγουρος ότι θα εισακουστεί... His Master Voice, ιδρύει επιπλέον «γραφείο πίστης» στον Λευκό Οίκο και συστήνει επιτροπή για τη θρησκευτική ελευθερία, η οποία συνιστά «θεμελιώδη κατευθυντήρια γραμμή για την Αμερική». Αλλά η θρησκευτική ελευθερία του Τραμπ είναι σαν την ελεύθερη αγορά που διασφαλίζει τα συμφέροντα των εκλεκτών: ασκείται μόνο για μια ομάδα, τους χριστιανούς, καταδικάζοντας τους πιστούς άλλων θρησκειών στο… μαύρο σκοτάδι.

«Aντί να προστατεύσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, η ομάδα θα καταχραστεί τη θρησκευτική ελευθερία για να δικαιολογήσει τον φανατισμό, τις διακρίσεις και την υπονόμευση των νόμων για τα πολιτικά μας δικαιώματα», τόνισε η οργάνωση Αμερικανοί Ενωμένοι για τον Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Ενώ ο Μάθιου Τέιλορ, ακαδημαϊκός και συγγραφέας του βιβλίου «Το βίαιο πάρτε το με τη βία: το χριστιανικό κίνημα που απειλεί τη δημοκρατία μας», προειδοποιεί: «Σε μια κατά πλειονότητα χριστιανική χώρα είναι κάπως παράλογο να ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει ευρέως διαδεδομένη αντιχριστιανική προκατάληψη.... Οταν η πλειονότητα αρχίζει να διεκδικεί διώξεις, αυτό συνιστά συχνά άδεια για επιθέσεις σε μειονότητες». Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Και ο Θεός βοηθός!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας