• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    28°C 25.6°C / 29.0°C
    3 BF
    48%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    26°C 23.5°C / 28.8°C
    3 BF
    52%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    27°C 26.0°C / 28.2°C
    1 BF
    48%
  • Ιωάννινα
    Σποραδικές νεφώσεις
    27°C 25.9°C / 27.2°C
    2 BF
    25%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    26°C 25.9°C / 25.9°C
    4 BF
    38%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 22.9°C / 25.9°C
    0 BF
    52%
  • Κοζάνη
    Αραιές νεφώσεις
    19°C 19.4°C / 22.3°C
    0 BF
    60%
  • Αγρίνιο
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 25.7°C / 25.7°C
    1 BF
    41%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    24°C 23.6°C / 25.4°C
    2 BF
    78%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 24.0°C
    2 BF
    69%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 22.8°C / 24.4°C
    3 BF
    64%
  • Σκόπελος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.7°C / 22.9°C
    3 BF
    64%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 23.9°C
    1 BF
    73%
  • Λάρισα
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    21°C 20.9°C / 24.0°C
    0 BF
    64%
  • Λαμία
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 24.5°C / 26.0°C
    1 BF
    53%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 23.8°C / 24.9°C
    4 BF
    76%
  • Χαλκίδα
    Σποραδικές νεφώσεις
    26°C 25.4°C / 28.8°C
    0 BF
    39%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    23°C 23.3°C / 25.3°C
    3 BF
    61%
  • Κατερίνη
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    24°C 23.6°C / 26.7°C
    3 BF
    71%
  • Καστοριά
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 21.6°C / 21.6°C
    1 BF
    62%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο γ.γ. του ΣΕΗ και το «θιγμένο»… Facebook

  • A-
  • A+

Ενα από τα πρόσωπα που αναδείχτηκε τις μέρες της καλλιτεχνικής αντίδρασης για το Π.Δ., και όχι επειδή το επεδίωξε αλλά εκ της θέσης του, ήταν ο γ.γ. του ΣΕΗ, Αρης Λάσκος.

Συγκροτημένος, ευγενής, ψύχραιμος και με σπουδές Νομικής στο ενεργητικό του, ο νέος αυτός σκηνοθέτης και ηθοποιός ανέλαβε τη διατύπωση των θέσεων του σωματείου στα media χωρίς να μασάει τα λόγια του, αλλά και χωρίς να ξεφεύγει ούτε εκεί, ούτε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, από τους αξιοπρεπείς όρους του δημόσιου διαλόγου.

Ισως βέβαια για την επιπλέον προβολή του έπαιξε ρόλο και η απόπειρα του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, μετά τις αντιδράσεις για την κυβερνητική πρόταση όχι τροπολογίας του Π.Δ. αλλά μισθολογικής αναβάθμισης, να εμπλέξει τον Λάσκο και τον πρόεδρο της ΠΟΘΑ γιατί δήθεν εκείνοι εστίασαν μόνο σε «αίτημα μισθολογικού χαρακτήρα».

Η αντίδραση ήταν ακαριαία. Ο Λάσκος απάντησε και από το δικό του Facebook, διαψεύδοντας τεκμηριωμένα τον κ. Γιατρομανωλάκη. Ο τελευταίος δεν το ξέχασε. Ακόμα και χθες το πρωί σε εμφάνισή του στην εκπομπή της Φ. Σκορδά, όπου σχολίασε τη νέα εστία αντίδρασης των σωματείων ενάντια στη διάταξη της κατ' ευφημισμόν «καταπολέμησης της ανασφάλιστης πρόβας», στον Λάσκο απάντησε ουσιαστικά, ο οποίος είχε σχολιάσει στο Facebook ότι αυτό είναι ένα υπουργικό «δωράκι» στους θεατρικούς παραγωγούς.

Βέβαια, ουσιαστικά ο κ. Γιατρομανωλάκης επιβεβαίωσε τον γ.γ. του ΣΕΗ όταν είπε ότι η ρύθμιση βασίστηκε στο σκεπτικό να υπάρχει σύμβαση από την πρώτη μέρα των προβών, αλλά «ο εργοδότης να μην “παντρεύεται” τον εργαζόμενο και να μπορεί εύκολα να τον διώξει αν δεν του κάνει»! Το πρόβλημα είναι ότι ο Λάσκος δεν μπορεί να εκφράσει πια, στο Facebook τουλάχιστον, καμία διαφωνία.

Το «προφίλ» του καταργήθηκε ξαφνικά. Η σχετική ειδοποίηση απλώς ανέφερε: «Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί προσωρινά. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν ακολουθείτε τους όρους της κοινότητας (...) έχετε 180 ημέρες για να δηλώσετε ότι διαφωνείτε» κ.λπ. Δεν εμπλέκουμε τον υφυπουργό σ' αυτό. Αλλά αναρωτιόμαστε πού εντοπίζονται οι παραβιασμένοι «όροι» και ποια είναι η θιγμένη «κοινότητα» σε ό,τι μοιάζει με ασύμμετρη «επίθεση»;

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
Υπουργός Πολιτισμού με το πάθος ενός Μητσοτάκη
Μουσεία και μνημεία αλλά ως επιτομή μίας σκονισμένης, παλιομοδίτικης αντίληψης. «Στατικοί» ως χώροι, δηλαδή και στην καλύτερη περίπτωση φτιαγμένοι με γνώμονα μόνον να λειτουργήσουν ως τουριστικός πόλος έλξης.
Υπουργός Πολιτισμού με το πάθος ενός Μητσοτάκη
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
Η υπουργός και το... λιβάνι
Στα τρία χρόνια και κάτι που είναι υπουργός Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη δεν επιδίωξε να συναντήσει εκπροσώπους του σύγχρονου πολιτισμού - για να μην πω ότι τους απέφυγε κιόλας.
Η υπουργός και το... λιβάνι
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
Οι «μουλωχτές» ειδήσεις του Αυγούστου
Εξυπακούεται ότι τον Αύγουστο υπάρχουν πάντα ειδήσεις και υπάρχουν όλο και συχνότερα και «μουλωχτές ειδήσεις» προερχόμενες από κυβερνητικούς φορείς που ποντάρουν στην αδράνεια της πολιτείας που αδειάζει.
Οι «μουλωχτές» ειδήσεις του Αυγούστου
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
Η κ. Μενδώνη πολύ… καταϊδρωμένη
Πέρασαν πέντε χρόνια από την υποβολή μηνύσεων 22 εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι εμφανίζονταν, εν πλήρει αγνοία τους, ως δήθεν δανειολήπτες από το αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων ΥΠΠΟ...
Η κ. Μενδώνη πολύ… καταϊδρωμένη
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
Με αντιστρόφως ανάλογη κρατική φροντίδα
«336.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για την ενίσχυση δράσεων στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας», πληροφορούσε χθεσινό δελτίο Τύπου από το υπουργείο Πολιτισμού.
Με αντιστρόφως ανάλογη κρατική φροντίδα
ΑΝΩ ΚΑΤΩ
«Προπαγάνδα»;
Λάθος του Γραφείου Τύπου; Παρεξήγηση; Ή λαθροχειρία; Ο,τι κι αν συνέβη, το αποτέλεσμα ήταν η παραποίηση εκ μέρους του ελληνικού ΥΠΠΟ του επίσημου εγγράφου της Διακήρυξης της Συνόδου του υπουργών Πολιτισμού,...
«Προπαγάνδα»;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας