Θύμωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος με ένα σχόλιο της «Αυγής» για τις αιώνιες διακοπές που κάνει ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ναι, ο πρωθυπουργός που δήλωνε τον Ιούνιο στο υπουργικό συμβούλιο ότι φέτος «οι πολίτες θα πάνε διακοπές, εμείς όχι». Και από τότε δεν έχει αφήσει Σαββατοκύριακο για Σαββατοκύριακο και οι περισσότεροι υπουργοί εμφανίζονται ηλιοκαμένοι. «Διαπράττει μάλιστα την αθλιότητα η “Αυγή” να χαρακτηρίζει “ανάπαυλες” τις περιοδείες του Πρωθυπουργού σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως η Μεσσηνία», αναφέρει έξαλλος (υποθέτω) ο κ. Οικονόμου στην ανακοίνωσή του.
Στη Μεσσηνία λοιπόν πήγε για περιοδεία, λέει, ο πρωθυπουργός. Ελάτε να δούμε τι είδους περιοδεία έκανε. Εφτασε βράδυ της Παρασκευής και εγκαταστάθηκε (λέξη της μόδας) κατευθείαν στο πολυτελές Costa Navarino. Εκεί έμεινε για τρία βράδια, μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί, κάνοντας μπάνια, αθλητισμό κτλ. Ενα πλήρες και γεμάτο Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα το πρωί συνέχισε την... περιοδεία του στον νομό επισκεπτόμενος δυο-τρία θερμοκήπια, ένα υπό κατασκευή λιμάνι (Μάραθος) κι ένα καφέ μπαρ (Κυπαρισσία) προκειμένου να συναντήσει τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, τρώγοντας και κάτι στα όρθια. Μη μου πείτε πως αυτό δεν είναι περιοδεία και μάλιστα ζόρικη και κουραστική. Δικαίως διαμαρτύρεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ας γελάει ο κόσμος μαζί του.
Ωστόσο, απορώ πραγματικά με τον πρωθυπουργό και τους επιτελείς του. Είναι δυνατόν τις μέρες που βγήκαν οι βάσεις για τα πανεπιστήμια, με δεκάδες χιλιάδες κομμένες θέσεις από τον ίδιο και την κυβέρνησή του, αυτός να φεύγει προκειμένου να γράψει την κόρη του σε πανάκριβο, ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού; Δεν βρέθηκε κάποιος να του πει πως πρέπει να κρατήσει έστω τα προσχήματα και να μην ταξιδέψει ο ίδιος προκαλώντας το κοινό αίσθημα; Μου κάνει τεράστια εντύπωση.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας