Είναι δεδομένο και εδώ και στο εξωτερικό ότι η ζωή των υπολοίπων –πλην ανθρώπων– εμβίων όντων δεν μετρά εν μέσω πανδημίας, αφού θεωρούνται αναλώσιμα είδη. Το είδαμε στον σφαγιασμό εκατομμυρίων μινκ σε όλη την Ευρώπη, έστω και εάν ο αριθμός αυτών που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ήταν πολύ μικρός.
Το εμπόριο αυτών των ζώων, τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα σε κλουβιά, για να καταλήξουν σ’ έναν φρικτό θάνατο προκειμένου να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία των εύπορων τάξεων, επιδοτείται εδώ και δεκαετίες από τα κράτη. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια, όταν σφαγιάστηκαν αντιστοίχως εκατομμύρια ζώα όταν τότε αντιμετωπίζαμε τη νόσο των τρελών αγελάδων. Ακολούθησαν τα γουρούνια και στη συνέχεια τα πουλερικά, με τη γρίπη των πτηνών.
Την παραμονή των Χριστουγέννων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι η κυβέρνηση επιτρέπει το κυνήγι και το ψάρεμα, εν μέσω πανδημίας. Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος, «προς τι αυτή η πρεμούρα;». Η απάντηση είναι απλή: Το λόμπι των κυνηγών είναι από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα και μπροστά του έχουν υποκλιθεί κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες καραμπίνες –νόμιμες και παράνομες– μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους κυνηγούς και τους συν αυτοίς.
Χιλιάδες «οικολόγοι» (δολοφόνοι λέω εγώ) κυνηγοί θα ξαμοληθούν για να πυροβολούν ό,τι κινείται και ό,τι πετάει.
Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει τον καιροσκοπισμό, τον πελατειασμό και τον κυνισμό της σε πλείστες όσες περιπτώσεις στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιβάλλον και τα πλάσματά του δεν μπορούν να λείπουν από το χρηματιστήριο των ψήφων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας