Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δύναμη για την επόμενη μέρα η ψήφος στο ΚΚΕ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δύναμη για την επόμενη μέρα η ψήφος στο ΚΚΕ

  • A-
  • A+
Το ΚΚΕ ζητεί από τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη «στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», τονίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού-αντιδραστικού “σχεδίου”». Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο ζητεί να μην ψηφιστούν αυτά τα κόμματα, αλλά ούτε και τα άλλα μικρότερα τα οποία ονομάζει «κόμματα μιας χρήσης».

Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζητεί η Κ.Ε. του κόμματος με κάλεσμα -που δόθηκε στη δημοσιότητα και κυκλοφόρησε με τον «Ριζοσπάστη» του Σαββατοκύριακου- το οποίο απευθύνεται προς τους εργατοϋπάλληλους, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες.

Στο κάλεσμα υπογραμμίζεται ότι «σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά και μόνιμα δίπλα σας, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

Δόθηκε στη δημοσιότητα το «Κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τη μάχη των εκλογών της 7ης Ιούλη»

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι παραμύθι όσα διακηρύσσονται από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για «μεταμνημονιακή εποχή», «δίκαιη ανάπτυξη» ή «βιώσιμη ανάπτυξη» γιατί «παραμένουν όλες οι αιτίες που μας έφτασαν έως εδώ και η κάθε κυβερνητική πολιτική που τα αναπαράγει και τα ενισχύει. Γιατί ενσωματώνεται η συντριπτική πλειοψηφία των μνημονιακών μέτρων και προστίθεται νέος κύκλος με βάση την ατζέντα της Ε.Ε.».

Κάλπικα διλήμματα

Ταυτόχρονα θεωρεί ότι «τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα”, που προβάλλει η Ν.Δ., και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης”, που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Οπως και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν μετεκλογικά αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα».

Το ΚΚΕ πιστεύει πως «για τον λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής». Σημειώνει δε, πως είναι το ΚΚΕ είναι κόμμα που «αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη Ν.Δ. είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των μισθωτών των αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, των ατόμων με αναπηρία.

Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους […] Είναι το κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού».

Στο κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προς τους ψηφοφόρους παρατίθεται ευρύτατος κατάλογος άμεσων διεκδικήσεων για τους εργαζόμενους και υπογραμμίζεται: «Το ΚΚΕ είναι εκείνο που παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο, καθώς οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του λαού μειώνουν τον αναγκαίο ημερήσιο χρόνο εργασίας.

»Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες. Υπάρχει άλλος, σίγουρος δρόμος για την εργατική τάξη, τον λαό μας!»

Το ΚΚΕ ζητεί από τους ψηφοφόρους να γυρίσουν την πλάτη «στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», τονίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ έχουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού-αντιδραστικού “σχεδίου”». Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο ζητεί να μην ψηφιστούν αυτά τα κόμματα, αλλά ούτε και τα άλλα μικρότερα τα οποία ονομάζει «κόμματα μιας χρήσης»

Απομονώστε τη Χ.Α.

Ταυτόχρονα καλεί τους ψηφοφόρους να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και να εμποδίσουν την αναμόρφωση του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου επισημαίνοντας: «Ο στόχος για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Και αυτή η μάχη για την απομόνωση των ναζιστών να γίνει μόνο με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Γιατί μόνο το ΚΚΕ χτυπά την αιτία που γεννά το φασισμό. Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί χτύπημα, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων».

Καλώντας σε υπερψήφιση του ΚΚΕ, η Κ.Ε. του διευκρινίζει πως το κάλεσμά της απευθύνεται ιδιαίτερα σε αυτούς που ψήφισαν το κόμμα στις ευρωεκλογές.

Σε όσους με βαριά καρδιά ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν. Σ’ αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Σε όλους όσοι νιώθουν «αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους».

Σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ με το φόβο της επανόδου της Ν.Δ. Σε αυτούς που ξαναέδωσαν την ψήφο τους σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πιστεύοντας ότι έτσι θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Στους νέους και τις νέες, στα “παιδιά της κρίσης”». Και υπογραμμίζει: «Οι κατακτήσεις έρχονται μόνο με αγώνες αλλά τους αγώνες, με συνέπεια, στηρίζει μόνο το ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας! Κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΚΚΕ: Στασιμότητα ή συρρίκνωση;
Στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 7ης Ιουλίου το ΚΚΕ εμφάνισε μια χαρακτηριστική εκλογική στασιμότητα η οποία προκαλεί εντύπωση για την ακρίβεια με την οποία αποτυπώνεται στο εκλογικό αποτέλεσμα.
ΚΚΕ: Στασιμότητα ή συρρίκνωση;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Να εξοβελιστεί η Αριστερά;
Κάθε φορά στις εκλογικές αναμετρήσεις υπάρχει και ιδεολογική, πολιτική αντιπαράθεση. Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει αποτυπωθεί η αντιπαλότητα προς την Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, αλλά κυρίως προς τον...
Να εξοβελιστεί η Αριστερά;
ΑΠΟΨΕΙΣ
Για τους αυτοαπασχολούμενους με τη γλώσσα της αλήθειας
Επόμενη κίνησή μας είναι η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία για την προσεχή τετραετία. Ωστε οι αυτοαπασχολούμενοι όχι μόνο να ανασάνουν...
Για τους αυτοαπασχολούμενους με τη γλώσσα της αλήθειας
ΑΠΟΨΕΙΣ
Το δίκιο των πολλών δεν βολεύεται με τον λιγότερο... χειρότερο
Τσίπρας και Μητσοτάκης μιλούν με περίσσιο θράσος «για τους πολλούς», λες και «γεννήθηκαν» πολιτικά μόλις πριν από λίγες μέρες. Λες και δεν εφάρμοσαν πολιτικές, λες και δεν υπάρχει βιωμένη και -πάντα...
Το δίκιο των πολλών δεν βολεύεται με τον λιγότερο... χειρότερο
ΑΠΟΨΕΙΣ
Αντίπαλος-ελπιδοφόρος πόλος στον κάλπικο διπολισμό είναι ένα ΚΚΕ πολύ ισχυρό!
Η μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα είναι ο βασικός δείκτης ότι περισσότερες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις απεγκλωβίζονται από τα διάφορα δίπολα και ψευτοδιλήμματα του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος.
Αντίπαλος-ελπιδοφόρος πόλος στον κάλπικο διπολισμό είναι ένα ΚΚΕ πολύ ισχυρό!
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Συμφωνία των Πρεσπών: Πού ταυτίζεται το ΚΚΕ με τη Ν.Δ.
Εδώ και καιρό έχει επισημανθεί η ταύτιση θέσεων του ΚΚΕ με τη Ν.Δ. στον τρόπο αντιμετώπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορεί τα δύο κόμματα να διαφέρουν στην τοποθέτησή τους απέναντι στο ΝΑΤΟ αλλά δεν...
Συμφωνία των Πρεσπών: Πού ταυτίζεται το ΚΚΕ με τη Ν.Δ.

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας