Αθήνα, 31°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
31°C
31.9° 29.2°
2 BF
45%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
31°C
32.2° 30.4°
3 BF
47%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
30°C
32.0° 29.9°
2 BF
54%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
30°C
29.9° 29.9°
2 BF
39%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
29°C
29.1° 28.9°
4 BF
45%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
33°C
32.6° 28.5°
0 BF
41%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
28°C
29.0° 28.4°
2 BF
26%
Αγρίνιο
Σποραδικές νεφώσεις
26°C
25.7° 25.7°
1 BF
46%
Ηράκλειο
Αίθριος καιρός
30°C
29.9° 29.7°
3 BF
58%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
31°C
31.9° 31.1°
4 BF
45%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
29°C
29.5° 26.8°
5 BF
49%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.8° 26.7°
1 BF
69%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
31°C
30.9° 30.9°
4 BF
66%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
31°C
31.9° 30.7°
2 BF
38%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
32°C
31.6° 29.5°
2 BF
49%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
30°C
30.9° 29.8°
5 BF
68%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
32°C
32.1° 30.3°
3 BF
22%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
28°C
28.3° 27.7°
1 BF
66%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
29°C
30.7° 29.2°
4 BF
67%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
28°C
28.1° 28.1°
3 BF
31%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Ηλέκτρα Αποστόλου
Ηλέκτρα Αποστόλου

«Να χαράξουμε από κοινού ένα κομμάτι του δρόμου για το απελευθερωτικό μονοπάτι»

Ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» ανασυγκροτείται σε Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εργάτες και εργάτριες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες και νέους λαϊκούς ανθρώπους.

Με έδρα ένα φιλόξενο σημείο στη γειτονιά του Γκύζη στην Αθήνα, εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται ένας δυναμικός, μαχητικός χώρος, με επαφή με τη γειτονιά, συμμετοχή στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις και μαζικές παρεμβάσεις.

Είναι ο Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» με σαφές εργατικό, αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ο οποίος, εν μέσω πυκνών πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, μετεξελίσσεται σε Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση για τη δημιουργία του νέου σχηματισμού (στις 18.00 στη Νομική Σχολή Αθηνών) και η «Εφημερίδα των Συντακτών» παρουσιάζει τις θέσεις, τις προτάσεις και τους στόχους των συμμετεχόντων μέσα από τα δικά τους λόγια. 

Ηλέκτρα Αποστόλου

Μετά από χρόνια πορείας πώς φτάσατε σε αυτή την απόφαση για μετεξέλιξη του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου»; Είναι μια κίνηση που έρχεται μετά από συνεχείς ζυμώσεις/συζητήσεις/αναλύσεις ή επιταχύνθηκε λόγω των εξελίξεων των τελευταίων ετών σε Ελλάδα και διεθνώς; 

Αυτό είναι μία αρκετά σημαντική ερώτηση. Οι ζυμώσεις και οι αναλύσεις καθορίζονται με βάση την πολιτική κατάσταση. Όταν επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», είχαμε σαν στόχο να κατοχυρώσουμε, σε επίπεδο κινηματικό, την ύπαρξη μίας μαχητικής κόκκινης τάσης του κινήματος, σε αντιφασιστική και αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση. Αφενός, θεωρούμε, και σε αυτό θα αφιερώσουμε και το πρώτο σκέλος της εκδήλωσής μας, πως αυτός ο στόχος σε γενικές γραμμές επιτεύχθηκε. Αφετέρου, η έναρξη της ρωσο-νατοϊκής σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία, δηλαδή ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που διεξάγει ο άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και η αυξανόμενη πιθανότητα πρόκλησης ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιτάχυναν τις ζυμώσεις και τις αναλύσεις μας, και μας οδήγησαν στην απόφαση να καλέσουμε ιδρυτική συνέλευση ανασυγκρότησης του Πολιτικού μας χώρου στις 29 του Ιούνη, με σκοπό να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμη πιο χρήσιμοι πολιτικά για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου είναι η ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση. Στόχος είναι η συζήτηση αυτή να φέρει μια μεγαλύτερη διεύρυνση στο πολιτικό πλαίσιο που έχετε θέσει; 

Η ιδρυτική συνέλευση έχει πολυεπίπεδες στοχεύσεις. Αρχικά, να τονωθεί η κατεύθυνση του αγώνα, της λαϊκής πάλης και της αναγκαιότητας της οργάνωσης. Της οργάνωσης, σε ένα πλαίσιο αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντικυβερνητικό με μετωπικό χαρακτήρα και με σκοπό να βρεθεί πλάι στις λαϊκές ανάγκες από συγκεκριμένη ταξική – αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική σκοπιά. Υπό αυτή την έννοια, η διεύρυνση του πολιτικού πλαισίου, θα γίνει από την στιγμή της συγκρότησης αυτού του Μετωπικού σχήματος, πάνω στις ελάχιστες, κατά τη γνώμη μας, πολιτικές συμφωνίες που έχουμε οριοθετήσει. Αυτές είναι: Αρχικά, η αποδοχή της ύπαρξης ενός ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και η ανάγκη της ήττας του, αποτελώντας ένα σημείο που συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της λαϊκής πάλης διεθνώς και εγχώρια. Δεύτερον, η ανάλυση της Ελλάδας ως εξαρτημένης χώρας και του αναγκαίου αγώνα για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Τρίτον, η ανάγκη της μαχητικής λαϊκής πάλης απέναντι στην κρατική τρομοκρατία (κρατικό εκφασισμό) και την νεοναζιστική-παρακρατική τρομοκρατία που απειλεί να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της στήριξης στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου. Τέταρτον, η αναγκαιότητα συμβολής στην ταξική - λαϊκή πάλη, στην υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, των εργατικών δικαιωμάτων, του μισθού, της πρώτης κατοικίας κλπ. Από αυτό το σημείο και ύστερα, η πολιτική συζήτηση για θέσεις θα είναι ανοιχτή εντός των δημοκρατικών διαδικασιών του Μετώπου. Επομένως, ως στόχος, ορίζεται η οργανωτική ενδυνάμωση αυτής της κατεύθυνσης και το, μετέπειτα, άπλωμα της στην υπόλοιπη Αττική και σταδιακά, στην υπόλοιπη Ελλάδα. 

Ηλέκτρα Αποστόλου

Πώς αντιλαμβάνεστε στην παρούσα φάση την έννοια «Σχηματισμός»; Σε μια πιο «δημοσιογραφική» γλώσσα αυτό θα σήμαινε ακόμη και μια μορφή κόμματος, ενδεχομένως και συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες. 

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για την ίδρυση Κομμουνιστικού Κόμματος με ενιαία ιδεολογική-πολιτική αναφορά, δημοκρατικό συγκεντρωτισμό κλπ. Μιλάμε για την ανασυγκρότηση του Πολιτικού Μας Χώρου σε ένα Μετωπικό Σχήμα, πάνω στις παραπάνω πολιτικές συμφωνίες που αναφέρθηκαν, δηλαδή μία συνένωση σε επίπεδο μελών, αντιφασιστών και αντιφασιστριών, αντιιμπεριαλιστών, εργατών και εργατριών, νέων απλών λαϊκών ανθρώπων, που θέλουν να στήσουν ανάχωμα απέναντι στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και να απλωθούν στους μαζικούς χώρους της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας (γειτονιές, χώροι δουλειάς, πανεπιστήμια, σχολεία, γήπεδα). 

Ηλέκτρα Αποστόλου

Μια μεγάλη συζήτηση που υπάρχει εδώ και χρόνια στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς είναι το πώς μπορούν τα κινήματα με αντιφασιστικό, δημοκρατικό, διεθνιστικό χαρακτήρα να βρουν κοινά σημεία επαφής με ομάδες, λαούς και άτομα που αντιστέκονται. Κινούμαστε με βάση την αρχή της αλληλεγγύης και της αντίστασης απλά; Φέρνω ως παράδειγμα τις εξελίξεις στο Σαχέλ, το Ντονμπάς και την Παλαιστίνη τις οποίες αναφέρετε και στο κάλεσμα για την ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση. Γιατί ενδεχομένως να μην μοιραζόμαστε κοντινές πολιτικές θέσεις με τέτοιες ομάδες. 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα για εμάς είναι απλή. Δεν είμαστε γενικά και αόριστα αλληλέγγυοι στους λαούς του Σαχέλ, του Ντονμπάς, της Παλαιστίνης, της Υεμένης κλπ. Θεωρούμε πως πολεμάμε από κοινό μετερίζι γιατί στο σήμερα όλη μας η δράση είναι μια κραυγή πολέμου ενάντια στον ιμπεριαλισμό και μια παλλόμενη έκκληση για την ενότητα των λαών ενάντια στο κυρίαρχο εχθρό του ανθρώπινου γένους: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε την ρήση του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, γιατί δεν βρίσκουμε κάτι πιο επίκαιρο, από την συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση – κραυγή του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβαρα. 

Ηλέκτρα Αποστόλου

Και στο αυστηρά εσωτερικό τοπίο; Υπάρχει εδώ και χρόνια ένα «πάγωμα» στο κομμάτι της διεκδίκησης, για την ακρίβεια στη δυνατότητα συγκρότησης ενός μεγαλύτερου μετώπου. Αυτοκριτική υπάρχει; Μήπως τα κινήματα θα κληθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους διεκδίκησης ή επικοινωνίας με σκοπό τη διεύρυνση και τη μεγαλύτερη απήχησή τους; 

Είμαστε λάτρεις της έννοιας της αυτοκριτικής, με την έννοια ότι χωρίς αυτοκριτική, η κριτική είναι άχρηστη, και χωρίς αυτοκριτική δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο αγώνας. Εμείς, με βάση την περίοδο δράσης μας, θεωρούμε πως έχουμε συμβάλλει στην κοινή δράση των δυνάμεων, τόσο στο μέτωπο της αντιφασιστικής πάλης [όπως για παράδειγμα στην κοινή στάση του κινήματος απέναντι στην πανευρωπαϊκή ναζιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη, στις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων των Ιμίων (Χρυσή Αυγή- Propatria)] όσο και στο αντιιμπεριαλιστικό-αντιπολεμικό κίνημα και στο κομμάτι της πάλης στις γειτονιές. Θεωρούμε, πως δεν κατορθώσαμε, την περίοδο των Τεμπών να πείσουμε και να δώσουμε το εκατό τοις εκατό των δυνάμεων μας για την συγκρότηση ενός μετωπικού πλατιού κέντρου αγώνα και για την, σε ανώτερο βαθμό, πολιτική – οργανωτική συμφωνία των δυνάμεων του κινήματος με σκοπό την όξυνση της ταξικής - λαϊκής πάλης, την πολιτικοποίηση του κινήματος των Τεμπών, που θα οδηγούσε στην πτώση της κυβέρνησης. 

Οι επόμενες κινήσεις για τον Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό τι περιλαμβάνουν; 

Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε κάποια ερώτηση που θα προκαθορίσει τις αποφάσεις της ιδρυτικής συνέλευσης. Ωστόσο, καλούμε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, νέο και νέα, αντιφασίστα και αντιφασίστρια, αντιιμπεριαλιστή και αγωνιστή - αγωνίστρια, να πλαισιώσει την Ιδρυτική Συνέλευση της 29ης Ιούνη στις 18:00 στη Νομική, με σκοπό να χαράξουμε από κοινού ένα κομμάτι του δρόμου για το απελευθερωτικό μονοπάτι του λαού μας. Μπορούμε και δικαιούμαστε να ζήσουμε σε μία Ελλάδα της προκοπής και της αξιοπρέπειας, έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς βάσεις θανάτου του ΝΑΤΟ, κόβοντας το κεφάλι του φιδιού του ναζισμού-φασισμού, τσακίζοντας το κράτος - χωροφύλακα και την κυβερνητική πολιτική, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του!

🟥 Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση

για την Ανασυγκρότηση του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» σε Μετωπικό Πολιτικό Σχηματισμό!

👉 Σάββατο 29 Ιούνη, 18:00 Νομική Σχολή Αθηνών

Ια. Ανάλυση της Διεθνούς Πολιτικής Κατάστασης

Ήδη από το 2014 και την πρώτη ένοπλη αντιφασιστική -αντιιμπεριαλιστική - αντιολιγαρχική εξέγερση του 21ου αιώνα στο Ντονμπάς αποκαλύφθηκε πως το status quo του πλανήτη και της ολοκληρωτικής ηγεμονίας του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού άρχισε να διαταράσσεται.

Η έναρξη, ωστόσο, της Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία αποτελεί το κομβικό σημείο καμπής για την εποχή στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε και προσπαθούμε να συγκροτήσουμε την πάλη μας.

Ιβ. Τι αποκρυσταλλώνει αυτή η σύγκρουση;

Από την μία μεριά, συντάσσει σε μία ενιαία γραμμή μάχης τον μοναδικό ιμπεριαλιστικό άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και όλο τον παλαιό αποικιοκρατικό κόσμο και τα εξαρτημένα κράτη του, επαναφέροντας σε κεντρική δύναμη κρούσης του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου την εφεδρεία του ναζισμού-φασισμού, μέσα από την συγκρότηση του Ναζιστικού Καθεστώτος του Κιέβου.

Παράλληλα, αναδεικνύει σαν δύναμη κρούσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού, αντίστοιχα τρομοκρατική κρατικά μορφώματα- όπως το Ισραήλ ή η Ταϊβάν- τα όποια είναι έτοιμα να προκαλέσουν πόλεμο για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους.

Από την άλλη μεριά, ωστόσο, μέσα από την υποχώρηση του νατοϊκού άξονα δίνει δυνατότητες στους εργαζόμενους λαούς του πλανήτη να ξεσηκωθούν και να δυναμώσουν οι αγώνες τόσο για την Εθνική Αυτοδιάθεση των λαών όσο και για να κλιμακωθούν οι ταξικές – πολιτικές διεκδικήσεις.

Η εκδίωξη των Γάλλων Ιμπεριαλιστών από την ζώνη του Σαχέλ και την Αφρικανική Γη, η έναρξη της ένοπλης παλλαϊκής πάλης της Παλαιστινιακής Αντίστασης την 7η Οκτώβρη, τα ξεσπάσματα στις γαλλικές μητροπόλεις από το περιθωριοποιημένο και καταδικασμένο προλεταριάτο, ο αγώνας των Λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στην αποικιοκρατική ιμπεριαλιστική ληστεία των Αμερικάνων γεμίζουν με προοπτική τους λαούς ολόκληρου του κόσμου.

Τοποθετούμαστε, επομένως, με τον πλέον επίσημο τρόπο, σε μία εποχή που ο κίνδυνος της μετατροπής των ιμπεριαλιστικών πολέμων δια αντιπροσώπων του μοναδικού ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε ένα γενικευμένο Παγκόσμιο Πόλεμο με άμεση εμπλοκή αποκτάει τεράστια πιθανότητα και ως εκ τούτου η ήττα του συγκεκριμένου άξονα θανάτου ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για την λαϊκή απελευθερωτική πάλη.

ΙΙ. Η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας που ζούμε

Η αστική τάξη της χώρας είναι εξαρτημένη σε οικονομικό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γεωστρατηγικό επίπεδο από τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη και η κυβέρνησή της σέρνουν τον λαό μας σε δύο άδικες ιμπεριαλιστικές πολεμικές συρράξεις- τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Μέση- Ανατολή, μετατρέπουν την χώρα σε προπύργιο του Αμερικανικού Ιμπεριαλισμού μέσα από τις βάσεις θανάτου που σπέρνονται από άκρη σε άκρη της Ελλάδας.

Η επέλαση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι τέτοια, που κατ εντολήν του ιμπεριαλιστικού άξονα θανάτου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ τα πάντα μετατρέπονται σε εμπόρευμα (συγκοινωνίες, υγεία, λαϊκή στέγη, παιδεία, ρεύμα,νερό) και μέσα από το πρίσμα της εξάρτησης και της υποτέλειας πρέπει να αντιληφθούμε και τις καπιταλιστικές-κρατικές δολοφονίες των Τεμπών, ενώ ταυτόχρονα η ακρίβεια διαλύει καθημερινά τις λαϊκές ανάγκες και οι εργατικές δολοφονίες εμφανίζουν τρομακτική αύξηση αποτέλεσμα της τεράστιας επίθεσης που βιώνει η εργατική τάξη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το σύνολο των αστικών μνημονιακών-προμνημονιακών και μεταμνημονιακών κυβερνήσεων είναι βασικοί αρωγοί της επίθεσης που ασκεί η ντόπια εξαρτημένη άρχουσα τάξη απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, νομοθετούν και μας σπρώχνουν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο ταξικής εξαθλίωσης.

Πλάι σε αυτή την επίθεση, ο κρατικός εκφασισμός επιταχύνεται μέσα από την δημιουργία ενός Κράτους Χωροφύλακα που κατακρεουργεί τις λαϊκές-συνδικαλιστικές- δημοκρατικές ελευθερίες, η αστική δικαιοσύνη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό πλυντήριο της ασύδοτης κρατικής τρομοκρατίας, ενώ το φασιστικό- παρακράτος ανασυντάσσεται με άξονα την παρακρατική-νεοναζιστική τρομοκρατία, αναμένοντας υπομονετικά ο ναζισμός-φασισμός του καθεστώτος του Κιέβου να γυρίσει πίσω στα κράτη της Δύσης που το υποστηρίζουν.

ΙΙΙ. Μπορεί να υπάρξει απάντηση;

Βρίσκεται διέξοδος στην συγκρότηση ενός Κοινωνικού-Πολιτικού Μετώπου;

Θεωρούμε πως μπορεί και πρέπει να υπάρξει απάντηση.

Δηλώνουμε παρόντες στον απαιτητικό αγώνα του λαού μας απέναντι στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την ταξική εκμετάλλευση, την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

Απαντάμε καθαρά πως οι αντιστάσεις των Αφρικανικών λαών, της Παλαιστίνης, του λαού του Ντονμπάς και των λαών ολόκληρου του κόσμου μας γεμίζουν ελπίδα και μας επιβεβαιώνουν πως υπάρχει ένας και μοναδικός ιμπεριαλιστικός άξονας με ηγέτιδα δύναμη τον Αμερικανικό Ιμπεριαλισμό.

Απαντάμε πως μπορούμε να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και την εξαθλίωση του λαού μας, πως μπορούμε να σηκώσουμε το μπόι μας απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και να υπερασπιστούμε τις λαϊκές – δημοκρατικές ελευθερίες.

Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, θεωρούμε πως απαιτείται ένας μακρόπνοος αγώνας για την συγκρότηση ενός Μαχητικού Κοινωνικού- Πολιτικού Μετώπου μελών το οποίο σε αντιφασιστική - δημοκρατική - αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική - αντικυβερνητική κατεύθυνση, το οποίο να μπορέσει να συγκροτήσει πολιτικό υποκείμενο και να χτίσει βήμα- βήμα τους όρους για την δημιουργία του αντίπαλου δέους απέναντι στην κυριαρχία της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού στον τόπο μας.

Ως Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου» καλούμε σε Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση για την Ανασυγκρότηση του Πολιτικού μας Χώρου σε ένα κύτταρο αυτού του Κοινωνικό-Πολιτικού Μετώπου και την δημιουργία των πολιτικών – οργανωτικών προϋποθέσεων για το άνοιγμα του και στην υπόλοιπη Αττική αλλά και την ενδυνάμωση αυτής της κατεύθυνσης Πανελλαδικά σε αυτό το πολιτικό και εργατικό - λαϊκό υποκείμενο το οποίο αντιλαμβάνεται, έστω και πρωτόλεια, αυτή την αναγκαιότητα βάσει της εποχής μας.

Πάνω σε αυτή την λογική καλούμε:

A) Πολιτικές, κινηματικές δυνάμεις με αντίστοιχη πολιτική κατεύθυνση στο πλάτεμα αυτής της διαδικασίας ώστε να ψηλαφίσουμε από κοινού αυτή την κατεύθυνση και αυτή την μεγάλη και δύσβατη πορεία!

Β) Αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, αντιιμπεριαλιστές και διεθνιστές, που αναγνωρίζουν αυτή την πολιτική αναγκαιότητα και αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους σαν τμήμα του παγκόσμιου αντιφασιστικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που αγωνίζεται και αντιστέκεται αυτή την στιγμή.

Γ) Την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία για να παλέψουμε ισότιμα για την απελευθέρωση του τόπου μας από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού, για να σμπαραλιάσουμε την πιθανότητα να βρεθούμε στα ανοιχτά Μέτωπα του Πολέμου, για να παλέψουμε για την ανατροπή των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη Γεωργιάδη που εντείνουν ακόμα παραπέρα την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης για να μην μείνει αναπάντητη από δω και πέρα καμία άλλη εργατική δολοφονία που το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, για να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια και την εξαθλίωση που θερίζουν τις γειτονιές μας, για να αγωνιστούμε απέναντι στην καταπάτηση των δημοκρατικών ελευθεριών μας, τον ναζισμό-φασισμό που απειλεί να γυρίσει πίσω στα κράτη της Δύσης εντείνοντας την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία.

📅 Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση: Σάββατο 29 Ιούνη, 18:00 Νομική Σχολή Αθηνών.

ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ-ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ !
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Να χαράξουμε από κοινού ένα κομμάτι του δρόμου για το απελευθερωτικό μονοπάτι»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας