• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 22.8°C / 27.8°C
  3 BF
  26%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 27.2°C
  2 BF
  28%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 18.3°C / 25.0°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 16.7°C / 20.0°C
  3 BF
  42%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  4 BF
  64%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 25.6°C
  3 BF
  32%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  23%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.4°C / 25.0°C
  2 BF
  50%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.3°C
  3 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.0°C / 25.0°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.0°C / 25.0°C
  2 BF
  43%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.4°C / 19.4°C
  3 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  73%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.1°C / 27.0°C
  4 BF
  26%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.1°C / 27.8°C
  4 BF
  27%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 24.0°C
  4 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.6°C / 28.3°C
  3 BF
  18%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.6°C / 24.0°C
  4 BF
  43%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 24.4°C / 25.6°C
  1 BF
  47%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  23%
«Ιδού τι θα έκανε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία»
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Ιδού τι θα έκανε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία»

 • A-
 • A+
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δημιουργήσει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, θα είχε στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και θα είχε επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια τονίζει η Φρόσω Καρασαρλίδου.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η βουλευτίνα Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου εξηγεί πώς θα είχε διαχειριστεί καλύτερα την πανδημία μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην υπονόμευση του κράτους δικαίου και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποκρύπτει το δόγμα «νόμος και τάξη» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και απαντά στις κατηγορίες για εκλογική νοθεία, εν όψει της προσεχούς απόφασης του εκλογοδικείου που θα κρίνει την ένσταση του συνυποψηφίου της Αγγελου Τόλκα για τη βουλευτική έδρα.

● Προέρχεστε από τον χώρο της Υγείας και μάλιστα με συνδικαλιστική δράση. Τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία που δεν κάνει η κυβέρνηση;

Επί 25 χρόνια υπηρέτησα στη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Νάουσας. Υπήρξα πρόεδρος του κλαδικού σωματείου των νοσηλευτών και στη συνέχεια ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του πρώτου εργασιακού σωματείου του Νοσοκομείου Νάουσας. Επίσης, διετέλεσα εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του νοσοκομείου και στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για την Υγεία και Πρόνοια του νομού Ημαθίας.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε δημιουργήσει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, θα είχε στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα είχε επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα είχε κάνει ουσιαστική ιχνηλάτηση με συνταγογραφούμενα μοριακά τεστ. Επίσης θα είχε ρυθμίσει τη λειτουργία των σχολείων με λιγότερα παιδιά ανά τμήμα.

Θα είχε θέσει σε κυκλοφορία περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς και επίσης θα είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχουμε στη χώρα μας περισσότερα εμβόλια και τα μονοκλωνικά φάρμακα για τον κορονοϊό.

Θα προχωρούσε σε στήριξη της πραγματικής οικονομίας με διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία και πολύ προσεκτική και σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων.

Είστε συμπατριώτες και προέρχεστε από την ίδια εκλογική περιφέρεια με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Τι γνώμη έχετε για τον υπουργό Προ.Πο.;

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υλοποιεί ουσιαστικά ένα πολιτικό σχέδιο χειραγώγησης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι μεν συμπατριώτης, δεν πολιτεύεται όμως στην Ημαθία. Είναι ο απόλυτος εκφραστής του δόγματος της Ν.Δ. «νόμος και τάξη», καταπατώντας κάθε έννοια περί κράτους δικαίου και προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, αντί να συνεχίσει τον εκδημοκρατισμό και την προσπάθεια για πρόοδο των σωμάτων ασφαλείας, υλοποιεί ουσιαστικά ένα πολιτικό σχέδιο χειραγώγησης της ελληνικής κοινωνίας, με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στη χώρα μας.

● Με αφορμή την κουβέντα για τη διεύρυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ... πόσο ΠΑΣΟΚ αντέχει;

Δεν αντέχει καθόλου διεφθαρμένο και νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα δέχεται όλη τη δημοκρατική παράταξη που εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαμόρφωση ενός πλατιού μετώπου των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκφράζει σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ.

● Εχετε μια κόντρα στο εκλογοδικείο για τη βουλευτική έδρα με τον κ. Τόλκα και μάλιστα ακούστηκαν βαριές κουβέντες περί νοθείας... Τι λέτε γι’ αυτά;

Οι βουλευτές εκλέγονται ανάλογα με τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που έχουν συγκεντρώσει στα ψηφοδέλτια. Δυστυχώς ο κ. Τόλκας επιζητεί να βγει βουλευτής ενώ γνωρίζει, ακόμα και ύστερα από δύο καταμετρήσεις, ότι πήρε λιγότερες ψήφους.

Στηρίζει -ελλείψει επιχειρημάτων- την ένσταση στη συκοφαντία του περί νοθείας των εκλογών από την πλευρά μου. Νοθεία, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει ότι συνήργησα με 38, αγνώστους σε μένα, δικαστικούς αντιπροσώπους για τη μη μονογραφή των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων όλων των παρατάξεων. Αυτή η συμπεριφορά όμως είναι πέρα και έξω από τις αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως αναφέρει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

● Σας έχουν ψέξει γιατί έχετε καταθέσεις στην Ελβετία. Ως αριστερή, τι πιστεύετε για τον πλουτισμό των πολιτικών;

Ο πλουτισμός που προέρχεται από την πολιτική δραστηριότητα αξιοποιώντας την πολιτική «εξουσία» είναι έγκλημα και πρέπει τόσο η Δικαιοσύνη αλλά πρωτίστως ο λαός με την ψήφο του να τον καταδικάζει.

Οι καταθέσεις μου προήλθαν από την παράλληλη εργασία μου από το 2000 στο καλλιτεχνικό εργαστήριο χυτού γυαλιού που δημιούργησα και την αποκλειστική επιχειρηματική μου δραστηριότητα από το 2008 οπότε και παραιτήθηκα από τη σιγουριά του Δημοσίου, χωρίς να έχω συνταξιοδοτηθεί.

Επομένως, ο λογαριασμός μου στην Ελβετία υπήρχε το διάστημα πριν από τη βουλευτική μου ιδιότητα, για τις ανάγκες της επιχείρησης και την εξυπηρέτηση των συναλλαγών μου με το εξωτερικό. Πέραν αυτού, τα μόνα περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή μου είναι ένα αυτοκίνητο και ένα τροχόσπιτο. Με την εκλογή μου και ενώ οι «πατριώτες» της Ν.Δ. καλούσαν τον κόσμο να βγάλει τις καταθέσεις στο εξωτερικό, εγώ μετέφερα τις δικές μου από την Ελβετία στην Ελλάδα.

● Βλέπετε εκλογές το φθινόπωρο; Κι αν ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος γι’ αυτές;

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάνει εντελώς την επαφή της με την κοινωνία. Καθημερινά οδηγείται σε αποφάσεις που βυθίζουν την οικονομία ακόμη περισσότερο σε αδιέξοδο και την κοινωνία στην απογοήτευση. Η Ν.Δ., βλέποντας τη φθορά να επιταχύνεται, θα προσπαθήσει να σώσει ό,τι μπορεί.

Πόσο μάλλον όταν ακροδεξιοί κύκλοι μέσα από τη Ν.Δ. μιλάνε για κατάρρευση και καλούν τον κ. Μητσοτάκη σε παραίτηση άμεσα για να γλιτώσει την καταστροφή. Εμείς πάντως είμαστε έτοιμοι, με πρόγραμμα και με εναλλακτική προοδευτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την έξοδο από αυτήν.

● Ποιο θα ήταν ένα βιώσιμο σχήμα διακυβέρνησης την επόμενη μέρα; Ας πούμε, ο κ. Βελόπουλος θα είχε χώρο όπως ο κ. Καμμένος στο παρελθόν;

Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών με στόχο τη δημιουργία μιας μεγάλης πλειοψηφικής προοδευτικής συμμαχίας, που θα αποτελεί την απάντηση στην αυταρχική Δεξιά και θα εφαρμόσει ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και τομών, ένα πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την επαναφορά της κοινωνικής συνοχής.

Στο σχήμα αυτό χωράνε δυνάμεις από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι και το προοδευτικό Κέντρο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική, κάτι που ευνοεί τις συνεργασίες του προοδευτικού χώρου.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομικές ατασθαλίες πίσω από τη διπλάσια χρέωση των ιδιωτικών ΜΕΘ
Για «οικονομικές ατασθαλίες, με την ευκαιρία των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης και την καταπολέμηση του κορονοϊού», εγκαλούν την κυβέρνηση 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ: Οικονομικές ατασθαλίες πίσω από τη διπλάσια χρέωση των ιδιωτικών ΜΕΘ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Μείζον λάθος η υποκαταγραφή, ιδιαίτερα όταν το κάνουμε “θεωρία”»
Ερευνητής με διεθνές κύρος και πολυδιάστατος επιστήμονας, ο Σπύρος Γεωργάτος, καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απαντά στον ΕΟΔΥ που διστάζει να εφαρμόσει την εντολή του ΠΟΥ...
«Μείζον λάθος η υποκαταγραφή, ιδιαίτερα όταν το κάνουμε “θεωρία”»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί!»
Τη δραματική προειδοποίηση πως «αν δεν γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη, οι ανισότητες θα διευρυνθούν, όπως θα αυξηθεί και ο κίνδυνος των μεταλλάξεων» απευθύνει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας...
«Ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί!»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ε. Αχτσιόγλου: Τα πρακτικά της επιτροπής ειδικών εκθέτουν την κυβέρνηση
Προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνει η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ την αποτυχία του εξάμηνου λοκντάουν, δίνοντας έμφαση στην υπερχρέωση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ε. Αχτσιόγλου: Τα πρακτικά της επιτροπής ειδικών εκθέτουν την κυβέρνηση
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σωστά έχει πάρει αποστάσεις από τον λαϊκισμό των κραυγών»
Ο Νίκος Βούτσης μιλάει για τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην εποχή μας και στο πλαίσιο της πολιτικής, ενώ απορρίπτει τους ισχυρισμούς εκείνων που θεωρούν ότι η «Ομπρέλα» επηρεάζει αρνητικά το...
«Ο ΣΥΡΙΖΑ σωστά έχει πάρει αποστάσεις από τον λαϊκισμό των κραυγών»
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Ν. Ηλιόπουλος: Πολιτικά επικίνδυνος ο πρωθυπουργός
Την παντελή απουσία μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ και προστασίας των πολιτών στα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας στηλίτευσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ν. Ηλιόπουλος: Πολιτικά επικίνδυνος ο πρωθυπουργός

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας