• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.7°C / 30.2°C
  2 BF
  48%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.1°C / 31.9°C
  2 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 25.0°C / 28.2°C
  2 BF
  32%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  34%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  0 BF
  69%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.6°C / 32.0°C
  2 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.4°C / 28.4°C
  1 BF
  30%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 29.1°C / 29.1°C
  0 BF
  38%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 23.6°C / 25.8°C
  1 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 24.6°C / 29.9°C
  0 BF
  39%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.9°C / 27.8°C
  0 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 26.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  47%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.0°C / 31.1°C
  3 BF
  34%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 26.2°C / 31.6°C
  1 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.8°C
  2 BF
  50%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.5°C / 30.4°C
  2 BF
  38%
 • Καβάλα
  Θύελλα
  25°C 25.3°C / 25.3°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.1°C / 29.7°C
  2 BF
  77%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 24.0°C / 24.0°C
  2 BF
  56%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Οσο θα στριμώχνονται, τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται για τους πολίτες, τη δημοκρατία και τoυς θεσμούς»

 • A-
 • A+
«Οποτε στριμώχνεται ο κ. Μητσοτάκης, όλως τυχαίως μια παράνομη υποκλοπή, μια κασέτα, μια παρακρατική μεθόδευση, βρίσκεται πρόχειρη για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο» ● «Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. δημιούργησαν ένα σύστημα παραδιοίκησης, το οποίο φαίνεται πως συνέχισε να δρα και όταν έχασαν τη λαϊκή εντολή και τώρα το «εξαργυρώνουν» ποικιλοτρόπως».

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στην «Εφ.Συν.», δίνει τη δική της εκδοχή για την υπόθεση με το ηχητικό ντοκουμέντο και καλεί τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τα πάντα.

Κινηθήκατε νομικά κατά της «Καθημερινής της Κυριακής» και των συμμετεχόντων στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε η εφημερίδα και το οποίο σας εμπλέκει για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Ποια ήταν η σχέση σας με τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής που αναφέρεται σε εσάς; Του ζητήσατε εξηγήσεις για το ηχητικό ντοκουμέντο;

Οπως είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, το επίμαχο δημοσίευμα είναι παντελώς ψευδές κατά περιεχόμενο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η απόπειρα εμπλοκής μου σε μια φερόμενη επιχείρηση συγκάλυψης ευθυνών είναι σε κάθε περίπτωση κατάφωρα συκοφαντική και παράνομη, από όπου κι αν προέρχεται.

Προσέφυγα τόσο εξώδικα όσο και δικαστικά. Ειδικότερα κατέθεσα και μήνυση-έγκληση τόσο για το συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος μου αλλά όσο και κατά παντός υπευθύνου, που τυχόν εμπλέκεται στη συκοφαντική δυσφήμιση του προσώπου μου, καθώς και στους φερόμενους ως συνομιλητές στην επίμαχη συνομιλία.

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής είχε ήδη αναλάβει καθήκοντα, όταν έγινα υπουργός Προστασίας του Πολίτη με απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ως όφειλα συνεργάστηκα φυσικά με τους αρχηγούς των Σωμάτων, τόσο της Πυροσβεστικής όσο και της Αστυνομίας. Τον ίδιο αρχηγό της Πυροσβεστικής διατήρησε μάλιστα η Νέα Δημοκρατία, ενώ αποστράτευσε τον αρχηγό της Αστυνομίας, με το «καλημέρα» της ανάληψης της διακυβέρνησης.

Εφόσον όλα αυτά είναι ψευδή, για ποιο λόγο πιστεύετε ότι ο κ. Ματθαιόπουλος φέρεται να εμπλέκει το δικό σας όνομα σε αυτή την ιστορία;

Δεν μπορώ να γνωρίζω. Αυτά θα τα διερευνήσουν οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές.

● Πώς ερμηνεύετε πολιτικά τη στάση της εφημερίδας, δύο χρόνια μετά το Μάτι, να επιλέξει σε αυτή τη συγκυρία να δημοσιεύσει το υλικό αυτό; Θεωρείτε ότι είναι γνήσιο ή όχι;

Οποτε στριμώχνεται ο κ. Μητσοτάκης, όλως τυχαίως μια παράνομη υποκλοπή, μια κασέτα, μια παρακρατική μεθόδευση, βρίσκεται πρόχειρη για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο. Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, βλέποντας τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν στην οικονομία και στα εθνικά θέματα και με δεδομένη την αποτυχία τους στην εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων στην Ευρώπη, εδώ και καιρό χρησιμοποιούν οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο για να χτυπήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους. Και όσο θα στριμώχνονται τόσο πιο επικίνδυνοι θα γίνονται για τους πολίτες, τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

● Η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση στο όνομά σας, αλλά δεν σχολίασε τίποτα σχετικά με τα όσα ακούγονται για τις εσωτερικές έριδες στην Πυροσβεστική που είχαν αντίκτυπο στο επιχειρησιακό σκέλος της. Εσείς, από τη θέση του υπουργού, γνωρίζατε για αυτές τις έριδες; Πώς ερμηνεύετε τη στάση της κυβέρνησης;

Σε αυτή τη φερόμενη συνομιλία, αναφέρονται και άλλα ζητήματα, για τα οποία η Ν.Δ. δεν φαίνεται να συγκινείται. Αντίθετα, σύμφωνα με το περιεχόμενό της, οι άνθρωποι που φέρονται να κατονομάζονται να παραδίδουν στη φωτιά πολίτες, περιουσίες και φύση για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», έχουν επιβραβευτεί από τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη!

Δεν έχουν τίποτα να πουν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τους πελατειακούς μηχανισμούς που έστησαν επί δεκαετίες στο σύνολο του κράτους. Δημιούργησαν έτσι ένα σύστημα παραδιοίκησης, το οποίο φαίνεται πως συνέχισε να δρα και όταν έχασαν τη λαϊκή εντολή και τώρα το «εξαργυρώνουν» ποικιλοτρόπως.

Η δική μας πολιτική παρακαταθήκη στο Πυροσβεστικό Σώμα ήταν η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με τη μονιμοποίηση 2.200 πυροσβεστών πενταετούς θητείας που εκκρεμούσαν από το 2011, την πρόσληψη 876 πυροσβεστών πενταετούς απασχόλησης και 2.250 εποχικών πυροσβεστών. Ηταν η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας μέσω της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτακτης Ανάγκης 112 και η ενδυνάμωση των μέσων, μεταξύ άλλων, με τον υπερδιπλασιασμό των ελικοπτέρων δασοπυρόσβεσης. Για αυτή την παρακαταθήκη είμαστε υπερήφανοι.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική ανάφλεξη δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι
Αρχίζει το γαϊτανάκι με εξώδικα, μηνύσεις και αυτεπάγγελτη έρευνα από τη Δικαιοσύνη μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» ● Οργή της Ολγας Γεροβασίλη και αποκαλύψεις Ματθαιόπουλου.
Πολιτική ανάφλεξη δύο χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Ούτε κουβέντα από τον Στ. Πέτσα για Κύθηρα και Καπελιό
Με το επίμαχο απόσπασμα δεν ασχολήθηκε καθόλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αντιθέτως υιοθέτησε πλήρως τα υπόλοιπα που ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο και τα οποία εμπλέκουν την Όλγα Γεροβασίλη
Ούτε κουβέντα από τον Στ. Πέτσα για Κύθηρα και Καπελιό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στάχτη στο Μάτι και νέες... φωτιές από ηχητικό ντοκουμέντο
Αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής» για περίεργους διαλόγους μεταξύ του τέως αρχηγού της Πυροσβεστικής και του αξιωματικού της υπηρεσίας ● Βροχή οι διαψεύσεις.
Στάχτη στο Μάτι και νέες... φωτιές από ηχητικό ντοκουμέντο
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Μάνδρα και Μάτι έριξαν βαριά σκιά στις εκλογές
Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε και τα αποτελέσματα της Περιφέρειας σε σύγκριση με τα ποσοστά που έλαβε το 2014 η Ρένα Δούρου, τότε που δόθηκε και το πρώτο μήνυμα επικράτησης του κόμματος.
Μάνδρα και Μάτι έριξαν βαριά σκιά στις εκλογές
Ρένα Δούρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυρά Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Δούρου που μιλά για προσπάθεια «τυμβωρυχίας»
Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής επιτέθηκαν κατά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με αφορμή το πόρισμα των εισαγγελέων που διενήργησαν την έρευνα για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Πυρά Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατά Δούρου που μιλά για προσπάθεια «τυμβωρυχίας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γαλάζια αμνησία...
Τον προηγούμενο Φεβρουάριο η κυβέρνηση έφερε μια τροπολογία που αφορούσε 2.093 πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης. Τη ρύθμιση, τότε, ψήφισαν ο κυβερνητικός συνασπισμός και το Ποτάμι, «παρών» δήλωσαν η Δημοκρατική...
Γαλάζια αμνησία...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας