Μακροσκελή ανοιχτή επιστολή προς τον Στ. Ψυχάρη έστειλε ο βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, με αφορμή το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο τον περιγράφει ως «έναν γραφικό που γίνεται επικίνδυνος επειδή είναι αδίστακτος».
Μεταξύ άλλων, λέει στον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ:
«Εάν ήξερα ότι σε μερικές μέρες θα κλείσω τις ιστορικές εφημερίδες “ΒΗΜΑ” και “ΝΕΑ”, επειδή σπατάλησα τον πολιτικό και εκδοτικό πλούτο ως “κακός” κληρονόμος προγενέστερων ιστορικών εκδοτών, πρώτα από όλα θα προτιμούσα να ζήσω με “ψωμί και ελιά”. Να εγκαταλείψω τα “ανάκτορα”, τα θωρακισμένα αυτοκίνητα και όλα τα συναφή, να ρευστοποιήσω ό,τι έχω και δεν έχω, να βγάλω από τις κρυψώνες το χρήμα και τα άλλα τιμαλφή, για να πληρώσω τα δεδουλευμένα και οφειλόμενα στους εργαζομένους και τα δάνειά μου».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας