• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  22°C 20.6°C / 24.4°C
  1 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 21.1°C / 25.0°C
  2 BF
  73%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  19°C 13.9°C / 22.8°C
  2 BF
  77%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 16.1°C
  1 BF
  75%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.0°C
  2 BF
  78%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 23.9°C
  2 BF
  58%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  1 BF
  52%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  18°C 14.4°C / 22.8°C
  1 BF
  77%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.4°C / 20.0°C
  1 BF
  83%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.0°C / 21.0°C
  1 BF
  78%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.0°C / 23.0°C
  1 BF
  60%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.1°C / 21.1°C
  1 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 20.0°C / 20.0°C
  2 BF
  100%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 24.4°C
  2 BF
  49%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.6°C / 24.4°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 22.0°C / 22.8°C
  3 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.7°C / 22.2°C
  2 BF
  46%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  21°C 20.0°C / 21.0°C
  1 BF
  83%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  24°C 23.3°C / 23.9°C
  3 BF
  65%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  19°C 19.0°C / 19.0°C
  1 BF
  52%
Το Πρώτο Θέμα βγάζει νέο «λαβράκι» προπαγάνδας
ΕUROKINISSI

Το Πρώτο Θέμα βγάζει νέο «λαβράκι» προπαγάνδας

 • A-
 • A+
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βρήκε το Πρώτο Θέμα «καυτό έγγραφο» που αναρτήθηκε στην επίσημη κυβερνητική ιστοσελίδα της Γαλλικής Προεδρίας μετά την συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών στην οποία συμμετείχε και ο Ελληνας πρωθυπουργός. Το καυτό αυτό «έγγραφο» που στην ουσία είναι μια ανάρτηση της Γαλλικής Προεδρίας περιγράφει τα όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση, περιέχει σημεία της εισήγησης του Φ. Ολάντ και για το λόγο αυτό φυσικά είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο.

Η έγκυρη δημοσιογραφία του Θ. Αναστασιάδη χωρίς φυσικά να μιλάει για υπογραφές, πώς να το κάνει άλλωστε αυτό σε  μία ανάρτηση, σημειώνει ότι η ανάρτηση γίνεται κάτω από τη φωτογραφία των δύο αρχηγών! 

Οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη συνάντηση είναι φυσικά δεκάδες ενώ το ενημερωτικό κείμενο για το περιεχόμενο των συζητήσεων είναι αναρτημένο χωριστά  ως «Δήλωση μετά τη συνάντηση με τους ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες».

Ολόκληρο το κείμενο

Μια συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δηλαδή μεταξύ των ηγετών κυβερνήσεων και των ηγετών των κομμάτων, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και των μελών της Επιτροπής ώστε να δώσουμε τη δική μας άποψη, την κρίση μας για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη, τόσο όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων, την προστασία των συνόρων όσο και  για το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης και την επιθυμία μας να υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Πρώτα θέλαμε να αντιμετωπίσουμε και τις δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η πρώτη είναι η επείγουσα ανάγκη που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δηλαδή μια βαθιά κρίση σε σχέση με τους πρόσφυγες. Οι απαντήσεις δόθηκαν αυτούς τους τελευταίους μήνες και έχουμε συνεισφέρει σε αυτές, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι κατευθύνσεις διασφαλίζουν ότι τα μέτρα θα είναι συμβατά με τις αξίες μας και πιο αποτελεσματικά.

Σας θυμίζω ότι η Γαλλία θα υποδεχτεί τα επόμενα δύο χρόνια ένα αριθμό 30.000 (προσφύγων).  Αλλά για να λειτουργήσει αυτός ο μηχανισμός και να εφαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα μέτρα σε ολόκληρη τη διαδρομή είναι απαραίτητη  η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Και αυτό είναι που πρέπει να κάνει ολόκληρη η Ευρώπη. Εάν υπάρχει η προστασία των εξωτερικών συνόρων, θα αποφευχθεί η επαναφορά των εσωτερικών συνόρων, των εθνικών συνόρων, η οποία επίσης αποφασίστηκε  από ορισμένες χώρες ως εναλλακτική προστασία των εξωτερικών συνόρων, μονομερώς.

Θα αποφύγουμε να υποχρεωθεί η Ελλάδα - όπως συμβαίνει σήμερα - να διατηρήσει χιλιάδες πρόσφυγες κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Μακεδονίας και Ελλάδας σε ανυπόφορες συνθήκες και για τους πρόσφυγες και για την Ελλάδα. Και θα αποφύγουμε έτσι  να υπάρχουν άνθρωποι που διακινδυνεύουν τη ζωή τους διασχίζοντας το Αιγαίο από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτή τη θέση θα υπερασπιστούμε συμπεριλαμβανομένης και της κατεύθυνσης αυτού που έχει ήδη ξεκινήσει με την Τουρκία. Η Τουρκία συμφώνησε να επανανπροωθηθούν εκεί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που θα έχουν περάσει παράνομα στην Ελλάδα [...]

Το κείμενο συνεχίζει και πάντα σε πρώτο ενικό την τοποθέτηση στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν με αναφορές σε οικονομικά ζητήματα της ΕΕ αλλά και σε θέματα που αφορούν τη Γαλλία και ειδικά στην τρομοκρατία. Η δημοσιογραφία Αναστασιάδη αλλά και οι έγκυροι ακόλουθοί της βάφτισαν το κείμενο «επίσημο έγγραφο» και το παρουσίασαν ως κοινή δήλωση «Τσίπρα Ολαντ». Ετσι ήθελαν έτσι έκαναν!

Στην περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο της δήλωσης της Γαλλικής Προεδρείας μπορεί να τη διαβάσει ολόκληρη ΕΔΩ

Δήλωση Σκρέκα και απάντηση της κυβέρνησης 

Για το δημοσίευμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος ζήτησε απάντηση από την κυβέρνηση.

«Πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει για ποιο λόγο Έλληνας Πρωθυπουργός σε κοινή επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε με τον Γάλλο ομόλογο του, Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε στα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία”. Φαίνεται ότι μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει ήδη τις εθνικές κόκκινες γραμμές».

«Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της», σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του Κ. Σκρέκα

«Θα συνιστούσαμε στον κύριο Σκρέκα να καλλιεργήσει λίγο περισσότερο τις βασικές του γνώσεις γαλλικής γλώσσας ώστε να μπορεί να κατανοήσει ότι το υποτιθέμενο "κοινό ανακοινωθέν" στο οποίο αναφέρθηκε η ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" δεν είναι παρά δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου αναρτημένες σε βίντεο και κείμενο στην ιστοσελίδα της γαλλικής Προεδρίας», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Θα του συνιστούσαμε, επίσης, να αποφεύγει να βασίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις του σε κακόβουλα δημοσιεύματα μηδενικής αξιοπιστίας γιατί εκτίθεται. Στη Νέα Δημοκρατία θα συνιστούσαμε να φροντίσει να εκπροσωπείται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής από πιο αξιόπιστα και καταρτισμένα στελέχη της».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Η δημοσιογραφία του Γιώργου Παπαχρήστου
Επειδή με το τωρινό ζήτημα, με το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα και τον Γιώργο Παπαχρήστο εννοώ, δεν θα βγάλουμε άκρη άμεσα ώστε να είμαστε σίγουροι ποιος από τους δύο έχει δίκιο (που είμαστε δηλαδή, αλλά τέλος...
Η δημοσιογραφία του Γιώργου Παπαχρήστου
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Είδες το Reuters!
Το είπε και το Reuters μας πληροφορεί το ιστολόγιο του ομίλου Μαρινάκη. Κάτω από τον τίτλο «Reuters: Ο Τσίπρας προσπαθεί να επανεκλεγεί αλλά δεν του βγαίνει» αναπαράγεται μεταφρασμένο το ρεπορτάζ της...
Είδες το Reuters!
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Από τον Τράγκα στο Χαραλαμπόπουλο δυο βήματα δρόμος
Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γ. Τράγκα του Γ. Κουρτάκη ο αριστερός ψάλτης του «κοντοχωριανού» μιντιάρχη εφοπλιστή διατυπώνει το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί την κοινή γνώμη: Πήγε ή δεν πήγε ο Τσίπρας τα...
Από τον Τράγκα στο Χαραλαμπόπουλο δυο βήματα δρόμος
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Η (απο)δοκιμασία της δημοσιογραφίας
Μεγάλη πρεμούρα έπιασε το Πρώτο Θέμα για να βγάλει «αποκλειστικό» μέσα από την ομιλία του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο μέσο να εκτεθεί πανηγυρικά για ακόμη μία φορά.
Η (απο)δοκιμασία της δημοσιογραφίας
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Μαύρη δημοσιογραφία
Τελικά είναι κάπως κατάντια ένας πρώην διευθυντής ραδιοφώνου και αρθρογράφος «έγκυρης» εφημερίδας να καταλήγει να γράφει στη φυλλάδα του Θ. Αναστασιάδη ρεπορτάζ για υποτιθέμενες «κλεμμένες» θέσεις πάρκινγκ από...
Μαύρη δημοσιογραφία
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
Δημαγωγία
Ο ολοκληρωτικός πόλεμος του ΔΟΛ κατά της κυβέρνησης συνεχίζεται. «Πού πάμε, κ. Τσίπρα; Από τις κλειστές τράπεζες στα κλειστά σύνορα...», επιγράφει το άρθρο του στον ιστότοπο του «Βήματος» ο διευθυντής .
Δημαγωγία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας