Στην Ελλάδα πάει να αποδώσει ευθύνες μέρος των τουρκικών μέσων ενημέρωσης για την απόφαση του Εφετείου της Τρίπολης, που έκρινε τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου άκυρο το πρόσθετο μνημόνιο Λιβύης - Τουρκίας (της 3ης Οκτωβρίου 2022) για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Κατά του (MoU) είχε προσφύγει ομάδα δικηγόρων με επικεφαλής την Thuraya Al-Twaibi, η οποία με ανάρτησή της παρέθεσε σε αδρές γραμμές το σκεπτικό του Εφετείου: η μεταβατική κυβέρνηση Ντμπεϊμπά δεν είχε αρμοδιότητα τέτοιας συμφωνίας από τον οδικό χάρτη που συμφωνήθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και οι αντιδράσεις της Βουλής, που εδρεύει στη Βεγγάζη, του Ανώτατου Συμβουλίου της Επικρατείας και του Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου είναι βάσιμες.
Ποια θα είναι η συνέχεια ουδείς γνωρίζει. Κανονικά θα έπρεπε να ξηλωθεί και το πρώτο μνημόνιο του 2019. Κανονικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας