Επιλεκτική... ευαισθησία της κυβέρνησης για την ιερότητα των εθνικών συμβόλων που τώρα επικαλούνται για τη λογοκρισία του έργου της Γεωργίας Λαλέ στο Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη αποκαλύπτουν παλαιότερες φωτογραφίες του πρωθυπουργού.
Τον Νοέμβριο του 2022 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε φωτογραφηθεί μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μπροστά απ' το έργο «Ελληνική Σημαία» του γλύπτη Νίκου Φλώρου. Πρόκειται για ένα έργο με σιδερικά και την ελληνική σημαία. Μάλιστα τότε ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε βραβεύσει τον καλλιτέχνη.
Αυτή η «πειραγμένη» εκδοχή της σημαίας δεν τους είχε ενοχλήσει. Τους ενοχλεί όμως η σημαία σε ροζ απόχρωση με κομμάτια από σεντόνια θυμάτων έμφυλης βίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας