Στην καλοπροαίρετη απορία της Φαίης Σκορδά την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν προσωπικές επιθέσεις ο ένας στον άλλο και εστιάζουν στα κακά, ανέλαβε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας. «Και τι να εστιάζω; Να λέω “τι γκόμενος είσαι εσύ”;», είπε και έσκασαν και οι δύο στα γέλια. Πρόκειται για ατάκα που είχε γίνει viral το 2018, όταν μια γυναίκα στη Φωκίωνος Νέγρη την είχε φωνάξει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κατόπιν αποκαλύφθηκε ότι η «αυθόρμητη» εκδήλωση χαράς ήταν από συνεργάτιδα και κουμπάρα του Κωστή Χατζηδάκη.
● Πάντως, παρόλο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι με τον σημερινό πρωθυπουργό δεν είναι φίλοι, αλλά πολιτικοί αντίπαλοι και ούτε μοιάζουν ως άνθρωποι και ως χαρακτήρες, διατηρούν ωστόσο έναν πολιτικό πολιτισμό. Παραδέχτηκε ότι στο debate μιλούσαν μεταξύ τους για διάφορα θέματα. Ο Μητσοτάκης τού έδωσε τα εύσημα ότι ήταν πολύ καλή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη Δανάη Μπάρκα (πρωινό Μega) και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του απάντησε: «Εντάξει, σε αντέγραψα. Αρχισα και εγώ να πηγαίνω σε αυτές τις εκπομπές. Σου πιστώνω ότι εσύ το ξεκίνησες».
● Σημειώνω ότι ο Τσίπρας «άδειασε» όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον Διονύση Σαββόπουλο που εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξέφρασε «μόνο θετικά συναισθήματα» και σημείωσε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να έχει την πολιτική του άποψη και να την εκφράζει. «Είδα ότι υπήρξε μια μεγάλη κριτική από κάποιους του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικούς. Ισως έχει μια δικαιολογία αυτό, διότι με κάποιους καλλιτέχνες που έχεις ταυτίσει τα εφηβικά σου χρόνια, αισθάνεσαι προδομένος κάποια στιγμή. Αλλά δεν είναι έτσι», είπε μεταξύ άλλων. Σημειώνω ότι είχε προηγηθεί μια προσβλητική επίθεση του Π. Πολάκη, αλλά και μια έκφραση δυσαρέσκειας από τον Νίκο Φίλη που χαρακτήρισε τη στάση Σαββόπουλου ως «πληγή».
● Σε άλλη συνέντευξή του (in.gr) ο Τσίπρας εξήγησε και γιατί είδαν χωριστά με τη σύντροφό του τους γονείς των δύο αδικοχαμένων διδύμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους στην τραγωδία των Τεμπών. Εκείνος τους είδε κατά την περιοδεία του στα Τρίκαλα, οι γονείς του είπαν πως ήθελαν να συναντήσουν και την ίδια και γι’ αυτό κανονίστηκε άμεσα η συνάντησή τους με τη Μπέτυ Μπαζιάνα.
● Βαριές κουβέντες από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ συνεχίζει να ακούει ο Τσίπρας, μετά τα όσα είπε για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη. «Στους 600.000 ανθρώπους που ψηφίσανε τη Χρυσή Αυγή υπάρχουν φασίστες, αλλά και λαϊκοί άνθρωποι», επέμεινε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ τον κατηγόρησε ότι φουσκώνει ακόμη και τα ποσοστά της Χ.Α., υπενθυμίζοντας ότι το 2019 πήρε 165.000 ψήφους. «Κανένας δεν μπορεί να λέει ότι απευθύνεται σε “παραπλανημένους” για να καλύψει το “ψάρεμα” ψήφων στα βρόμικα νερά του φασισμού», λένε από τον Περισσό. Για «τανγκό με δολοφόνους» κατηγόρησε τον Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τέτοιες ψήφους.
● Να δικαιολογήσει τη μεταγραφή του στη Ν.Δ. επιχείρησε ο άλλοτε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιος με τη Ν.Δ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λέγοντας (ΣΚΑΪ) ότι δεν υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε απαντήσεις για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι «στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί όλες τις φυλές της Δεξιάς, από τα μισά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. έως και τον Ευάγγ. Αντώναρο, που μόλις λίγες ημέρες πριν έβλεπε ταύτιση Τσίπρα-Καραμανλή».
● Τρεις γενιές Καραμανλήδων στην Πρώτη Σερρών στην Παρασκευή για τη στήριξη του ενός. Ο τέως υπουργός Μεταφορών και υποψήφιος στις Σέρρες, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που δεν θα είναι πλέον υποψήφιος και ο πατέρας του πρώτου και θείος του δεύτερου, Αχιλλέας Καραμανλής. Δεν ξέρουμε τι συζήτησαν, αλλά το αποκλείω η κουβέντα να ήρθε στην τραγωδία των Τεμπών ή στο γιατί χρεοκόπησε η χώρα το 2009.
● Σαρδάμ... παρεξηγήσιμο από τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την προεκλογική του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης. «Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι, συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ», είπε και αμέσως δαγκώθηκε. «Είδατε τι παθαίνει κάποιος όταν έχει καεί; Ξέρετε τι σημαίνει να έχεις μπει στον ΣΥΡΙΖΑ να τον έχεις πιστέψει και να συνειδητοποιήσεις πως οι ίδιοι οι σύντροφοί σου πάνε στον Ντράγκι και λένε “μην τον ακούς αυτόν, εμείς θα τα βρούμε”. Εχω και εγώ τα τραύματά μου», δικαιολογήθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.